Sinitaival kutsuu uudisasukkaita rakentamaan

Sinitaival kutsuu rakentamaan

Omakotirakentamiselle varattu uusi Sinitaipaleen kaava-alue Heinolassa valmistuu vaiheittain myyntikuntoon. Alueelle on rakennettu valmiiksi kunnallistekniikka, ja kadut odottavat ensi keväänä tapahtuvaa asfaltointia ja viimeistelyä.

Ruotsalaisen rantaan rajoittuvista Kallio- ja Mäkirannan alueiden omarantaisista tonteista osa on jo myyty. Rakennusoikeutta tonteilla on 260–300 m2. Näille tonteille uudisrakentajat pääsevät rakentamaan jo ensi kesänä.

Alueen muita tontteja valmistuu luovutuskuntoon asteittain tammikuusta 2021 alkaen.

Kiinteähintaisten tonttien myynti käyntiin 9. helmikuuta
Varausten perusteella myytävät tai vuokrattavat alueen muut tontit sijaitsevat myös aivan vesistön läheisyydessä. Tonttien hinnat ovat 15 000–32 000 euroa paikasta riippuen. Rakennusoikeutta tonteissa on pääsääntöisesti 300 m2.

Sinitaipaleen uuden kaava-alueen kakkos- ja kolmosvaihe on tarkoitus toteuttaa vuosina 2021 ja 2022. Koko kaava-alueen valmistuttua alueelle tulee lähes 100 omakotirakentamiseen soveltuvaa tonttia, joista omarantaisia on 11 kappaletta.

Sinilähde-talo joulukuussa 2020.

Sinilähde-talo – koulu ja monitoimikeskus
Sinitaipaleen välittömään läheisyyteen Sinilähteelle on joulukuun alussa 2020 valmistunut uusi Sinilähde-talo, johon sijoittuu 120 oppilaan koulu ja päiväkoti perheen pienimmille ja esikoululaisille.
Sinilähde-taloon on toteutettu inspiroiva ja joustava oppimisympäristö, joka tukee uuden opetussuunnitelman mukaista opetusta. Luokkatiloja voidaan yhdistää toisiinsa palvelemaan eri käyttötarkoituksia.
Koulun ruokasali, keskusaula ja erityiset auditorioportaat voidaan yhdistää liikuntasalin kanssa yhteiseksi tilaksi esimerkiksi suuria tapahtumia ja esityksiä varten.
Sinilähde-talon liikuntatilat tulevat iltaisin olemaan ahkerasti eri harrastajaryhmien käytössä. Luonnonläheinen piha-alue ja hiekkanurmelle tehdyt peliareenat on rakennettu palvelemaan sekä koululaisia että Sinilähteen asukkaita.

Sinilähde, lähellä palveluja

Sinilähde on hyvien kulkuyhteyksien päässä E75-moottoritien Heinolan eteläisen liittymän tuntumassa. Sinitaipaleelta on matkaa Heinolan keskustaan noin viisi kilometriä ja kaupan palveluihin reilut kaksi kilometriä. Heinolasta Lahteen ajaa 20 minuutissa. Pääkaupunkiseudulle pääsee omalla autolla reilussa tunnissa ja junalla Lahdesta kolmessa vartissa.

Sinilähteelle tulevat asukkaat pääsevät nauttimaan Heinolan kaupungin hyvistä palveluista. Lyhyiden etäisyyksien vuoksi kaupat, terveydenhoitopalvelut ja harrastuspaikat ovat vain muutaman minuutin ajomatkan päässä. Kaupunki tukee liikuntaharrastuksia niin, että alle 18-vuotiaiden ei tarvitse maksaa liikuntatilojen käytöstä eikä yli 70-vuotiaiden kaupungin järjestämistä liikuntapalveluista.

Vierumäen vapaa-ajankeskus on vain 10 minuutin ajomatkan päässä Sinitaipaleelta.

Ainutlaatuiset olosuhteet harrastaa liikuntaa

Sinilähde on luonto-olosuhteiltaan ainutlaatuinen. Se sijoittuu Ilvesharjun ja Kymijoen vesistöön kuuluvan Ruotsalaisen väliselle maa-alueelle, jossa kasvillisuus on runsasta. Maisemallisesti arvokkaimpia osia ovat harjut, saarten ja luotojen, niemien ja lahtien sekä rantametsien muodostamat maisemakokonaisuudet.

Sinilähteeltä matkaa Suomen Urheiluopistolle, Vierumäelle, on vain reilut kymmenen kilometriä. Vierumäki ja Heinola tekevät tiivistä yhteistyötä liikuntapalvelujen järjestämisessä ja ylläpitävät yhdessä Ilvesharjun valaistua kunto- ja retkeilyreittiä Heinolasta Vierumäelle.
Talven tultua pääsee Vierumäen tykkilumilla hiihtämään heti ensimmäisten pakkasten jälkeen.

Lue lisää Vierumäen palveluista.

Heinolasta pääsee veneellä Kalkkisten kautta Päijänteelle ja uudistetun Kimolan kanavan (kuva) kautta Pyhäjärvelle.

Veneellä Kymenlaaksoon ja Päijänteelle

Ruotsalaisen rantaa halkoo useita retkeilypolkuja ja alueella on venevalkamia sekä luonnon muovaamia uimarantoja.
Nynäsinlahti ja Kausanselkä tarjoavat hyvät mahdollisuudet myös virkistyskalastukseen ja veneilyyn. Kymijoen vesistöä pitkin voi retkeillä Kalkkisten kanavan kautta Päijänteelle, Lahteen, Jyväskylään ja Keiteleelle. Alavirralta on mahdollisuus veneillä uudistetun Kimolan kanavan kautta myös Kouvolaan.

Lisätiedot tonteista:

Paikkatietoinsinööri Markus Hakalin
Puhelin 044 797 8523
markus.hakalin@heinola.fi

Kiinteistösihteeri Tiina Lehtinen
Puhelin 044 797 6947
tiina.lehtinen@heinola.fi

Lisätietoja rakennusluvista
Rakennustarkastaja Eero Kärkkäinen
044 769 2979
eero.karkkainen(a)heinola.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä: