Vierumäen yrityspuisto – kasvun paikka yritykselle

Vierumäki Heinolassa – kasvun paikka yritykselle

Vierumäen yrityspuiston tontteja myydään kampanjahinnalla 5 euroa neliö 15.7.2022 asti.

Heinolan kaupunki on toteuttanut Vierumäelle uuden yrityspuiston, joka tarjoaa  yli 100 000 kerrosneliötä tilaa rakentaa toimitiloja teollisuudelle, myymälöille ja vaikkapa logistiikkapalveluille. Alue on valmiiksi kaavoitettu ja tonteilla on valmis kunnallistekniikka, päällystetyt tiet ja valaistus.

Vierumäen yrityspuisto on sijainniltaan vertaansa vailla oleva solmukohta E75-moottoritien liittymässä Lahden ja Heinolan puolivälissä.

Etäisyys moottoritietä pääkaupunkiseudulle on vain 120 kilometriä. Puolet Suomen elinkeinoelämästä ja 3 miljoonaa ihmistä asuu 150 km säteellä Vierumäestä.

Yrityspuiston tontit muodostetaan joustavasti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Vierumäen yrityspuiston tonttikartta löytyy ohesta.

Apua rekrytointiin, liiketoiminnan kehittämiseen, rahoituksen hakuun ja henkilöstön koulutukseen

Heinolan elinvoimapalvelut voi auttaa yrityspuistoon tulevaa uutta yrittäjää henkilöstön rekrytoinnissa ja  työntekijöiden koulutuksen järjestämisessä. Heinolan työllisyyspalveluilla on hyvä tuntemus alueen työvoimasta. Se tekee myös tiivistä yhteistyötä mm. TE-keskuksen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa työvoiman koulutuksessa.

Aloittavaa tai toimintaansa laajentavaa yritystä voidaan auttaa myös liiketoiminnan kehittämisessä ja rahoituksen haussa kaupungin yhteistyökumppaneiden  kanssa.

Uudet tilat avaimet käteen -toteutuksena

Vierumäen yrityspuiston perustaminen on Heinolan kaupungin toteuttama kehityshanke, ja tontteja myy ja välittää  Heinolan elinvoimapalvelut.

Heinolan kaupunki on tehnyt  yrityspuiston teollisuus- ja myymälätilojen suunnittelusta ja rakentamisesta yhteistyösopimuksen Rakennustoimisto Valve Oy:n kanssa. Yhteistyö mahdollistaa yritysten uusien tilojen ideoinnin, suunnittelun, lupaprosessien valmistelun ja rakentamisen nopeasti avaimet käteen -periaatteella.

Rakentaminen voidaan toteuttaa asiakkaan toivomusten mukaan tai hyödyntäen Vierumäen puurakentamisen huippuyrityksiä  tai  Weckman Steelin valmistamia teräspintaisia elementtejä. Tuotantolaitokset ovat kilometrin etäisyydellä Vierumäen yrityspuistosta.

Previous slide
Next slide

Kestävän kehityksen kasvuun Vierumäellä

Heinola rakentaa yhdessä Vierumäen yritysten kanssa  vastuullisesti kestävän kehityksen kasvua ja ne luovat yhdessä edellytyksiä vihreää kasvua edistävälle uudelle liiketoiminnalle.

Yhteistyössä ovat mukana alueella toimivat menestyvät yritykset: Versowood Oy, Weckman Steel Oy, Oiva Wood Solutions Oy, Puumerkki Oy, Betset-yhtiöt ja Artome Oy. Yritykset ovat valmiita tekemään yhteistyötä ja jakamaan osaamistaan alueelle tulevien uusien yritysten kanssa. 

Versowood Oy on Suomen suurin yksityinen saha- ja puunjalostusyritys, joka hyödyntää puuta kokonaisvaltaisesti eri tuotteissa ja tuotannossa.
Weckman Steel tekee teräksestä yli 200 vuoden kokemuksella kattoja ja moderneja teollisuus- ja toimitilakiinteistöjä sekä perävaunuja työkoneisiin. Vierumäen sijainti logistisesti keskeisellä paikalla etelä-Suomessa on merkittävä etu niin Versowoodille kuin Weckmanillekin.
Betset on kokenut betonirakentamisen ammattilainen. Tuotevalikoimaan kuuluvat betoniset rakennuselementit sekä valmisbetoni. Betset panostaa tuotannossaan laatuun ja tehokkuuteen ja se palvelee usean tehtaan avulla kattavasti koko ruuhka-Suomea. Heinolan tehdas on logistisesti paraatipaikalla.
Puurakenteisten rakennusten tuoteosatoimittajana tunnetut Puumerkki ja Oiva Wood Solutions ovat puurakentamisen edelläkävijöitä Suomessa. Ne toimittavat Vierumäen keskusvarastolta ja tehtaalta puurakentamisen ratkaisut kokonaistoimituksina asiakkaille ympäri Suomea.

Artome Oy on korkean teknologian älykalustevalmistaja, joka tekee siirrettäviä ääni- ja videoesitysratkaisuja julkisiin tiloihin ja koteihin.

Vierumäki tarjoaa myös koulutusta, liikuntaa ja lomaa 

Vierumäellä on myös Suomen suurin liikunta-alan koulutuskeskus ja se on liikunnan harrastajien ja lomailijoiden suosikkikohde Etelä-Suomessa. Kaksi täysimittaista golfkenttää, kymmeniä tenniskenttiä, monipuoliset liikuntapalvelut, puhdas luonto ja korkealaatuiset hotellipalvelut ovat käytössä vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Vierumäellä toimii liikunnan koulutuskeskus Suomen Urheiluopisto, Vierumäki Golf, Vierumäki Sports sekä hotellit Fennada ja Vierumäki Holiday Club.

Kysy listätietoja Vierumäen yrityspuistosta

Rakentaminen

Johtava rakennustarkastaja
Juha Mara
044 797 8572

juha.mara(a)heinola.fi

Yrityspalvelut
Elinvoimajohtaja 
Liisa Koski-Lukkari
044 797 6230

Liisa.Koski-Lukkari(a)heinola.fi

Tontit

Maankäyttöinsinööri
Mirja Ruutu
044 769 4374

mirja.ruutu@heinola.fi

Tutustu Vierumäen yritysten menestystarinoihin

Vihreän Heinolan kehityskumppanit

Businessuutisia Vierumäellä