Betonia ja -rakenteita eteläisen Suomen rakentamiseen

Betonia ja -rakenteita eteläisen Suomen rakentamiseen

Betset-yhtiöt on suomalainen perheyhtiö, jolla on yli 70 vuoden kokemus sementtivalimotoiminnasta.
Yritys tekee betonisia valmisosia toimitila-, teollisuus- ja asuinrakennuskohteisiin. Tuotevalikoimassa on seinäelementit, ontelo- ja kuorilaatat, pilari, jänne- ja teräsbetonipalkit sekä valmisbetonia.
Yritys on perustettu vuonna 1950 Kyyjärvellä, jolloin Toivo Löytönen rakensi isänsä pelloille sementtivalimon ja alkoi valmistaa kaivonrenkaita. Siitä yritys hiljalleen laajeni ja nykyisin Betset on Suomen toiseksi suurin betonisten rakennuselementtien toimittaja. Betset toimii yhdeksällä paikkakunnalla ja laajan tehdasverkoston ansiosta se pystyy tarjoamaan nopeat ja luotettavat betonirakenne- ja valmisbetonitoimitukset koko eteläiseen Suomeen.
Mittavan kokemuksen ja ammattitaidon lisäksi, Betsetin toiminta perustuu kaikilta osin vastuullisuuteen, yhdessä tekemisen kulttuuriin sekä rohkeasti asioihin tarttumiseen.

Vierumäellä toimiva Betsetin yksikkö on tehnyt äskettäin1,6 miljoonan euron investoinnin uuden  betoniaseman toteuttamiseksi. Modernilla betoniasemalla voidaan kasvattaa elementtituotannon kapasiteettia ja parantaa tuotteiden laatua sekä mahdollistaa valmisbetoniasiakkaiden palvelu tulevaisuudessa myös Vierumäen tehtaalta käsin. Betonin toimittamista tukee Vierumäen erinomainen logistinen sijainti.

– Uudella ja tehokkaammalla betoniasemalla valuprosessit nopeutuvat ja betonin laatu paranee. Kiviaineksen lämmitysjärjestelmän uudistamisella vähenämme merkittävästi hiilijalanjälkeämme. Investoinnilla on myös suuret vaikutukset työympäristöön, kun hallitiloihin ja betoniaseman ohjaamoon ei kerry pölyä ja turvallisuus paranee pienentyneiden häiriöiden vuoksi, kertoo Vierumäen tehdaspäällikkö Manu Björninen.
Investoinnin myötä betoniasemalla käyttöönotettava uusin tuotantotekniikka mahdollistaa vähähiilisten tuotteiden valmistamisen.
– Vierumäen tehtaan investointi on osa Betsetin kannattavan kasvun strategiaa, jossa vastuullisuus ja ympäristövaikutusten minimointi ovat merkittäviä ajureita uusia investointipäätöksiä tehtäessä, kertoo Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Suomen yhdeksän tehtaan lisäksi Betsetillä on  osakkuusyritys As Ikodor Virossa. Betset-yhtiöt koostuvat Betset Group Oy:stä, Betset Oy:stä, Betset Betoni Oy:stä, Betset MB Oy:stä sekä 1.2.2019 alkaen Betset Turku Oy:stä

Toiminta numeroina 2020
Liikevaihto 121 M€
Liikevoitto 8,9 M€
Henkilöstö 623
Toimipisteitä 9

Betset myynti 

Betset valmisbetoni