Elinvoimapalvelut

Elinvoimapalvelut käytössäsi

Heinolan kaupunki panostaa yritystoiminnan kehittämiseen. Työtä tehdään kaavoittamalla ja rakentamalla nopeasti käyttöön otettavaa teollisuus- ja liiketilaa, toteuttamalla kehityshankkeita, kuten parhaillaan työstettävä BioHub Heinola -hanke, sekä yhdistämällä osaavia tekijöitä ja yrityksiä.

Avainasemassa on yritysten toiminnan konkreettinen tukeminen ja kehittäminen, kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen, eri toimialojen vahvuuksien hyödyntäminen sekä positiivisen yrityskulttuurin ja yhteistyön vaaliminen. Toiminnan tueksi kootaan ja julkaistaan tietoja mm. Heinolan seudun energia- ja raaka-ainetarjonnasta sekä alueen elinvoimaisuudesta.

Heinolan elinvoimapalvelut toimii kaupungin keskustassa Wanhassa Lehtitalossa, jonne on keskitetty yritystoimintaan liittyvät palvelut ja elinvoimapalvelun henkilöstö, johon kuuluu kuusi yrityspalvelujen ammattilaista. Tehtävät jakautuvat olemassa olevien yritysten ja yritysverkostojen toiminnan kehittämiseen ja uusien yritysten toiminnan käynnistämiseen.

Elinvoimapalvelun henkilöstö on valmiina avustamaan kaikkiin yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Käytössä on tietoa ja teknologiaa, joka helpottaa yrityksen perustamista, liiketoimintamallien laadintaa, riskien hallintaa, toimitilojen valintaa ja osaavan henkilöstön etsintää. Tarvittaessa saa apua myös henkilöstön koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Elinvoimapalvelut huolehtii oikeiden osapuolten saattamisesta saman neuvottelupöydän ääreen, jotta yritystoiminnan käynnistäminen paikkakunnalla saadaan sujuvaksi. Tiloissa toimii yrittäjien tapaamisia varten toteutettu Spotti, joka tarjoaa avointa ja maksutonta etätyö- ja kokoustilaa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: