Heinolalta maksutonta apua yrityksen perustamiseen ja ongelmien ratkaisuun

Published by kari@k-systems.fi on

Yrityselämän asiantuntija Antti Leijala ja hankekoordinaattori Marja Paalanen.

Heinolan elinvoimapalvelut tarjoaa maksutonta apua aloittaville ja kasvuongelmista kärsiville yrittäjille ja yrityksille.
– Aloitimme loppuvuodesta 2021 yrityselämän asiantuntija Antti Leijalan kanssa yhteistyön, jossa tarjoamme apua yrittäjäksi aikoville ja pienyrityksen kasvu- tai toimintahaasteiden kanssa painiville yrityksille. Antti Leijalan yritys, UltraLeanBusiness Oy on myös ELY:n valtuuttama kehityshankkeiden asiantuntijayritys, kertoo elinkeinopäällikkö Liisa Koski-Lukkari.

– Tärkeää yhteistyössä on se, että voimme auttaa asiakkaita yrittämiseen liittyvissä tärkeissä päätöksissä nopealla aikataululla. Elinvoimapalvelut tarjoaa palvelua ilmaiseksi sovittuun rajaan asti. Antti Leijalan asiantuntijapalveluita voi käyttää maksutta maksimissaan neljä tuntia yritystä kohden, tarkentaa Liisa Koski-Lukkari.

Tänä vuonna on tavoitteena auttaa vähintään 30 yrittäjää. Tavoite on hyvinkin realistinen, sillä palvelua on tänä vuonna hakenut ja saanut jo kymmenkunta yrittäjää. Uusia yrityksiä on perustettu mm. palvelu- ja matkailualalle, kierrätystoimintaan sekä perinteiseen kivijalkakauppaan.

Liiketoiminnan lähtökohdat selväksi yrittäjäksi aikoville

Yhtenä palvelumuotona on auttaa yrittäjäksi ryhtyviä asiakkaita laatimaan liiketoimintasuunnitelma ja -laskelmat, joita tarvitaan muun muassa TE-keskukselta haettavaa starttirahaa varten.

Yritystoiminnan konsultointipyynnön voi aloittavien yrittäjien osalta tehdä suoraan elinkeinopäällikölle tai apua voi pyytää verkossa täyttämällä businessheinola.fi -sivustolla verkkolomakkeen.

– Yrittäjäksi aikova saa täytettäväksi liiketoimintasuunnitelman, jonka perustella yritysasiantuntija käy asiakkaan kanssa läpi yritystoiminnan käynnistämisen kannalta keskeiset asiat, mistä menot ja ennen kaikkea mistä liiketoiminnan tulot tulevat muodostumaan.

– Antti Leijalan tarjoama konsultointi on konkreettista ja realistista. Sillä pyritään kaunistelematta varmistamaan, että yrittäjäksi aikova asiakas pääsee oikeasti kiinni yritystoimintaan. Hyvällä suunnitelmalla varmistetaan myös määräaikaisen starttirahan saanti, painottaa Liisa Koski-Lukkari.

Myös ELY:n kehitystuki haettavissa

Elivoimapalvelujen verkkosivujen kautta voi pyytää apua myös ELY:n yritysten kehittämispalvelujen kartoitukseen. Kehityshankkeen valmisteluun saa myös neljä tuntia maksutonta konsultointipalvelua Antti Leijalalta.

Antti Leijalan yritys, UltraLeanBusiness Oy on ELY:n valtuuttama kehityshankkeiden asiantuntijayritys, jonka palveluille voi hakea 75-80% tukea ELY:ltä.

ELY voi myöntää myös muita kehittämisavustuksia pk-yrityksille, jolla on kannattavan toiminnan edellytykset ja riittävästi omia resursseja kilpailukykyä parantaviin kehittämistoimenpiteisiin.

Kasvupolulta uuteen nousuun

Heinolaan yrityksensä viime vuonna muuttaneella Antti Leijalalla paljon asiakkaita eri puolilla Suomea, sekä laajat verkostot eri alojen yrittäjiin. Hän keskustelee heidän kanssaan pääasiassa verkon välityksellä, mutta käy tarvittaessa myös paikan päällä yrityksessä.

– Nykyiset asiakkaat ovat pääasiassa mikroyrityksiä, jotka edustavat lähes kahta sataa eri toimialaa. Apua haetaan yleensä toiminnan laajentamiseen, esimerkiksi myynnin tehostamiseen, sukupolven vaihdokseen tai ongelmien ratkaisuun.

– Yritysten ongelmat ovat hyvin samanlaisia joka puolella Suomea. Heinola ei tee siinä poikkeusta. Keskeisiä kehityskohteita ovat myynti ja johtaminen. Tekemistä parannetaan hyvin usein liikeidean selkeyttämisellä ja myynnin tehostamisella, kertoo Antti Leijala.

ELY:n yritysten kehittämispalveluihin ovat oikeutettuja lähes kaikki yritykset, jos vain toimintaa on ollut vuoden verran, liikevaihtoa yli 30 tuhatta euroa eikä yrityksellä ole verovelkaa.

Antti Leijala auttaa yrityksen kehittämishankkeen määrittelyssä ja dokumentoinnissa. Tämän jälkeen tehdään usein jo kehittämisavustusanomus ELY:lle. Varsinainen kehityshanke voidaan toteuttaa Leijalan yrityksen tai jonkin muun ELY:n valtuuttaman konsultointiyrityksen kanssa. Asiantuntijapalveluita tuottavia yrityksiä on tarjolla noin 700 eri toimialoilta ja yrittämisen osa-alueelta.

Täytä alla oleva lomake, niin saat apua ongelmien ratkaisuun.
000 123 4567
Aloittamassa yritystoimintaa vai kehittämässä toimivaa yritystoimintaa?
Kuvaa tässä lyhyesti uuden yritystoiminnan idea tai toimivan yrityksen ongelma/kehityshanke, jota olet ratkaisemassa.
Categories: Yleinen

%d bloggaajaa tykkää tästä: