Heinola on kaunis, eloisa ja ystävällinen

Published by kari@k-systems.fi on

Raili Mikkasen Heinola on kaunis, eloisa ja ystävällinen.
Moninkertaisesti palkittu kirjailija, käsikirjoittaja ja joulukalenterista tutun Histamiini-hevosen äiti Raili Mikkanen muutti Heinolaan keväällä 2019. Kirjailijan koti löytyi vesistön ääreltä, metsän läheisyydestä. Heinolan luonto on ehtinyt tehdä kahdessa vuodessa kirjailijaan suuren vaikutuksen. Kiitosta inspiraation ja innostuksen lähteenä saa myös ikkunasta työpöydän ääreltä aukeava näkymä Kymenvirralle. 

-En olisi osannut edes toivoa tällaista saavani, minä maisema- ja luontoihminen!

Mikkanen viettää talvisin pitkiä aikajaksoja Portugalissa kirjoitustöitä tehden. Kotona Heinolassa aika kuluu niin ikään työskennellen ja koiran kanssa ulkoillen. Tuotteliaalla kirjailijalla on jatkuvasti meneillään jotain. Tällä hetkellä työn alla on mm. laajaa taustatyötä vaativa historiallinen käsikirjoitus. 

Mikkaselta on hiljattain ilmestynyt hänen pitkään suunnittelemansa eläinkirja Suuri ja pieni Ahma (Robustos 2020), lastenkirja Vihreäsilmäinen lohikäärme (Minerva kustannus 2020), Into-tontun ilmalento (Minerva kustannus 2020) sekä selkokirja Minna Canthin tyttären elämästä kertovasta teoksesta Kunhan ei vain nukkuvaa puolikuollutta elämää (Tammi 2020). Toimelias Mikkanen kuuluu myös kirjamarkkinoiden aalloille vuosi sitten porskutelleeseen nykyaikaiseen lasten- ja nuortenkirjailijoista koostuvaan VaLas-kollektiiviin. 

Mieluisimmat lenkkeilymaastot päivittäin ulkoileva kirjailija on löytänyt Sepänniemen suunnalta. Sepänniemen luonto- ja rantapolut ovat Mikkasen mielestä kauniit kaikkina vuodenaikoina. 

– Täällä on mahtavat lenkkeilymaastot, joista voi helposti valita itselle sopivat lenkkien pituudet! Näkymät kaikkiin suuntiin ovat upeat. 

Maailmaa nähnyttä kirjailijaa on ilahduttanut kovasti heinolalainen ystävällisyys ja kaupungin positiivisuus. Sellainen ei Mikkasen mielestä ole koskaan itsestäänselvää. Myös kaupungin syke on yllättänyt.

– En osannut odottaa aivan näin eläväistä kaupunkia. Siitä täydet pisteet Heinolalla.

Lopuksi vielä on kysyttävä, jos Heinola olisi kirja, millainen kirja se olisi?

-Se olisi lempeä kertomus erilaisista ihmisistä ja heidän kohtaloistaan.

Raili Mikkanen (s.1941 Savonlinnassa) on kirjoittanut lukuisia lasten- ja nuortenkirjoja, Histamiini-sarjan, selkokirjoja, sanoituksia, runokirjoja, tv-käsikirjoituksia sekä historiallisia romaaneja.

Yhteensä Finlandia-palkitun Mikkasen kirjoittamia teoksia on ilmestynyt yli 70.


Categories: Asukkaat