Heinola jatkaa kiinteistöjen myyntiä – kaupunki keskittyy ydintekemiseen

Published by kari@k-systems.fi on

Kaupunginjohtaja Jari Parkkosen mukaan kaupungin pitää vapautua sille tarpeettomista kiinteistöistä.

Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkosen mukaan Heinola keskittyy jatkossa yhä selkeämmin omaan ydintekemiseen ja se pyrkii luopumaan suurten kiinteistömassojen hallinnasta. Perusteena myynnille on mm. kaupungin organisaatiossa käynnissä oleva muutosohjelma, jolla vanhoja hallintorakenteita kevennetään, palveluja tehostetaan ja kustannuksia leikataan.
Taustalla on myös kaupungin talouteen liittyvät muutokset sotepalveluiden ja henkilöstön siirryttyä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen vastuulle.
– Kiinteistöjen ylläpito ja tilojen vuokraus ei ole meidän työssämme keskiössä. Siksi haluamme tarjota kaupungin käytöstä poistuvia kiinteistöjä innovatiivisille yrityksille.
– Me emme halua olla seuraamassa muutoksista mahdollisesti syntyviä ongelmia kaupungille, vaan haemme uusia ratkaisuja tulevaisuuden Heinolalle. Siksi myyntilistalle nostetaan myös aktiivisesti käytössä olevia kiinteistökohteita, joissa on aktiivista ja voittoa tuottavaa liiketoimintaa, perustelee Jari Parkkonen myyntiä.

Lusin koulu on hyvässä kunnossa, viimeisestä remontista on vain pari vuotta.

Lusin koulu ja Satulinna odottavat uutta käyttöä

Lusin kyläkoulu ja koulun vieressä oleva Satulinnaksi nimetty päiväkoti laitetaan perinteiseen tapaan myyntiin tarjousten perusteella. Hyväkuntoiset rakennukset ovat jääneet kaupungin kannalta katsottuna tarpeettomiksi vuonna 2020, kun Lusin lapset päätettiin siirtää kouluun ja päiväkotiin Heinolan kirkonkylälle.
Lusin koulu on kooltaan 750 neliötä ja päiväkoti vajaat 300 neliötä. Rakennukset sijaitsevat asemakaavaltaan yleisten palvelujen alueella ja ne on määritelty suojeltaviksi historiallisten arvojen vuoksi.
Lusin koulun ja päiväkodin vähimmäishinnaksi Heinolan kaupunginhallitus on määritellyt 150 000 euroa, kun rakennusten tasearvo on yhteensä n. 350 000 euroa. Yksittäin myytynä vähimmäishinnat ovat koulun osalta 90 000 euroa ja päiväkodin osalta 60 000 euroa.
Kaupungilla on valmius myös myydä tai vuokrata rakennusten maapohja. Koulun maapohjan koko on n. 26 hehtaaria ja päiväkoti vajaan 1,5 hehtaarin tontilla.

Lusin päiväkoti tunnetaan kyläläisten keskuudessa Satulinnana.

Kanervala, Reumantie 2 ja Vierumäenkatu 10 huutokauppaan

Kiinteistöjen myyntiä jatketaan myös huutokaupat.com verkkopalvelussa Heinolan kirkonkylässä sijaitsevan Kanervalan palvelukeskuksen ja Reumantie 2:ssä sijaitsevan toimistotilakiinteistön osalta. Reumantie 2 on kaikilta neliöiltään aktiivikäytössä ja Kanervalassa rivitalojen vuokra-asunnot ovat vuokrattuina. Vierumäenkatu 10:n vanhalla koulukiinteistöllä on takanaan hieno historia oppilaitoksena, mutta se odottaa mahdollista uutta käyttöä tyhjänä.

– Kanervalan vuokrarivitalot ja vanhat palvelukeskuksen rakennukset kirkonkylässä tarjoavat esim. palveluasumista tarjoavalle yritykselle hyvät lähtökohdat liiketoiminnan kehittämiselle. Heinolan kirkonkylästä on jo muodostunut palveluineen Heinolan pohjoisten osien keskus, joka palvelee yhä enenevässä määrin pohjoisten kylien asukkaita, ennakoi kaupunginjohtaja Parkkonen.
Jari Parkkosen mukaan Reumantie 2:n kiinteistö soveltuu hyvin toimitiloja vuokraavalle ja ylläpitävälle yritykselle. Reumantiellä jokainen neliö on vuokrattu aktiivikäyttöön, vuokraajina ovat Heinolan liikuntapalvelut, Päijät-Hämeen hyvinvointialue ja Heinolan eläinlääkäriasema.

Reumantie 2:ssa toimii hyvinvointialueen hammaaslääkärin vastaanotto, liikuntatoimisto ja Heinolan eläinlääkäriasema.

Hyviä kokemuksia huutokaupat.comista

Heinolan kaupunki myi onnistuneesti vuonna 2021 huutokaupat.com palvelussa Heinolan Heinäsaaren, vesitornin ja vanhan kylpylän. Heinäsaari otti uusien omistajien kanssa melkoisen tiikeriloikan ja se on laajentanut palveluitaan ja liiketoimintaansa, Heinäsaaresta on kehittynyt ympärivuotisesti matkailu- ja majoituspalveluja tarjoava yritys.
Myös vesitorni on saanut uuden yrittäjän. Heinolan vanhan kylpylä huutanut yritys odottaa vielä kaupan ehtona olevan uuden asemakaavan valmistumista.
Vuonna 2022 Heinolan kaupunki myi myös Heinolan vanhan paloaseman. Uusi yrittäjä on jatkanut kiinteistössä vuokraustoimintaa. Kiinteistössä on mahdollisuus myös hyödyntää kaupassa saatua tonttia uudisrakentamiselle.

Kaikkien myytyjen kohteiden osalta Heinolan kaupunki on omalta osaltaan tullut ostajalle avuksi maankäytön kehittämisessä mm. kaavoituksen avulla.
Jari Parkkosen mukaan toteutuneiden kiinteistökauppojen perusteella voidaan todeta, että rakennusten ja kiinteistöjen myynnissä voi syntyä winwin-tilanne, kun sekä myyjä ja ostaja tuovat parasta omaa osaamistaan mukaan kehitystyöhön.

Categories: Heinola myyYleinen