Apa Salmi: Holiday Club Vierumäki kasvaa yhteistyöllä

Published by kari@k-systems.fi on

Vierumäen hotellin johtaja Apa Salmi näkee Holiday Club Vierumäen tulevaisuuden positiivisena.

– Meillä on takana hyvä kesä. Olemme myyneet hyvin hotellimajoitusta ja lomaviikkoja, vaikka kotimaan matkailu on rauhoittunut hieman viime vuodesta. Olemme saaneet uusia asiakkaita niin yritysmaailmasta kuin myös lomailijoiden keskuudesta. Toiminta on ollut myös ravintoloissa kesän aikana todella vilkasta.

– Kun saamme käyttöön vielä Vierumäelle suunnittelut uudet kylpyläpalvelut, niin palvelupakettimme tulee olemaan täydellinen, kiittelee Apa Salmi.

Uutta tänä kesänä on Holiday Clubilla ollut runsas lapsiperheiden määrä. Myös yritykset ovat aktivoituneet koronakurimuksen jälkeen järjestämään kokouksia ja henkilöstön virkistyspäiviä Vierumäellä.
Holiday Club Vierumäki on ottanut myös hotellin keilahallin aktiivikäyttöön ja Pine Pubissa aloitettiin kesällä elävän musiikin illat perjantaisin, joita jatketaan myös jatkossa.

Vierumäellä kolme merkittävää toimijaa

Apa Salmen mukaan Vierumäen luonto-, liikunta- ja matkailupalvelut ovat yksi suuri kokonaisuus, jossa kaikki palvelun tuottajat voivat tehdä yhteistyötä ja hyötyä siitä liiketoiminnassaan.

– Täällä on kolme merkittävää toimijaa – Vierumäki Sports, Holiday Club Resorts ja Vierumäki Golf. Me elämme symbioosissa. Ei ihmiset tule meille pelkästään yöpymään, asiakkaat käyttävät aktiivisesti kaikkia Vierumäellä tarjottavia liikunta- ja matkailupalveluja. Holiday Clubilta on 150 metriä Cooke-golfkentälle ja muutama sata metriä muille alueen liikuntapaikoille ja luontoreiteille.

– Vierumäki Golfista on tullut yhteistyökumppani. Vierumäki Sportsin kanssa olemme kilpailijoita, mutta teemme positiivisella otteella tiivistä yhteistyötä, jolla tarjoamme Vierumäen asiakkaille parhaan palvelukokemuksen. Yhteyttä pidetään viikoittain, tarkentaa Apa Salmi.

 

Tekijöitä ja asuntoja tarvitaan lisää

Hotellinjohtaja Apa Salmen mukaan Vierumäen vahvuus on asiakkaiden suhteen hyvä saavutettavuus, tänne on helppo tulla reilussa tunnissa vaikkapa pääkaupunkiseudulta.

– Henkilöstön suhteen Vierumäellä on haasteita. Ravintola- ja palvelualalle on vaikea saada riittävästi henkilöstöä. Meille hotellimme henkilökunta tulee töihin mm. Lahdesta, Kouvolan alueelta ja Heinolasta, se rasittaa työntekijöiden kukkaroa ja työaikaa.

Vierumäen alueen välittömään läheisyyteen tarvittaisiin edullisia vuokra-asuntoja, joita henkilökunta voisi vuokrata, ehdottaa Apa Salmi.

Hotellinjohtaja Apa Salmen mukaan Heinolan kaupungilla on merkittävä rooli alueen tulevaisuuden kehittämisessä.

– Meillä on hyvä ja aktiivinen keskusteluyhteys Heinolan kaupungin kanssa.  Asuntojen lisäksi Vierumäelle tarvittaisiin asukkaille ja vieraille yhteisiä yleisiä palveluita kuten esimerkiksi lasten leikkipaikkoja, koirapuisto, sähköautojen latauspisteitä ja kaupan palveluita. Toivottavasti myös nämä tarpeet huomioidaan alueelle tehtävässä yleiskaavassa, toivoo hotellinjohtaja Apa Salmi.

 

Categories: VierumäkiYleinen