Myyntiajoissa tiikerinloikka – omakotikauppa käy Heinolassa

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan idylli ja palvelut kiinnostavat omakotitalojen ostajia.

Heinolan seutu on tehnyt aimo harppauksen omakotitalojen myynnissä, sillä vanhojen talojen myynti on nopeutunut viimeisen vuoden aikana lähes 11 kuukaudella. Vuoden 2020 huhtikuussa omakotitalon myynti kesti Heinolassa keskimäärin 383 päivää. Tämän vuoden huhtikuussa keskimääräinen myyntiaika oli vain 45 päivää.

Myyntiaikojen nopeutuminen Heinolassa on koko maan vertailussa kovinta. Asuntokaupan asiantuntijat pitävät omakotitalojen myynnin suosion kasvua sisämaassa ainakin osittain koronan aikaansaamana muutoksena. Mahdollisuus tehdä etätöitä, rauhallinen elinympäristö ja hyvät palvelut antavat myynnille lisäpontta.

Yksi merkittävä omakotitalojen myynnin nopeuttaja on myös Heinolan erittäin edullinen asuntojen hintataso. Heinolassa omakotitalon keskimääräinen pyyntihinta on nyt 1 062 euroa/m2, kun se Helsingissä on 3 782 euroa, Lahdessa omakotitalon pyyntihinta on neliöltä 1 670 euroa.
Heinolassa omakotitalojen hinnoissa on ollut hienoista nousua, viimeisen vuoden aikana pyyntihinnat ovat nousseet 18,9 prosenttia. Helsingissä omakotitalojen pyyntihinnat ovat vastaavana aikana nousseet huimat 25,8 %.

Helsingissä omakotitalosta pääsee eroon keskimäärin 18 päivässä. Lahdessa myynti kestää 36 päivää ja Hollolassa vain 12 päivää, mikä on tällä hetkellä nopeinta omakotikauppaa Suomessa. Omakotitalojen kysyntä ylittää nyt monin paikoin tarjonnan.

Omakotitalojen kysynnän kasvu heijastuu myös omakotitonttien kysyntään. Heinolan uusimman omakotialueen, Sinitaipaleen tontit kiinnostavat uudisrakentajia myös pääkaunkiseudulta. Talvella huutokauppaan laitetut omarantaiset tontit myytiin valtaosaltaan huippuhinnoilla. Nyt myynnissä on rannan läheisyydessä olevia kiinteähintaisia tontteja, joita tiedustellaan ahkerasti. Myös varauksia on tehty.
Eniten mielenkiintoa on kuitenkin omarantaisiin tontteihin, joita odotetaan tulevan myyntiin syksyllä.

Tilastolähde: Etuovi.com

 

Categories: AsukkaatYleinen