Sataman pysäköintijärjestelyt uusiksi – uusi jalkakäytävä Savontielle

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan sataman liikennejärjestelyjä on uudistettu pikavauhdilla. Makasiinirakennuksen kahvilan edessä ollut arkkitehtuurinen kiintopiste, Kompassi, on purettu ja otettu talteen mahdollista uudelleensijoittamista varten.

Kompassin purkamisen ansiosta satamaan saadaan henkilöautoille 29 pysäköintipaikkaa. Uudistustyöt aloitettiin toukokuussa ja remontti valmistui kesäkuun vaihteeseen mennessä. Pysäköintialueen ympärille tulee vielä kukkaistuksia sekä pieni oleskelualue P-alueen ja makasiinirakennuksen läheisyyteen. Oleskelualue tulee mahdollistamaan ilmaisen ja vapaan istuskelun satamassa.

Sataman tankkauspisteen viereen jää vapaa-alue, josta voi laskea raskaampia aluksia nosturilla veteen. Vapaa tila tulee parantamaan myös Heinolassa käyvien matkustajalaivojen pysähtymistä Heinolaan.

Kauppakadulta uusi jalkakäytävä ja P-alue rantaan

Alkukesän aikana parannetaan myös Heinolan keskustasta Rantapuistoon johtavaa jalankulkuväylää. Savontien jalkakäytävää jatketaan Kauppakadulta Jyrängön virran rantaan puiston reunaan saakka.

Jalkakäytävä erotetaan kiveyksellä tiestä ja se katetaan betonikivillä. Betonikivet saadaan Kaivokadulta, jossa tehdään laajamittaista kadun ja viemäreiden uudistusta.

Jalkakäytävän ilmeestä tulee yhtenevä Kauppakadun kanssa, koska katukivet ovat samanlaisia ja saman ikäisiä. Savontien uusi jalkakäytävä on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun ensimmäisten viikkojen aikana.

Rantapuiston reunaan rakennetaan myös uusia pysäköintipaikkoja Savontien ja kesäteatterin väliselle pienelle hiekkakentälle. Pysäköintialueen toteutus tapahtuu kuitenkin vasta syksyllä, jotta rakentaminen ei häiritse kesäteatteriesityksiä.

Categories: Yleinen