Artomelta audiovisuaaliset älykalusteet

Artomelta audiovisuaaliset älykalusteet

Artome on älykalusteita valmistava yritys, joka on vuodesta 2016 asti vastannut asennusvapaiden audiovisuaalisten ratkaisujen tarpeeseen. Artomen älykalusteet kehitetään ja valmistetaan Heinolassa. Suomalainen suunnittelu ja kalustedesign ovat helppokäyttöisyyden ja siirrettävyyden lisäksi vahvasti Artomen ideologian sydän. Tehdasvalmisteiset älykalusteet poistavat kiinteän asentamisen tarpeen ja ne muokkautuvat siirrettävyytensä ansiosta tilaan kuin tilaan.

Artomen tuotteiden kehittäjä Toni Parikka.

Artomen tarina alkoi kuitenkin jo vuonna 2013, kun keksijä Toni Parikka sai asiakastoimeksiannon kalusteen sisään rakennettavasta äänentoistojärjestelmästä. Parikka tarttui haasteeseen ja asiakkaan toive kalustekaiuttimesta toteutui. Samaan aikaan Parikka työskenteli ympäri Suomea erilaisissa projekteissa audiovisuaalisten järjestelmien parissa ja havaitsi, että kalusteeseen integroidusta teknologiasta voisivat hyötyä myös yritykset ja julkishallinto.

Ensimmäinen Artomen yrityksille ja julkisiin tiloihin suunnattu siirrettävä älykaluste näki päivänvalon 2018, jolloin Artome Movea julkaistiin. Kalusteessa oli sisäänrakennetun äänentoistojärjestelmän lisäksi myös laserprojektori, jonka ansioista erilaisiin tiloihin oli mahdollista tuottaa kuvaa ja ääntä. Vuonna 2020 Artomen tuoteperheeseen liittyi myös Artome X30, jonka suorituskyky riitti kattamaan suuremmatkin tapahtumatilat. 

Artome jatkaa perinteisten AV-ratkaisujen haastamista ja uudistaa rohkeasti koko audiovisuaalista alaa. Älykalusteet suunnitellaan ja valmistetaan Vierumäellä. Uusin lippulaivatuote on yrityksille ja julkisiin tiloihin suunnattu älykaluste Artome M10, jossa yhdistyvät laserprojektori, äänentoistojärjestelmä sekä videokonferenssivalmius. Artomen tuotteisiin kuuluu myös kuluttajille suunnattu ”soiva” tv-taso, Artome Cinema, jossa yhdistyy kotiteatteri ja pohjoismainen design. Älykalusteiden kotimaisuusaste on yli 85 prosenttia ja tuotteen kotimaisuudesta kertoo myös Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-merkki. 

Artomen tavoitteena on saavuttaa mittavaa kasvua ja olla globaali markkinajohtaja älykalusteiden kasvavalla markkinalla. Kova kasvu houkuttelee Heinolaan uusia osaajia ja avaa uusia työpaikkoja myös perinteiseen tuotantotyöhön. Tarina suomalaisesta designista ja teknologiasta kiirii myös ulkomaille. Artomen kansainväliseen jälleenmyyntiverkostoon liittyy jatkuvasti uusia toimittajia, joiden missiona on myös asennusvapaan ja helppokäyttöisen tekniikan mahdollistaminen tilaan kuin tilaan. Vain mielikuvitus on rajana. 

www.artome.fi

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja
Riku Marttinen 
+358 40 515 1243 
riku(a)artome.fi