Asukkaat

Uutisia asukkaille

Heinola on kokoaan suurempi
– tilaa ja aikaa isommalle elämälle

Heinolan tiivis kaupunkirakenne kokoaa ihmiset yhteen ja luo hyvät edellytykset yhteisöllisyydelle. Heinolan kokoisessa kaupungissa on aikaa huomioida ja kohdata ihmisiä. Heinolalaisille tämä näkyy hyvinä kunnallisina ja yksityisinä palveluina. 

Kaikki on lähellä
Kaikki elämän peruspalvelut löytyvät kilometrin säteellä torista. Isoa elämää voi kokea pyöräillen tai kävellen Heinolan kansallisessa kaupunkipuistossa pitkin Jyrängön virran rantoja joko kesän auringonpaisteessa tai huuruisella pakkasella.

Heinola on perinteinen koulukaupunki. Lapsille rakennetaan parhaillaan 40 miljoonalla eurolla kouluja ja päiväkoteja. Valtakunnallista mainetta saanut perhekeskustoiminta tukee vanhemmuutta varhaiskasvatuksen rinnalla.

Harrastuksia, säpinää ja kulttuuria
Lasten, nuorten ja senioreiden liikunnan harrastamista tuetaan kaupungin ilmaisilla harjoitusvuoroilla liikuntasaleissa ja jäähallissa. Harrastusryhmiä riittää vauvasta vaariin.

Kun tekemiseen haluaa panostaa vielä enemmän, löytyy vartin ajomatkan päässä Heinolan keskustasta Suomen suurin liikunta- ja vapaa-ajankeskus, Vierumäki.

Heinolan kesä on täynnä tapahtumia kaiken ikäisille. Tunnetuimpia kesän tapahtumia ovat Heinolan kesäteatteri ja Heinolassa Jyrää -konsertit. Takuuvarma vierailukohde on Heinolan lintuhoitola, joka esittelee lintujen elämää nyt myös sisätiloissa talviaikaan.

Talvella Heinolassa voi nauttia kolmen kylpylän ja uimahallin palveluista tai retkeilystä luonnossa. Heinolassa on 140 kilometriä luonto-, retkeily- ja maastopyöräpolkuja.
Heinolan kaupunginmuseon ”Made in Heinola” -kierroksella kävijä pääsee tutustumaan monipuolisesti kaupungin kulttuuriperintöön. Vanhan puurakentamisen aatelia Heinolassa edustavat kulttuurin kehdot Kivalterin talo, taidemuseo, musiikkiopisto ja WPK-talo.

E75-moottoritie yhdistää
Moottoritie tuo Heinolaan Lahdesta 30 minuutissa ja Helsingistä puolessatoista tunnissa. Heinola on logistisesti vertaansa vailla oleva paikkakunta yrityksille. Puolet Suomen elinkeinoelämästä ja yli 1,5 miljoonaa asukasta on 150 km säteellä.

Heinola tarjoaa avaimet käteen -palvelua yrityksille – järkihintaisia tontteja ja tilaa laajentua. Iso elämä on uskoa uudistumiseen ja kasvuun.

Heinolassa on yli tuhat yritystä, ja yritystoiminta on monialaista kiitos pitkän teollisen historian. Pieneksi kaupungiksi Heinolalla on uskallusta ajatella ja tehdä suuria. Erityisen vahvaa osaamista Heinolasta löytyy bio- ja kiertotaloudesta sekä liikunta-, hyvinvointi- ja matkailupalveluista. Nämä globaalit kasvualat tarjoavat työtä Heinolassa yli 2 000 ihmiselle.

Elämisen laatua edullisesti

Heinolan edullinen asumistaso ja elämisen korkea laatu tarjoavat hyvät mahdollisuudet yrittäjille ja työntekijöille asettua kaupunkiin. Tarjolla on sekä työpaikkoja että monenlaisia asumisvaihtoehtoja edullisista vuokra-asunnoista kohtuuhintaisiin omakoti-, rivitalo- ja kerrostaloasuntoihin aivan keskustan tuntumassa. Heinolassa on edulliset asumisen neliöt!

Tutustu tarjontaan esim. näistä linkeistä:
• Heinolan vuokra-asunnot (heinolanvuokra-asunnot.fi)
• Oikotie / vuokrattavat asunnot (asunnot.oikotie.fi)
• Oikotie / myytävät asunnot (asunnot.oikotie.fi)
• Duunitori/työpaikat (duunitori.fi/tyopaikat/heinola)