Anuliini – kotiruokaa eväsretkitwistillä

Published by kari@k-systems.fi on

Anu Uusitalolle kävi viime keväänä kuten monelle muullekin: korona tyhjensi tuote-esittelyjä alihankkijana 13 vuoden ajan ympäri Etelä-Suomen tehneen Uusitalon työkalenterin. Samoihin aikoihin niin ikään elintarvikealalla työskentelevä puoliso tuli ostaneeksi kodin lähellä sijaitsevan tyhjän grillikioskina toimineen kiinteistön.

Suunnitelmissa oli tehdä paikasta koekeittiö, tai jotain muuta sellaista. Toisin kuitenkin kävi. Monta palasta loksahti ensin pois paikoiltaan, ja sitten uudestaan paikoilleen. Lopputulema vahvisti jo pitkään itäneitä ajatuksia ja Uusitalo aloitti kesken “hullunmyllyn”-vuoden ravintola-alan yrittäjänä. Anuliinin ovet avautuivat asiakkaille kesällä 2020, heinäkuun viimeisenä päivänä.

Oli aika toteuttaa haave; tehdä vapaata omannäköistä työtä ja samalla luopua pitkistä työmatkoista. Kahvila-Ravintolan konseptikin oli päivänselvä.

– Haluan tehdä ja tarjota maukasta kotiruokaa, en ole mikään gourmet-kokki, Uusitalo nauraa.

Anuliini tarjoaa arkisin sekä lounasta että À la carte -listan, jolta löytyy liuta kestosuosikkeja: grillipihvi, pannupihvi, hampurilaisia, lajitelma salaatteja, grillilautanen, kanaleike ja paljon muuta. Viikonloppuisin ja poikkeusaikoina tarjolla on À la carte.

– Tällä hetkellä suosituimpia ovat hampurilaiset ja leikeannokset, joiden pihvit ja leikkeet valmistamme kaikki itse omalla pihvikoneella.

Suosittu Take Away

Anuliinista haetaan paljon annoksia mukaan, mutta yhtä lailla tullaan ruokailemaan myös paikan päälle. Paikallisten kävijoiden lisäksi viime kesänä ja syksynä myös monet Kouvolantietä pitkin mökeilleen matkaavat ottivat Anuliinin vakiopaikakseen.

Kompaktista lähiravintolasta on tullut myös retkeilijöiden suosima etappi, josta ostetaan mukaan kahvia, virvokkeita ja evästä vaikka patikkaretkelle Rautvuorelle.

Anuliinin vitriinistä löytyykin päivittäin tuoreita piiraita, pullia, puusteja sekä herkullisia kakkuja. Täyte- ja voileipäkakkuja tehdään myös tilaustyönä erilaisiin juhliin.

Uusitalo on aina työskennellyt ihmisten parissa ja asiakaspalvelussa. Puhelias ja nauravainen yrittäjä sanoo työpäivissä yhä edelleen parasta olevan ihmiset ja kohtaamiset. Se, että tullaan paikan päälle, ollaan kiinnostuneita ja jutustellaan kuulumiset.

– Eräs tuttu rouva tilasi meiltä hiljattain täytekakun, jota hän sitten tuli paikan päälle kehumaan oikein hienoksi. Sellainen tuntuu aina tosi hyvältä!

Leivontaa kotikutoisella otteella

Anuliinissa leivotaan paljon. Leivonta tapahtuu “sellaisella kotikutoisella” otteella. Tehdään kaunista ja maukasta, mutta ei hienostella. Leivonnassa suositaan selkeitä makuja: kinuskia, suklaata ja rahkaa.

Valikoimaa, toimintaa ja tilaa on tarkoitus kehittää, kunhan tämä aika nyt tästä. Uusitalolla on paljon ideoita, tahtoa ja asennetta. Kesä jo itsessään tuo toiminnalle uutta ulottuvuutta, sillä pihaan mahtuu reilunkokoinen terassi.
– Haluan, että paikka on viihtyisä ja palvelee ihan kaiken ikäisiä, Uusitalo summaa.

Lopuksi vielä: tulisiko yrittäjälle mieleen, mikä ajatelma sopisi kuvaamaan juuri Kahvila-Ravintola Anuliinin toimintaa?

”Ei ole vilpittömämpää rakkautta, kuin rakkaus ruokaan.” -Näytelmäkirjailija G.B. Shaw

https://www.facebook.com/anuliinikahvilaravintola

 

Categories: Yrittäjät

%d bloggaajaa tykkää tästä: