Yhdessä enemmän – yritysmessut Vierumäellä

Published by kari@k-systems.fi on

Matkailualan yrittäjät Elina Hynninen ja Päivi Niemiaho (oik.) ovat mukana Yhdessä enemmän -messuilla.

Heinolan Yrittäjien Yhdessä enemmän -yritysmessut järjestetään 18.-19. päivä syyskuuta Vierumäki Areenalla. Nyt kolmannen kerran Vierumäellä pidettävään tapahtumaan on rakenteilla elokuun lopun tietojen mukaan 97 messuosastoa, joista 12 on ulkoilmaosastoja.
Messupäällikkö Jari Niemi ennakoi, että näytteilleasettajien määrä kasvaa vielä.
– Edellisillä messuilla vuonna 2018 messuosastoja oli 96. Kokemuksesta voin sanoa, että lopullinen määrä selviää vasta perjantaina 17.9., kun messujen rakentaminen alkaa. Tämän vuoden tapahtumaan tulee uusia näytteilleasettajia lähes puolet, kertoo messupäällikkö Jari Niemi.

Terveysturvallinen tapahtuma
Nyt järjestettävät messut oli alun perin tarkoitus järjestää jo vuonna 2020, mutta koronapandemia siirsi tapahtumaa vuodella eteenpäin. Nyt messut voidaan järjestää Jari Niemen mukaan turvallisesti THL:n sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita noudattaen.
– Rokotukset ovat Heinolassa edenneet hyvin ja tilanne on kohentunut myös koko Päijät-Hämeen maakunnassa. Areenassa on hyvin tilaa ja sitä voi verrata messutapahtuman osalta hyvin isoon markettiin, Jari Niemi vertaa.

Heinolalaisten oma juttu
– Lähes kaikki näytteilleasettajat ovat Heinolasta. Ne tarjoavat hyvän kuvan paikallisesta elämästä ja yrittämisestä Heinolassa. Mukana on mm. teollisuusyrityksiä, ammatinharjoittajia, matkailualan toimijoita, yhdistyksiä, kahvilayrittäjiä sekä Heinolan kaupungin, sosiaalipalvelujen ja pelastustoimen osastoja, kertoo Heinolan yrittäjien puheenjohtaja Mikko Hallikas.
– Me haluamme pitää messut nimenomaan heinolalaisten omana tapahtuma. Emme ole kutsuneet mukaan kaikissa tapahtumissa mukana olevia kauppiaita. Olemme rajanneet tapahtuman Heinolan seudulle ja juuri heinolalaisuus tekee tästä tapahtumasta näkemisen ja kokemisen arvoisen, tarkentaa Mikko Hallikas.

Oppilaille työharjoittelua
Messuosastoilla nähdään jälleen myös Salpauksen oppilaita. Messut toimivat heille työharjoittelupaikkana. Oppilaat ovat ennen messuja olleet perehtymässä heille osoitettujen yritysten ja yhdistysten toimintaan ja nyt he pääsevät näyttämään taitojaan messuilla käytännössä messuvieraille.

Vapaa sisäänpääsy ja ilmainen bussi Heinolasta
Yhdessä enemmän -messuille odotetaan tuhatmäärin kävijöitä, sillä tapahtumaan on vapaa pääsy ja messuille järjestetään ilmainen bussikuljetus Heinolasta, turistipysäkiltä tunnin välein messujen aukioloaikana.
– Koronan vuoksi ei ole tullut poisjääntejä näytteilleasettajien keskuudessa emmekä usko messuvieraidenkaan enää pelkäävän. Vierumäellä on tilaa liikkua vapaasti, ennakoi Mikko Hallikas.
Messutapahtuman juontaa viihdealan moniosaaja Vallu Lukka, hän haastattelee yrittäjiä ja messuväkeä sekä esiintyy ohjelmalavalla.
Messujen ruoka- ja juomapalveluista vastaa Vierumäki Areenan omistajayhtiö Vierumäki Sports Oy.

Categories: Yleinen