Vapaat teollisuustilat ja -tontit

Historiallinen kotiteollisuuskoulu huutokaupalla uusiokäyttöön

Heinola kaupallistaa vanhaa historiaansa luopumalla vanhasta koulurakennuksesta Vierumäenkadulla Tommolassa. Huutokaupat.com palvelussa nyt 5 000 euron vähimmäishinnalla myytävä koulurakennus Vierumäenkatu 10:ssä on valmistunut alun perin Tommolan kouluksi vuonna 1940-luvun lopulla, rakennuksen piirustukset ja lupa hyväksyttiin vuonna 1947. Rakennus on kooltaan 530 m2 ja se sijaitsee kaupungin omistamalla 2 473 m2:n tontilla.

Lue lisää »

Heinolan vanha paloasema uudelleen huutokauppaan

Heinolan kaupunki laittaa Heinolan vanhan paloaseman rakennukset myyntiin huutokaupalla jo toistamiseen. Kaupunginhallitus päätti edellisen kerran myynnistä marraskuussa vuonna 2021 Huutokaupat.com -verkkopalvelussa tehdyn kilpailutuksen perusteella, mutta kauppa ei toteutunut ostajasta aiheutuneesta syystä. Kyseiseltä ostajalta veloitetaan myyntiehtojen mukainen maksu kaupan peruuntumisesta. Vanhan paloaseman kiinteistökokonaisuuteen kuuluu paloasemarakennus ja peltihalli sekä kaksi tonttia, jotka

Lue lisää »

Heinola jatkaa kiinteistöjen myyntiä – kaupunki keskittyy ydintekemiseen

Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkosen mukaan Heinola keskittyy jatkossa yhä selkeämmin omaan ydintekemiseen ja se pyrkii luopumaan suurten kiinteistömassojen hallinnasta. Perusteena myynnille on mm. kaupungin organisaatiossa käynnissä oleva muutosohjelma, jolla vanhoja hallintorakenteita kevennetään, palveluja tehostetaan ja kustannuksia leikataan. Taustalla on myös kaupungin talouteen liittyvät muutokset sotepalveluiden ja henkilöstön siirryttyä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen

Lue lisää »

Myytäviä, vuokrattavia liiketiloja ja yrityksiä

Yksityisten yrittäjien vapaita myytäviä tai vuokrattavia liiketiloja, yrityksiä, teollisuushalleja ja tontteja on koottu yhteen ja niihin on liitetty ajantasaiset yhteystiedot omistajista.
Kartoitusta on tehnyt konsultointiyritys Jalemala Oy.

Nyt eri puolilta Heinolaa on koottu noin 60 vapaata kohdetta.
Erityisen runsaasti Heinolasta löytyy kivijalkakauppojen liiketiloja.
Liiketilat ovat yleensä kohtuullisen hyvässä kunnossa ja tilat voisi ottaa käyttöön heti.

Heinolan kaupungin vapaat tontit yrityksille

Heinolassa on  valmiiksi kaavoitettuna ja lohkottuna runsaasti teollisuustontteja eri käyttötarkoituksiin. Valmiita tontteja on mm. Hevossaaren teollisuusalueella, Myllyojan E75 moottoritien liittymän läheisyydessä, Heinolan kirkonkylässä  ja Vierumäellä. Tonttien koot vaihtelevat 1 000-25 000 neliöön ja uudessa Vierumäen Yrityspuistossa tontin koko voidaan määritellä lohkomista varten itse.

Elinvoimaiseen ja viihtyisään Heinolaan on helppo tulla eri puolilta Suomea. Pääkaupunkiseudulta Heinolan keskustaan on vain puolentoistatunnin ajomatka.Yli puolet Suomen liike-elämästä on 150 km säteellä Heinolasta.

Heinolassa yritys on lähellä kotimaisia markkinoita, myös kansainväliset yhteydet ovat erinomaiset, Suomen suurimpiin satamiin Kotkaan ja Vuosaareen on matkaa vain n. 130 kilometriä. Heinolassa on käytössä myös rautatie tavaraliikenteelle Lahteen. Heinolasta on myös hyvät vesistöyhteydet  Päijänteen kautta Lahteen ja Jyväskylään sekä Kymijokea pitkin Kouvolan suuntaan.

Kaupungilla on hyvät valmiudet auttaa yrityksiä toteuttamaan uudet tilat yritykselle nopeasti. Valmiiksi muodostetut tontit, valmis kunnallistekniikka sujuvat tieyhteydet moottoritielle sekä pienen kaupungin mutkattomat lupapalvelut ovat yritysten käytössä yhden luukun periaatteella.

Heinolan teollisuustontit ovat esillä kaupungin digitaalisessa karttapalvelussa (kartta alla) ja niitä voi tutkia myös Kauppalehden toimitilat -verkkopalvelussa..

Suurenna kartta ja tutustu Heinolan yritystonttitarjonataan.