Vierumäen yrityspuisto – kasvun paikka yritykselle

Vierumäen yrityspuisto – kasvun paikka yritykselle

Heinolan Vierumäelle on toteutettu uusi yrityspuisto, joka tarjoaa yrityksille yli 100 000 kerrosneliötä tilaa rakentaa teollisuus-, myymälä- ja varastotiloja. Alueella on valmis kunnallistekniikka, päällystetyt tiet ja valaistus.

Vierumäen yrityspuisto on sijainniltaan vertaansa vailla oleva teollisuuden ja logistiikan solmukohta E75-moottoritien varrella Lahden ja Heinolan puolivälissä. Etäisyys moottoritietä pääkaupunkiseudulle on vain 120 kilometriä. Puolet Suomen elinkeinoelämästä ja yli 1,5 miljoonaa asukasta on 150 km säteellä.

Synergiaetuja paikallisen teollisuuden kanssa

Vierumäen yrityspuisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet hyödyntää synergiaetuja alueella jo toimivien yritysten kanssa. Yrityspuiston läheisyydessä toimii mm. metalli-, betoni-  ja puunjalostusalan yrityskeskittymä sekä liikunta-alan koulutus ja vapaa-ajan palveluja tarjoavia yrityksiä. Työpaikkoja alueella on noin 1 000.

Oman toimialansa huippua edustavat yritykset Versowood Oy, Betset Oy, Weckman Steel Oy, Oiva Wood Solutions Oy ja Artome Oy. Aivan moottoritien liittymässä palvelee ohikulkijoita ja paikallista väkeä Vierumäen Matkakeidas, joka on lyhyen historiansa aikana jo kahdesti palkittu Suomen parhaana taukopaikkana.

Apua rekrytointiin, liiketoiminnan kehittämiseen, rahoituksen hakuun ja henkilöstön koulutukseen
Heinolan elinvoimapalvelut voi auttaa yrityspuistoon tulevaa uutta yrittäjää henkilöstön rekrytoinnissa ja  koulutuksen järjestämisessä. Heinolan työllisyyspalveluilla on hyvä tuntemus alueen työvoimasta, ja se tekee tiivistä yhteistyötä mm. TE-keskuksen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa. Aloittavaa tai toimintaansa laajentavaa yritystä voidaan auttaa myös liiketoiminnan kehittämisessä ja rahoituksen haussa kaupungin yhteistyökumppaneiden FCG:n ja LAB ammattikorkeakoulun kanssa.

Uudet tilat avaimet käteen -toteutuksena

Vierumäen yrityspuiston perustaminen on Heinolan kaupungin toteuttama kehityshanke, ja tontteja myy ja välittää yrityksille Heinolan elinvoimapalvelut.  

Heinolan kaupunki on tehnyt Vierumäen yrityspuiston teollisuus- ja myymälätilojen suunnittelusta ja rakentamisesta yhteistyösopimuksen Weckman Steel Oy:n ja Rakennustoimisto Valve Oy:n kanssa. Yhteistyö mahdollistaa yritysten uusien tilojen ideoinnin, suunnittelun, lupaprosessien valmistelun ja rakentamisen nopeasti avaimet käteen -periaatteella. Rakentaminen voidaan toteuttaa joko perinteisellä tavalla tai hyödyntäen Weckman Steelin valmistamia teräspintaisia elementtejä.

Suomen Urheiluopisto panostaa 20 miljoonaa uudistumiseen
Vierumäen taajaman läheisyydessä, Salpausselän harjun päällä toimivat Suomen suurin liikunta-ala koulutus- ja vapaa-ajankeskus Suomen Urheiluopisto, Vierumäki Sports ja Vierumäki Golf. Uudelle omistajalle siirtynyt opisto uudistaa parhaillaan palvelujaan 20 miljoonan euron projektilla.
Lue lisää Suomen Urheiluopistosta.

Lisätiedot:
Elinkeinopäällikkö Timo Kaattari
Puhelin 050 576 8600

timo.kaattari@heinola.fi

Miksi juuri Vierumäelle?

