Heinola on liikuntakaupunki

Heinola on liikuntakaupunki

Heinola on kokoaan suurempi liikuntakaupunki. Kaupungin monipuolisten liikuntapaikkojen ja -tilojen lisäksi tarjoaa Vierumäellä toimiva Suomen Urheiluopisto myös heinolalaisille mahdollisuudet liikkua puhtaassa luonnossa ja harrastaa monipolisesti liikuntaa valtakunnan parhaissa olosuhteissa.

Heinolan liikuntapalvelujen tehtävänä on luoda edellytykset kaupunkilaisten päivittäiselle liikunnan harrastamiselle ylläpitämällä ja kehittämällä liikuntapaikkoja, -reittejä ja -olosuhteita.

Heinolan luonto tarjoaa ihanteelliset olosuhteet ympärivuotisesti puhtaassa luonnossa liikkumiselle. Heinolan luontoliikuntamahdollisuuksia kuvaa hyvin se, että Heinolassa on 140 kilometriä ulkoiluun, retkeilyyn, maastopyöräilyyn ja hiihtoon varattuja reittejä.

Talviaikaan Heinolan seutu on etelän Lappi. Valaistu hiihtoreitti on muun muassa Ilvespolku Heinolan ja Suomen Urheiluopiston välillä. Sen lisäksi valaistuja reittejä on Jyrängössä, urheilupuistossa, Vierumäen taajamassa, Myllyojalla, Kirkonkylässä, Tähtihovilla ja Kaivannon alueella sekä Lusissa.

Heinola tarjoaa ihanteelliset olosuhteet omatoimiseen liikuntaan luonnossa.


Kunnossa kaiken ikää

Heinolan kaupunki on lupautunut edistämään terveysliikuntaa kaiken ikäisille heinolalaisille. Liikuntapalvelut järjestää ohjattua terveyttä edistävää liikuntaa ja liikuntaneuvontaa erityisryhmille, ikääntyneille ja työikäisille.

Yrityksille on tarjolla säännöllistä Kunnossa kaiken ikää -ohjelmaa. Tarjolla on yli 30 viikoittaista, eritasoista liikuntaryhmää sekä erilaisia tapahtumia, testaustoimintaa ja yritysvierailuja. Toiminta on työntekijöille maksutonta, koska työnantajat maksavat kausimaksun yrityksen koon mukaan.

Heinolassa 70 vuotta täyttäneet heinolalaiset voivat maksutta käyttää kaupungin tarjoamia liikuntapalveluja kuten uimahallia ja kaupungin kuntosaleja sekä osallistua ikääntyneiden ohjattuihin liikuntaryhmiin.

Työttömät voivat puolestaan osallistua toimintaan maksuttomalla KKI-kortilla. Kortin saa liikuntaneuvojalta, työttömien terveydenhoitajalta, työvoimatoimistosta tai uimahallin kassalta.

Seurat avainasemassa

Kilpaurheilun ja harrastusliikkunnan järjestämisestä huolehtivat pääasiasiassa urheiluseurat, joiden toimintaa kaupunki tukee ja avustaa.
Liikuntatilat ja -paikat ovat seurojen alle 18-vuotiaiden ohjatuille ryhmille Heinolassa maksuttomia.

Ota yhteyttä, kun haluat tietoa liikuntaan liittyvissä asioissa – olemme sinua varten!

Lisätietoja liikunnasta

Palveluneuvoja
Katri Hietanen
044 797 7093
katri.hietanen@heinola.fi

Liikunnan palvelupäällikkö
Maria Kaikkonen
044 797 8570
maria.kaikkonen@heinola.fi