Jukka Paronen pitää pyörät pyörimässä

Published by kari@k-systems.fi on

Torikadun varrella sijaitsevan Heinolan Polkupyörähuollon ovi käy tiuhaan myös talvella. Yrittäjä Jukka Paronen on eilenkin tullut töihin aamukahdeksaan ja työskennellyt iltayhdeksään saakka. Parosta voisi kuvailla luottopakiksi, mitä tulee polkupyöriin ja moniin muihinkin vempaimiin. Mitä Jukka ei osaa laittaa kuntoon, sitä ei tarvita.

Heinolasta lähtöisin oleva Paronen muutti vuonna 2014 Hollolaan. Pari vuotta aikaisemmin käynnistetyn Polkupyörähuollon liiketoiminnan kivijalkatila sai kuitenkin jäädä Heinolaan. Pikku hiljaa kasvanut työmaa on pitänyt Parosen tasaiseen tahtiin sorvin ääressä. Vuosi 2020 oli yrityksen tähän mennessä paras ja siten myös kiireisin. Pyöräillen liikkuminen lisääntyi koronan vuoksi selvästi ja näkyi suoraan Polkupyörähuollon työmäärässä. 

Vaikka työpäivät kuluvat polkupyörien keskellä, jaksaa Paronen innostua niistä myös vapaa-ajallaan. Nyt 35-vuotias Paronen on harrastanut maastopyöräilyä aina yläasteelta saakka, eli jo 20 vuotta. 

Paronen tuumii polkupyörän olevan monelle enemmän kuin kulkupeli, sillä alla kulkeva fillari kuvaa usein myös omaa elämäntapaa. Siksi onkin vaikea määritellä, millaisen kuntoluokan fillareilla paikalliset yleisesti ottaen polkevat. Yhdelle toimiva peli on antiikkinen investointi tai tunnearvoltaan merkittävä perintöpyörä, jonka pienet rohinat tuovat tunnelmaa. Toinen taas haluaa nykyaikaisen pyörän kaikilla herkuilla. Myös suositut Fatbiket jakavat mielipiteet kahtia. Yksi tykkää, toinen ei.

Parosen omista vapaa-ajan maastopyörälenkeistä mieluisimmat kulkevat Heinolan ja Vuolenkosken välissä polveilevan Juustopolun suunnalla. Pyöräilyn moniosaaja pitää lajissa hyvänä sitä, että se on helposti saatavilla

– Pyöräily on lajina jokaisen vapaasti valittavissa ja toivottavasti pysyy sellaisena, että kaikilla olisi siihen mahdollisuus.

Lopuksi vielä: jos Heinola olisi polkupyörä, millainen polkupyörä se olisi?

– Sanoisin sen olevan katsojansa näköinen, Paronen tuumaa rauhaisaan tyyliinsä.

Heinolanpyörä Facebookissa

 

Categories: Yrittäjät