Ekopure – uuden ajan siivoustuotteita

Published by kari@k-systems.fi on

Ekopure sai alkunsa yrityksen perustajan Jenni Puumalaisen kiinnostuksesta luonnonkosmetiikkaan. Terveydenhoitajana työskennellyt Jenni kärsi atooppisesta ihosta ja päätyi valmistamaan omaan käyttöön hajusteettomia kosmetiikkatuotteita ja voiteita.

Oman kiinnostuksen ja lukuisten kokeilujen myötä syntyi myös Ekopuren ensimmäinen tuote: yleispesuainetabletit, joiden inspiraationa toimi Puumalaisen sukulaisille ja ystäville joululahjoiksi valmistamat kylpypommit. Yleispesuainetabletteja käytettäessä asiakas valmistaa pesuliuoksen itse, jolloin ongelmallista pakkausjätettä ei pääse syntymään laisinkaan.
Ekologisille ja innovatiivisille yleispesuainetableteille oli kysyntää ja ne löysivät nopeasti ostajansa. Poreilevien pesutablettien suosion myötä poreilla alkoi myös ajatus, voisiko tablettien olemusta kehitellä ja hyödyntää muullakin tavalla.

Keminmaasta Heinolaan

Lapin Keminmaasta Heinolaan puolison mukana muuttanut Puumalainen on intohimoinen tuotekehittelijä. Pian Ekopuren tuoteperhe kasvoikin uusilla tuotteilla, astianpesutableteilla ja pyykkitableteilla.
Uuden ajan tiiviiseen tilaan mahtuville pesutuotteille oli selvä markkinapaikka. Vuosi sitten tammikuussa Puumalainen sanoutui irti päivätyöstään ja perusti toiminimen. Saman vuoden toukokuussa edessä olikin jo yritysmuodon vaihtaminen osakeyhtiöksi. Mukana toiminnassa ovat Puumalaisen puoliso sekä serkku. Tällä hetkellä Ekopuren valikoimaan kuuluu noin kymmenen tuotetta, joiden tuoksumaailma on 100% peräisin luonnosta. Kaikista tuotteista on saatavilla myös hajusteeton versio. Ekopuren toiminta-ajatus on suosia puhtauden lisäksi ekologisuutta sekä kurkottaa tulevaisuuteen niin tuotteissa, toiminnassa kuin myös ajattelussa.
-Arvoihimme kuuluu kestävä kehitys, luovuus ja rohkeus, joka näkyy tuotteidemme hengessä. Kaikki pakkausmateriaalimme ovat eroteltavissa ja kierrätettävissä.

Enemmän irti työelämästä

Puumalainen on viihtynyt yrittäjänä erinomaisesti siitäkin huolimatta, että ystävät varoittelivat yrittäjyyden haasteista ja hämmästelivät Puumalaisen rohkeaa nopeaa hyppyä uuden äärelle. Puumalainen ei ole katunut, vaan kertoo nauttivansa yrittäjyydestä täysin siemauksin. Työskentely ja tuotekehittely vaatii jatkuvaa testailua, kokeilua ja tiivistä yhteistyötä laboratorioiden kanssa. Sellainen tuntuu Puumalaisesta omalta.
-Tuotteiden säilyvyyteen tuo lisähaasteita se, että asiakas lisää itse tuotteeseen hanaveden ja veden laatu voi vaihdella. Olemme ottaneet tämän huomioon tuotekehityksessä tutkimalla tuotteen säilyvyyttä laboratoriossa, kun se on valmistettu tavalliseen hanaveteen.
Tablettien hauska tapa poreilla ja se, että pesuliuos valmistetaan itse, on palautteiden mukaan saanut myös lapset kiinnostumaan siivouksesta.
-Ja minut myös! En todellakaan ole mikään perinteinen siivousihminen, Puumalainen nauraa ja toteaa, että Ekopuren tuotteita ei ole tehty intohimosta siivoamiseen, vaan ne ovat saaneet hänet siivoamaan.

Tulevaisuuden tuotteet

Tulevaisuuteen Puumalainen katsoo toiveikkaasti. Tiiviin tuotekehittelyn lisäksi valikoima tulee täydentymään luonnonkosmetiikalla ja plussaa olisi, jos Ekopure-sarja löytäisi tiensä jonkin ketjun valikoimaan.

Ekopuren tuotteista sekä tuotteiden jälleenmyyjistä ympäri Suomen löytyy lisätietoja yrityksen nettisivuilta www.ekopure.fi. Heinolassa Ekopuren tuotteita myy mm. Hyvinvointi- ja ekokauppa Luonnontähti. Ekopuren tuotehittelytyötä, uutisia, arvontoja ja kuulumisia voi seurata Ekopuren Facebook-sivun kautta.

https://www.ekopure.fi/

 

Categories: Yrittäjät