Ville Kopra (vas.), Eero Asikainen, Juha Simola, Esko Mukkula ja Riku Marttinen.

Vierumäen yrityspuiston läheisyydessä toimivien yritysten vetäjät kertovat, miksi Vierumäellä on hyvä toimia yrittäjänä.

Sahatavaran tuottaja ja jalostaja, Versowood Oy (versowood.fi), toimitusjohtaja Ville Kopra:

– Versowoodin juuret Vierumäkeen juontavat aina vuoteen 1946 saakka, jolloin sahamme toiminta alkoi. Tänä päivänä Versowood-konsernin liikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa ja olemme Suomen suurin yksityinen puunjalostuskonserni. Toimimme 12 yksikössä ympäri Suomea. Vierumäen sijainti on logistisesti hyvä sekä puunhankinnan kannalta että konsernin eri yksiköihin nähden. Vierumäki on hyvä paikka kasvaa ja kehittää omaa liiketoimintaa, kertoo Ville Kopra.

”Suomen paras taukopaikka” Matkakeidas Oy (matkakeidas.fi), toimitusjohtaja Eero Asikainen:

– Vierumäki on meille ihanteellinen paikka toimia matkailijoita palvelevana liikenneasemana Suomen vilkkaimman valtaväylän E75 välittömässä läheisyydessä. Asiakkaita riittää aamusta iltaan. Vierumäen taajaman ja teollisuuskeskittymän läheisyydessä pystymme tarjoamaan myös paikallisille asiakkaille ruokaa, juomaa ja levähdyspaikan aamukuudesta myöhäiseen iltaan saakka. Yrittämistä edesauttaa myös Heinolan kaupungin positiivinen ja välitön suhtautuminen yrityksiin, kertoo Eero Asikainen.

Teräskattojen, -rakenteiden ja -hallien sekä perävaunujen valmistaja
Weckman Steel Oy (weckmansteel.fi), toimitusjohtaja Juha Simola:

Weckman Steel on toiminut Vierumäellä jo 1800-luvulta saakka.
– Vierumäki on logistisesti erinomainen paikka valtakunnallisesti ja kansainvälisesti toimivalle yritykselle. Meillä on oma kuljetuskalusto, jolla toimitamme tuotteet suoraan asiakkaalle. Heinolassa yrityksen toimintaan liittyvät päätökset ja lupa-asiat sujuvat nopeasti ja vaivatta, kertoo Juha Simola.

Puutalojen ja puurakenteiden valmistaja Oiva Wood Solutions (oivawood.com), liiketoimintajohtaja Esko Mukkula:

Ammattimaiseen puurakentamiseen keskittyvä Oiva Wood Solutions tarjoaa ekologisia ja kestäviä ratkaisuja kerros- ja rivitalojen sekä julkisten tilojen rakentajille.
– Valtaosa asiakkaistamme on Etelä-Suomessa lähellä meitä. Tämä on logistisesti meille erittäin hyvä paikka. Meille on helppo toimittaa rakennusmateriaalia ja täältä on vaivatonta toimittaa valmiita tuotteita pitkilläkin ajoneuvoyhdistelmillä asiakkaille. Puurakentamisessa Heinolan seudulla on myös vahva osaaminen, kertoo Esko Mukkula.

Älykalusteiden valmistaja Artome Oy (artome.fi), toimitusjohta Riku Marttinen:

Artome valmistaa älykkäitä huonekaluja, joissa on sisäänrakennettu kotiteatteri sekä suurten tapahtumatilojen esitysratkaisuja.

– Me haluamme toimia paikalla, josta on hyvät yhteydet ruuhka-Suomeen. Vierumäki täyttää nämä vaatimukset hyvin. Heinola palvelee todella hyvin yrittäjiä. Täällä on käynyt kaupunginjohtajasta lähtien väkeä kysymässä, kuinka voimme auttaa, kertoo Riku Marttinen.

´
Previous
Next
%d bloggaajaa tykkää tästä: