Säät vaihtuu – Weckman kestää!

Säät vaihtuu – Weckman kestää!

Weckman Steel on luonut uuden kasvustrategian ja tuotteistoa on terävöitetty uusin tuoteryhmin, lisäämällä uusia ominaisuuksia jo olemassa oleviin tuotteisiin lisävarustein ja uusin palvelukonseptein.

Kasvustrategian perusta on teräsrunkoisten lämpöeristettyjen hallien perusteellinen uusiminen ja tuotannon moninkertaistaminen. Hallit eivät ole uusi tuote Weckmanin tuotevalikoimassa, yritys on toimittanut kylmiä ja lämpimiä teräshalleja jo 1980-luvun alusta lähtien. Viime vuosina erityisesti lämpöeristettyjen hallien markkinat ovat kasvaneet voimakkaasti ja Weckmanin tavoite on olla alan innovatiivisin ja ekologisin toimija lähitulevaisuudessa. 
Hyvänä esimerkkinä onnistuneesta uudistumisesta on Weckmanin toimiminen hallinrunkotoimittajana Metsä Groupin Rauman jättisaha-projektissa yhtenä toteuttajana toimivalle Heinolan Sahakoneet Oy:lle.

Katto- ja seinätuotteet myös ydintuotteita

Perinteiset teräksiset katto- ja seinätuotteet ovat toinen Weckmanin tuoteportfolion perusta. Tuotevalikoimasta löytyvät niin vaativat ammattituotteet rakennusalan ammattilaisten tarpeisiin kuin perinteiset katteet tarvikkeineen pienrakentajille. Ekologisuus on myös näissä tuotteissa vahvasti läsnä: Greencoat –pinnoitetuissa tuotteissa perinteisiä fossiilisia ainesosia on korvattu ympäristöystävällisellä uusiutuvalla rypsiöljyllä. Tuotteiden ominaisuudet ovat samalla parantuneet – takuuta voidaan myöntää jopa 50-vuotta!

Perävaunuilla on paikkansa

Kolmas tuoteryhmä ovat perävaunut maatalouden ja maansiirron tarpeisiin. Perävaunut ovat Weckmanin historiassa merkittävässä roolissa, kehitys 1960- ja 70- luvulla tapahtui paljolti perävaunuvalmistuksen kasvun myötä.

Weckman on myös ”avaimet käteen ” –kokonaistoimittaja. Niin perinteisissä vesikattoprojekteissa kuin suurissa teräshalliprojekteissa Weckman toteuttaa kokonaisuuden valikoitujen kumppanuuksien kanssa. Halleissa ”montun kaivusta” valaisimien valintaan ja asennukseen saakka – ja kaiken siltä väliltä.

Weckmanin pääpaikka on Heinolan Vierumäki, Suomessa on tehdas lisäksi Iisalmessa. Weckman tuotteita valmistetaan myös Saksassa ja Virossa. Viennin osuus liikevaihdosta on parhaimmillaan ollut noin 40 %, tänä päivänä Weckman kohtaa viennin haasteet rinnan muiden suomalaisten teknologiayritysten kanssa.

Weckman ymmärtää yhteistyön tärkeyden, kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse. Weckman toivookin Vierumäelle lisää monipuolista yritystoimintaa niin tuotteiden valmistusta kuin suunnittelua ja vaikkapa ja teollista internettiä hyödyntäviä yrityksiä. Weckmanin kanssa varmasti syntyy yhteistyötä ja uusia innovaatioita esimerkiksi älyhalleihin tai itsestään liikkuviin perävaunuihin.

Weckman lupaa tehdä jokaiselle Vierumäelle asettuvalle yritykselle erittäin kilpailukykyisen tarjouksen toimitiloiksi Weckman WS-teräshalleista.

www.weckmansteel.fi