Heinolan vanha paloasema uudelleen huutokauppaan

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki laittaa Heinolan vanhan paloaseman rakennukset myyntiin huutokaupalla jo toistamiseen. Kaupunginhallitus päätti edellisen kerran myynnistä marraskuussa vuonna 2021 Huutokaupat.com -verkkopalvelussa tehdyn kilpailutuksen perusteella, mutta kauppa ei toteutunut ostajasta aiheutuneesta syystä. Kyseiseltä ostajalta veloitetaan myyntiehtojen mukainen maksu kaupan peruuntumisesta.

Vanhan paloaseman kiinteistökokonaisuuteen kuuluu paloasemarakennus ja peltihalli sekä kaksi tonttia, jotka Heinolan kaupunki vuokraa ostajalle. Kaupan yhteydessä uudelle omistajalle siirtyvät myös sähköliittymä (Elenia Oy) ja Heinolan kaupungin vesihuoltolaitoksen liittymäsopimukset sekä rakennuksissa vuokralla olevien vuokralaisten vuokrasopimukset. Ostaja ottaa vanhan paloasemarakennuksen ja peltihallin vastaan siinä kunnossa, kuin ne ostajalle esiteltäessä ovat olleet.

Mukana kaksi tonttia ja rakentamisvelvoite

Heinolan kaupungin omistamia tontteja ei myydä, vaan ne vuokrataan. Paloasemarakennuksen tontin koko on 2 671 m2. Huutokauppaan kuuluu myös toinen, uudisrakentamiselle tarkoitettu tontti, joka on kooltaan 7 060 m2. Tontin vuokraukseen liittyy rakentamisvelvoite.
Kaupunki vuokraa tontit paloaseman ostajalle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Paloaseman tontin perusvuosivuokra on 9 900 € vuodessa ja uudisrakentamiselle varatun tontin vuokra on 19 250 € vuodessa.

Funkkistalo on suojeltu

Kolmikerroksinen vanha paloasema on kooltaan 1 672 kerrosneliötä ja tilavuutta sillä on 6 099 m3. Rakennukseen kuuluu myös kellari- ja ullakkotiloja. Vuonna 1952 valmistunut paloasema edustaa perinteistä funktionalismia ja se on suojeltu. Rakennuksen ulkoasun ominaispiirteet tulee säilyttää.Rakennus seisoo ryhdikkäästi paikoillaan ja se on kestänyt hyvin ajan hammasta ja aktiivista käyttöä. Paloaseman lisäksi talo on toiminut myös poliisiasemana.

Kuntokartoitus ja ideasuunnitelma uusiokäytöstä

Heinolan vanhasta paloasemasta on tehty kattava kuntokartoitus ja konsultointiyritys FCG on laatinut rakennuksen uusiokäytöstä alustavan ideasuunnitelman. Rakennus sopisi erittäin hyvin nykyaikaiselle laatuasumiselle, jossa erilaiset palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat kodin yhteydessä tai vieressä. Uusiokäyttösuunnitelmassa rakennukseen on sijoitettu 21 eri kokoista asuntoa, yleisiä harrastus- ja askartelutiloja, kuntosali, sauna, takkahuone, talopesula ja hyvät varastotilat.
Rakennukseen kuuluu myös huikea paloletkujen kuivaukseen käytetty torni, jonka hyödyntämisessä vain taivas on rajana. Torni soveltuu hyvin esim. porraskävelyyn tai vaikkapa seinäkiipeilyyn.

Tutustu ja tee tarjous vanhasta paloasemasta tästä linkistä.

 

Categories: Heinola myyYleinen