Opiskele tuetusti Hoiva-avustajaksi – infotilaisuus Spotissa 17.3. klo 13

Published by kari@k-systems.fi on

Koulutuskeskus Salpaus ja Suomen Diakoniaopiston Lahden kampus ovat hakemassa uusia opiskelijoita Hoiva-avustaja-koulutukseen Päijät-Hämeeseen. Koulutusohjelma toteutetaan Lahdessa järjestettävällä lähiopetuksella sekä työssäoppimisjaksolla tai oppisopimuskoulutuksena paikallisissa yrityksissä ja palvelulaitoksissa.

Koulutusta annetaan Koulutuskeskus Salpauksessa ja Suomen Diakoniaopistolla Jotpa-rahoituksella. Koulutus on tarkoitettu sekä nuorille että aikuisopiskelijoille, jotka haluavat vaikkapa vaihtaa alaa tai jatkaa työntekoa vielä eläkeiässä.

Potentiaalisia koulutettavia ovat esimerkiksi lähiammateissa toimivat henkilöt, esimerkiksi ukrainalaiset saapuneet pakolaiset, epävarmoissa tai lyhytaikaisissa työsuhteissa olevat sekä työvoiman ulkopuolelta työelämään palaavat henkilöt.

Tuettu hoiva-alan koulutus antaa myös työttömille mahdollisuuden päästä takaisin kiinni työelämään. Hoiva-avustajaksi voi pätevöityä alle vuodessa.

 

Koulutuksen rahoittajana toimiva Jotpa on jatkuvan oppimisen ja työllisyyden koulutustarjontaan keskittyvä palvelukeskus. Sen ohjauksesta vastaavat yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Palvelukeskus toimii Opetushallituksen erillisyksikkönä. 

 

Info-tilaisuus yrityksille ja opiskelijoille Heinolassa 17.3. klo 13

 

Hoiva-avustajakoulutuksesta järjestetään infotilaisuus Heinolan elinvoimapalvelujen tiloissa, Spotissa 17.3.2023 klo 13-15. Tilaisuudessa aktivoidaan opiskelijoiden lisäksi myös yrityksiä hakemaan uusia tekijöitä.

Kouluttajien ja työelämän yhteistyöllä haetaan apua hoiva-alan kipeään työvoimapulaan, joka vaivaa laajasti eri palveluntarjoajia myös Päijät-Hämeessä.

– Työvaltaisessa opiskelussa aloitetaan opinnot koulussa ja yhdessä etsitään työssäoppimispaikka – löytyisikö työpaikka teiltä, kysyy Diakoniaopiston Pirjo Tiira heinolalaisilta hoiva-alan yrityksiltä.

Mukana Heinolan infotilaisuudessa on myös Heinolan kaupungin työllisyyspalvelut, joka tarjoaa neuvontaa ja tukea opiskelemaan aikoville.

 

Hoiva-avustaja ensimmäinen askel hoiva-alalle

 

– Nyt tarjottava koulutus antaa hoitoalalle pyrkiville todella kevyen ja yksilöllisen mahdollisuuden päästä opiskelemaan ja tekemään työtä samanaikaisesti. Oppisopimuskoulutuksessa opinnoista noin 20 % tapahtuu oppilaitoksissa ja 80 % työn ohessa, täsmentää Pirjo Tiira Suomen Diakoniaopistolta.

 

Hoiva-avustajaksi valmistutaan suorittamalla kaksi tutkinnon osaa lähihoitajan koulutuksesta, joita ovat kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä ikääntyvän osallisuuden edistäminen, yhteensä 60 osaamispistettä. Hankkeessa lähiopetusta, ohjausta ja tukea on saatavissa yksilöllisesti opiskelijalle ja työpaikoille ja opiskelijalla on mahdollisuus etäopiskeluun, ja tukea on saatavana siihenkin. 

 

Pirjo Tiira lupaa, että opiskelijan valmistumisen jälkeen koulutuksen tarjoaja ja opiskelija voivat miettiä yhdessä, kannattaako opintoja jatkaa lähihoitajaksi heti tai myöhemmin. 

 

– Nyt saatu Jotpa-rahoitus mahdollistaa 30 lisäopiskelupaikkaa Päijät-Hämeeseen ja tukea jo opiskelemassa oleville opiskelijoille kevääseen 2024 saakka. Uutta on, että opiskelijoiden tukemiseen ja ohjaukseen myös työpaikoilla on nyt erinomaiset mahdollisuudet rahoituksen myötä.

Lataa koulutusesite.

 

Yhteyshenkilöt oppilaitoksissa 

 

Koulutuskeskus Salpaus

Moona Eskonsipo, hankevastaava

moona.eskonsipo@salpaus.fi

040 864 8200

 

Suomen Diakoniaopisto, Lahti

Pirjo Tiira

pirjo.h.tiira@sdo.fi

050 3238 180

Categories: AsukkaatYleinen