Heinola on matkatyöläisen rauhoittumisen tyyssija

Published by kari@k-systems.fi on

Heidi Eerola on asunut aina Heinolassa, eli nyt jo neljäkymmentäneljä vuotta. Lapsuudenkoti sijaitsi Jyrängössä. Sen jälkeen koti on löytynyt kirkonkylästä, Niemelästä, Rainiosta, keskustasta, Myllyojalta ja viimeiset 12 vuotta se on ollut taas Jyrängössä. 

Eerola on tehnyt Heinolasta käsin matkatöitä aina vuodesta 2001 alkaen. Erityisen keskeiseksi asuminen juuri Heinolassa nousi vuonna 2003, jolloin Eerola aloitti Ruokatalo Atrian ympäri maata kiertävänä Atria Mestarina. Työmatkoja vuositasolla kertyy autoillen huimat 40 000 kilometriä. Pääasiallisesti asiakkaat sijaitsevat Kaakkois-Suomessa sekä pääkaupunkiseudulla. Toisinaan pitää ajaa Seinäjoelle saakka. Koronan aikana myös oman koti terasseineen on toiminut studiona. Heinolaan on ollut myös kuvausryhmän helppo tulla työskentelemään.

– Minulla on iso työalue mahtavan sijaintini ansiosta. Työmatka suuntaansa kestää keskimäärin 2 tuntia. 

Eerola viihtyy Jyrängön kaupunginosassa erinomaisesti. Muutaman minuutin päässä kotiovelta aukeaa metsä ja siellä marjastamiseen sekä sienestämiseen soveltuvat maastot. Talvella sukset voi laittaa jalkaan jo kotipihalla, josta sitten voi sivakoida hiihtolenkille läheisille laduille. Lyhyen kävelymatkan päässä on luistelukenttä ja kauppa. Tärkein on kuitenkin sopivan mittaisen matkan päässä oleva koulu, jonne perheen koululainen voi kulkea pitkin turvallista koulutietä.

–En ole koskaan tahtonut muuttaa Heinolasta pois. Työtäni ajatellen on lyhyt matka kaikkialle ja ruuhkaisista kaupungeista on aina ihana tulla kotiin.

Omassa lapsuudessaan Eerola muistaa kokeneensa Heinolan suurena ja vilkkaana. Erityisesti mieleen on jäänyt aika, jolloin kevyenliikenteen siltaa ei vielä ollut rakennettu ja kaupungista kotiin Jyränköön kuljettiin autoja vilisevän maatiesillan kapeita jalkakäytäviä pitkin. Nyt aikuisena Eerola pitää Heinolaa pienenä kauniina kaupunkina, joka kuitenkin pystyy tarjoilemaan uusia kokemuksia sekä luonnon, jossa seikkailla ja samoilla. Luonnon läsnäololla onkin Eerolalle suuri merkitys. 

– Moottoritieltä kotikulmille ajaessani ihan tunnen, kuinka mieli ja hengitys tasaantuu. Kun näen Heinolan kyltit, olen kotona.

Entäpä jos Heinola olisi mestarikokin laittama ruoka-annos, millainen se olisi?

– Se olisi leivinuunissa lempeästi ja pitkään valmistettu mehevä ja murea vaikka possunlapa, jonka kyljessä on reilusti rouheita juureksia.

Categories: Asukkaat