Heinola myy jälleen rantatontteja huutokaupalla

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki jatkaa rantatonttien myyntiä huutokaupalla Ruotsalaisen rannalta Sinilähteellä.
Sinitaipaleen omakotialueella on nyt myynnissä kaksi omarantaista omakotitonttia ja yksi kuivanmaan tontti aivan rannan läheisyydessä. Tontit myydään eniten tarjoavalle huutokaupat.com verkkopalvelussa.

Tonttien huutokauppa päättyy 5. kesäkuuta portaittain kello 16-20.

Ruukinranta 19 tontti on kooltaan Sinitaipaleen ranta-alueen suurin, se on kooltaan peräti 2 725 neliötä. Tontille saa rakentaa 300 k-m2:n kokoisen omakoti- tai paritalon sekä 20 neliön suuruisen saunan. Tontin lähtöhinta on huutokaupassa 275 000 euroa.

Kallioranta 14 tontille, 1 230 neliötä, saa rakentaa 260 k-m2:n yksikerroksisen omakoti- tai paritalon sekä 20 neliön suuruisen saunan. Tontin lähtöhinta huutokaupassa 115 000 euroa.

Ruukinranta 9 on kuivanmaan tontti ja se on kooltaan 1 280 m² ja sille voi rakentaa enintään 300 k-m² kokoisen, yksikerroksisen omakoti- tai paritalon. Tontin lähtöhinta huutokaupassa 40 000 euroa.

Tutustu huutokauppaan tästä linkistä.

Sinilähde, lähellä palveluja

Sinilähde on hyvien kulkuyhteyksien päässä E75-moottoritien Heinolan eteläisen liittymän tuntumassa. Sinitaipaleelta on matkaa Heinolan keskustaan noin viisi kilometriä ja kaupan palveluihin reilut kaksi kilometriä. Heinolasta Lahteen ajaa 20 minuutissa. Pääkaupunkiseudulle pääsee omalla autolla reilussa tunnissa ja junalla Lahdesta kolmessa vartissa.

Sinilähteelle tulevat asukkaat pääsevät nauttimaan Heinolan kaupungin hyvistä palveluista. Lyhyiden etäisyyksien vuoksi kaupat, terveydenhoitopalvelut ja harrastuspaikat ovat vain muutaman minuutin ajomatkan päässä.

Kaupunki tukee liikuntaharrastuksia niin, että alle 18-vuotiaiden ei tarvitse maksaa liikuntatilojen käytöstä eikä yli 70-vuotiaiden kaupungin järjestämistä liikuntapalveluista.

Sinilähde-talo – koulu ja monitoimikeskus
Sinitaipaleen välittömään läheisyyteen Sinilähteelle valmistui äskettäin Sinilähde-talo, jossa opiskelee 120 alakoululaista, talossa toimii myös päiväkoti perheen pienimmille ja esikoululaisille.
Sinilähde-taloon on toteutettu inspiroiva ja joustava oppimisympäristö, joka tukee uuden opetussuunnitelman mukaista opetusta. Luokkatiloja voidaan yhdistää toisiinsa palvelemaan eri käyttötarkoituksia.
Koulun ruokasali, keskusaula ja erityiset auditorioportaat voidaan yhdistää liikuntasalin kanssa yhteiseksi tilaksi esimerkiksi suuria tapahtumia ja esityksiä varten.
Sinilähde-talon liikuntatilat tulevat iltaisin olemaan ahkerasti eri harrastajaryhmien käytössä. Luonnonläheinen piha-alue ja hiekkanurmelle tehdyt peliareenat on rakennettu palvelemaan sekä koululaisia että Sinilähteen asukkaita.

Veneellä Kymenlaaksoon ja Päijänteelle

Ruotsalaisen rantaa halkoo useita retkeilypolkuja ja alueella on venevalkamia sekä luonnon muovaamia uimarantoja.
Nynäsinlahti ja Kausanselkä tarjoavat hyvät mahdollisuudet myös virkistyskalastukseen ja veneilyyn. Kymijoen vesistöä pitkin voi retkeillä Kalkkisten kanavan kautta Päijänteelle, Lahteen, Jyväskylään ja Keiteleelle. Alavirralta on mahdollisuus veneillä uudistetun Kimolan kanavan kautta myös Kouvolaan.

Sinitaipale kuivanmaan tontit varattavissa

Sinitaipaleen alueella on myös varausten perusteella myytävänä tai vuokrattavana runsaasti kuivanmaan tontteja. Ne sijaitsevat Ruotsalaisen välittömässä läheisyydessä. Tonttien hinnat ovat 15 000–32 000 euroa paikasta riippuen. Rakennusoikeutta tonteissa on pääsääntöisesti 300 m2.

Tontin varauksen voi tehdä seuraavilla tavoilla:

 1. sähköisessä tontinvarauspalvelussa
 2. täyttämällä pientalotonttihakemuksen kaupungin verkkosivuilla ja toimittamalla sen kaupungille joko:
  • sähköpostilla: tonttivaraus@heinola.fi
  • tuomalla lomakkeen kiinteistö- ja mittauspalveluun, Rauhankatu 3, 2. krs
  • toimittamalla lomakkeen postitse:
   Heinolan kaupunki, kiinteistö ja mittauspalvelut
   PL 61, 18100 Heinola

 

Lisätietoja tonteista

V.S. Maankäyttöinsinööri

Petja Sankari-Tiilikainen
044 481 1653

Lisätietoja rakennusluvista
Rakennustarkastaja Eero Kärkkäinen
044 769 2979

Categories: AsukkaatYleinen

%d bloggaajaa tykkää tästä: