Heinolan yliopistokumppani LUT 300 parhaan joukkoon maailmassa

Published by kari@k-systems.fi on

LUT-yliopisto sijoittuu maailman 300 parhaan yliopiston joukkoon Times Higher Educationin vuoden 2022 rankingissa. Listaus nosti LUTin myös suomalaisyliopistojen kolmen kärkeen.
Syyskuun alussa julkaistu THE World University ranking on yksi maailman arvostetuimmista yliopistorankingeista, johon osallistui tänä vuonna ennätysmäärä yliopistoja. LUT kipusi 1 662 yliopiston vertailussa sijoille 251–300. Viime vuonna osallistujia oli 1 526 ja LUT oli sijoilla 351–400.

LUT – LAB – Heinola yhteistyötä

LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu muodostavat kansainvälisesti laadukkaan, kokeilevan ja energisen korkeakouluyhteisön. Heinolan kaupunki ja alueen yritykset tarjoavat korkeakouluille mahdollisuuden tehdä tutkimustyötä toimivissa yrityksissä.
LUT on tehnyt yhteistyötä mm. Heinolan bio- ja kiertotalouden ekosysteemin kanssa mm. bioraaka-aineiden kestävyyteen liittyvissä kysymyksissä samoin kuin kuumavesiuuttamiseen liittyvän demonstraatiolaitoksen suunnittelussa. LUT tekee yhteistyötä myös Heinolan yritysten kanssa suoraan esimerkiksi gradu- ja diplomitöiden osalta.
LUT on vahvasti profiloitunut kansainvälinen tiedeyliopisto, joka tekee akateemista tutkimusta ja antaa tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa ylintä koulutusta. LAB on puolestaan työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, joka antaa työelämälähtöistä koulutusta sekä tekee soveltavaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä taiteellista toimintaa.

Ilma, vesi, energia

LUTin tutkimuksen vahvuusaloja ovat energia, ilma, vesi ja vastuullinen liiketoiminta. LABin koulutuksen ja TKI-toiminnan vahvuuksia ovat kiertotalous, design, innovaatioiden kaupallistaminen ja hyvinvoinnin palveluinnovaatiot. Näillä vahvuusalueilla LUT ja LAB tekevät myös yhteistyötä koulutuksessa ja hankkeissa.

Yhteistyötä vihreillä kampuksilla

Korkeakouluyhteisössä opiskelee yhteensä 14 000 opiskelijaa ja työskentelee 1 500 asiantuntijaa. Yhteistyössä jaetaan ydintoimintaa tukevat korkeakoulupalvelut, hyödynnetään yhteisiä järjestelmiä sekä kampusten tiloja Lahdessa ja Lappeenrannassa.
LUT-korkeakoulujen kasvun strategia keskittyy kansainväliseen opiskelijarekrytointiin ja koulutusvientiin, uudenlaisiin jatkuvan oppimisen ratkaisuihin ja koulutuspolkuihin sekä vaikuttavuuteen elinkeinoelämässä.

Heinolan yhteyshenkilöt LUT:ssa ovat:
Energia- ja prosessiteknologiat ja bio- ja kiertotalous:
Energiatekniikan professori Esa Vakkilainen
040 3578684
esa.vakkilainen@lut.fi

 

Digitalisaatio ja uudet tietointesiiviset organisoitumismuodot:
Tietojohtamisen professori Kirsimarja Blomqvist

040 7551693

kirsimarja.blomqvist@lut.fi