Vierumäen yrityspuisto

Published by kari@k-systems.fi on

Heinola – kasvun paikka yritykselle

Heinolan Vierumäelle on toteutettu uusi yrityspuisto, joka tarjoaa yrityksille yli 100 000 kerrosneliötä tilaa rakentaa teollisuus-, myymälä- ja varastotiloja. Alueella on valmis kunnallistekniikka, päällystetyt tiet ja valaistus.

Vierumäen yrityspuisto on sijainniltaan vertaansa vailla oleva teollisuuden ja logistiikan solmukohta E75-moottoritien varrella Lahden ja Heinolan puolivälissä. Etäisyys moottoritietä pääkaupunkiseudulle on vain 120 kilometriä. Puolet Suomen elinkeinoelämästä ja yli 1,5 miljoonaa asukasta on 150 km säteellä.

Synergiaetuja paikallisen teollisuuden kanssa

Vierumäen yrityspuisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet hyödyntää synergiaetuja alueella jo toimivien yritysten kanssa. Yrityspuiston läheisyydessä toimii mm. metalli-, betoni-  ja puunjalostusalan yrityskeskittymä sekä liikunta-alan koulutus ja vapaa-ajan palveluja tarjoavia yrityksiä. Työpaikkoja alueella on noin 1 000.

Oman toimialansa huippua edustavat yritykset Versowood Oy, Betset Oy, Weckman Steel Oy, Oiva Wood Solutions Oy ja Artome Oy. Aivan moottoritien liittymässä palvelee ohikulkijoita ja paikallista väkeä Vierumäen Matkakeidas, joka on lyhyen historiansa aikana jo kahdesti palkittu Suomen parhaana taukopaikkana.

Apua rekrytointiin, liiketoiminnan kehittämiseen, rahoituksen hakuun ja henkilöstön koulutukseen
Heinolan elinvoimapalvelut voi auttaa yrityspuistoon tulevaa uutta yrittäjää henkilöstön rekrytoinnissa ja  koulutuksen järjestämisessä. Heinolan työllisyyspalveluilla on hyvä tuntemus alueen työvoimasta, ja se tekee tiivistä yhteistyötä mm. TE-keskuksen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa. Aloittavaa tai toimintaansa laajentavaa yritystä voidaan auttaa myös liiketoiminnan kehittämisessä ja rahoituksen haussa kaupungin yhteistyökumppaneiden FCG:n ja LAB ammattikorkeakoulun kanssa.

Uudet tilat avaimet käteen -toteutuksena

Vierumäen yrityspuiston perustaminen on Heinolan kaupungin toteuttama kehityshanke, ja tontteja myy ja välittää yrityksille Heinolan elinvoimapalvelut.

Heinolan kaupunki on tehnyt Vierumäen yrityspuiston teollisuus- ja myymälätilojen suunnittelusta ja rakentamisesta yhteistyösopimuksen Weckman Steel Oy:n ja Rakennustoimisto Valve Oy:n kanssa. Yhteistyö mahdollistaa yritysten uusien tilojen ideoinnin, suunnittelun, lupaprosessien valmistelun ja rakentamisen nopeasti avaimet käteen -periaatteella. Rakentaminen voidaan toteuttaa joko perinteisellä tavalla tai hyödyntäen Weckman Steelin valmistamia teräspintaisia elementtejä.

Suomen Urheiluopisto panostaa 20 miljoonaa uudistumiseen
Vierumäen taajaman läheisyydessä, Salpausselän harjun päällä toimivat Suomen suurin liikunta-ala koulutus- ja vapaa-ajankeskus Suomen Urheiluopisto, Vierumäki Sports ja Vierumäki Golf. Uudelle omistajalle siirtynyt opisto uudistaa parhaillaan palvelujaan 20 miljoonan euron projektilla.
Lue lisää Suomen Urheiluopistosta.

Lisätiedot:
Elinkeinopäällikkö Timo Kaattari
Puhelin 050 576 8600

timo.kaattari@heinola.fi

Categories: Yleinen

%d bloggaajaa tykkää tästä: