Puumerkki – puurakentamisen asiantuntija

Puumerkki – puurakentamisen asiantuntija

Puumerkki on puurakentamisen tuotteiden ja palvelujen asiantuntija, joka tarjoaa kilpailukykyisiä ratkaisuja ammattirakentamiseen. Puumerkin tuotevalikoima perustuu johtavien suomalaisten sekä valittujen ulkomaisten tavarantoimittajien laatutuotteisiin ja se onkin Suomen kattavin puutuotteiden jakeluketju. Yritys keskittyy palvelemaan rakentamisen ammattilaisia, sen asiakaskunta koostuu rakennusliikkeistä, jälleenmyyjistä sekä puuta käyttävästä teollisuudesta Suomessa ja Baltian maissa.

Puumerkillä on Suomessa 10 terminaalia, jotka vastaavat sekä myynnistä että varastotoiminnoista. Myynti on jaettu kolmeen liiketoimintasegmenttiin: rakentaminen, jälleenmyynti ja puuta käyttävä teollisuus. Puumerkin terminaalit tukevat ammattiasiakkaidensa toimintakykyä läpi Suomen. Puumerkin Vierumäen terminaali on raskaan rakentamisen tuotteiston keskusterminaali, jonne konserni siirsi toiminnot Lahdesta.

Puumerkki Oy:n juuret juontavat 1950-luvulle saakka, mutta toiminta Puumerkin nimellä alkoi vuonna 1992, kun Pitkäpuu Oy ja Ovi- ja Vaneriyhtymä fuusioituivat. Puumerkki Oy on osa Puumerkki Groupia, johon kuuluvat myös Virossa toimiva Puumerkki AS sekä puurakentamisen asiantuntijakumppani Oiva Wood Solutions Oy.

Puumerkki toimii myyntikanavana valmistavan teollisuuden ja ammattilaisasiakkaiden välillä. Puumerkillä ei ole vähittäismyyntiä, mutta kuluttajat voivat hankkia tuotteita Puumerkin kattavan jälleenmyyjäverkoston kautta: www.puumerkki.fi/jalleenmyyjat. Suurin osa Puumerkin tuotteista päätyykin osaksi jonkun ihmisen kotia – rakennuksen osana tai pintamateriaalina, sisustuksessa tai kalusteissa.

Toiminta numeroina

Henkilöstö: n. 110, liikevaihto 114 MEUR v. 2020

Lisätietoja:
Panu Miettinen, konsernin CEO

Myynnin yhteystiedot:

https://www.puumerkki.fi/yhteystiedot/kauppiasmyynti

https://www.puumerkki.fi/yhteystiedot/rakennusliikemyynti

https://www.puumerkki.fi/yhteystiedot/teollisuusmyynti

https://www.puumerkki.fi/yhteystiedot/asiakaspalvelu_ja_tilaukset