Alihankinta.info-verkkopalvelu

Heinolan metalli-, elektroniikka- ja muovialan yritykset pääsevät ilmaiseksi yhteistyöverkostoon

Heinolassa toimivat metalli-, elektroniikka- ja muovialan yritykset voivat liittyä ilmaiseksi valtakunnalliseen 90 kunnan ja kaupungin muodostamaan yhteistyöverkkoon alihankinta.info-palvelussa. Kyseessä on hakupalvelu ostajille ja alihankintaa tarjoaville yrityksille, jotka etsivät yhteistyökumppania tarvitsemiinsa töihin tai palveluihin.

Palveluun rekisteröityneet alihankintayritykset kirjaavat osaamisensa ja palvelunsa hakusanoilla, joilla ostajat voivat hakea tarpeeseensa tarkasti vaatimukset täyttäviä yrityksiä ja lähettää niille tarjouspyyntöjä hakupalvelun kautta. Palvelu on monikielinen ja nyt käytössä ovat suomen kielen lisäksi englannin- ja venäjänkieliset versiot.

Palvelun tarjoaja ja ylläpitäjä on Riihimäen kaupungin elinkeinoyhtiö Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy, joka on toteuttanut hankkeen Kanta-Hämeen alueella. Nyt palvelua ollaan laajentamassa Seutukaupunkien yhteistyöverkoston avulla valtakunnalliseksi. Seutukaupunkiverkostossa on jo nyt mukana 90 kuntaa ja kaupunkia.

Palveluverkoston käyttö on heinolalaisille yrityksille maksutonta vuoden 2022 loppuun saakka, tämän jälkeen Heinolan kaupunki on varautunut tukemaan mukanaoloa verkostossa.

Heinolasta yhteistyöverkkoon on ensimmäisten joukossa liittymässä Viitos-Metalli Oy. Yritys pitää tämän kaltaisen verkoston kehittämistä hyvänä asiana ammattilaisten keskuudessa.

Heinolalaiset yritykset pääsevät mukaan verkkopalveluun rekisteröitymällä osoitteessa alihankinta.info ja syöttämällä sinne oman yrityksensä tiedot ja tarkaan listatut palvelut.

Koska yritykset löytyvät portaalista palveluiden perusteella, tulee yrityksen tiedot kirjata huolella. Valmiit vaihtoehdot käydään kohta kohdalta läpi. Yritys voi myös lisätä hakusanoiksi erikoisosaamistaan ja omia tuotteitaan. Hakuja tehdään niin alueen, palveluiden, laatuvaatimusten kuin hakusanojen mukaan.

Alihankinta.info-palvelua tehdään tunnetuksi hankkeen vetäjien ja Seutukaupunkien toimesta. Mukana on myös Teknologiateollisuus ry.

Myös mukana olevat yritykset voivat osallistua markkinointiin. Yritys voi lisätä palvelun linkin omille nettisivuilleen tai liittää sen sähköpostiin. Somepalveluissa käytetään hashtagia #Alihankintainfo.

 


Lisätietoja palvelusta
:

Seutukaupunkien yritysverkostot -hanke  
Aila Ryhänen
Puhelin 040 485 3081, aila.ryhanen@suupohja.fi

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy 
Mika Herpiö tai Reima Ojanen
Sähköposti: etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

 

Tiedote tulostettavassa muodossa tästä.