Lumi Films – videoalan monitaitaja

Published by kari@k-systems.fi on

Kuvittele komea ilmakuva Heinolasta; sillat ja luonto. Tuuli soittamaan puita ja virta puhumaan omaa kohisevaa kieltään. Sommittele taustalle soimaan Finlandia, johon kuvan tarkentuessa sekoittuu ripaus akustista kitaraa. Kuvittele vielä kesäinen puisto ja torin vilinä. Veneitä, jotka keinuvien liikkein tervehtivät puistossa jäätelöä syöviä ihmisiä sekä rannalla leikkiviä lapsia, kunnes aurinko vetäytyy mailleen peitellen horisontin pehmeän oranssilla huovallaan. 

Jossain kaupungin laidalla hehkuu yhä nuotio. Kitaran viimeisten hentojen sointien saattelemina kaupunki puineen, jokineen ja puistoineen hiljentyy lopulta yön kylkeen, ja uneen. 

Sellaisen videon ohjaaja ja media-alan yrittäjä Saku-Petteri Perintö voisi tehdä Heinolasta.

Sydämeltään yrittäjä 

Heinolasta kotoisin oleva Perintö on tuore paluumuuttaja. Perintö lähti armeijan jälkeen Helsinkiin muuttomieheksi, mutta päätyi monen käänteen kautta tekemään työkseen videoita. Eikä ihan mitä tahansa videoita, sillä Perinnön nimi ohjaajana löytyy mm. televisio-ohjelmien lopputeksteistä ja musiikkivideoiden tekijätiedoista.

– Olen ollut töissä mm. mainostoimistolla ja musiikkiyhtiöllä. Tosin sydämeltäni olen aina ollut yrittäjä ja sillä tiellä nyt ollaan todennäköisesti loppuun asti, Perintö summaa työpolkuaan. 

Love U Mean it Oy

Perinnön yrityksen nimi on Love U Mean it Oy, eli kavereiden kesken Lumi Films. Lyhyt versio yrityksen toiminnasta on, että tilata voi kaikenlaisia videotuotantoja mainoselokuvista dokumentteihin. Entä millainen on pitkä versio?

-Jotkut asiakkaamme tietävät tarkalleen mitä haluavat ja ns. reuna-arvot brändien suhteen tulevat heiltä. Toisille asiakkaille teemme kaiken logoista lähtien, tuotteistamme heidät ja ohjaamme, miten heidän tulisi toteuttaa markkinointia. Lähtökohtana on kuitenkin toimia asiakkaiden hyväksi parhaalla mahdollisella tavalla. Idea on tarjota videoiden kautta tuloksia, oli se sitten näkyvyyttä, liikevaihdon kasvua, tai mitä ikinä tavoitteena sillä hetkellä onkaan. 

Sopivan etäällä – sopivan lähellä

Lumi Filmsin asiakkaat ovat toistaiseksi n. 90% pääkaupunkiseudulta. Tarve käydä asiakkaiden luona fyysisesti on vähentynyt, sillä mennyt vuosi totutti ihmisiä yhä enemmän toimimaan etänä.

-Heinola on piilotettu helmi. Etäisyys Helsingistä ja toisaalta myös pohjoisimmista asiakkaista on sopiva. Täällä on paljon piilevää osaamista nuorten keskuudessa ja hyvää tekemisen meininkiä. Heinolassa on turvallista yrittää ja kokeilla erilaisia asioita samalla pitäen kulut kohtuullisina. 

Uuden kodin lisäksi Heinolasta löytyi myös yrityksen toimintaan liikehuoneisto, josta pintaremontin jälkeen tuli enemmän kuin passeli. Tilaa ja valoa on sopivasti. Lapsuuden kotikaupunki on tarjonnut lyhyessä ajassa myös uusia kontakteja ja työskentelymahdollisuuksia. 

-Muutamia kuvauksia, joita olen täällä järjestänyt, on ollut todella mutkatonta tehdä. Olen kokenut, että meininki on rehellistä ja suoraa, samalla uusille asioille ollaan avoimia. 

Kuten monella muullakin, myös media-alalla on tilanne tällä hetkellä erikoinen. Osaavia tekijöitä on paljon ja kilpailu on lisääntynyt. 

-Hyvä puoli siinä on se, että osaamista on tarjolla runsaasti, toisaalta kaikille osaajille ei välttämättä ole töitä. Uskon kuitenkin, että tällaisella luovien ihmisten alalla tasapaino löytyy uusien erilaisten palveluiden kautta. Monien täytyy kuitenkin ennen tätä laajentaa osaamistaan kattamaan useampia osa-alueita.

Melkein kuin mini-Lappi

Luonnon läsnäolosta nauttivan yrittäjän on ollut helppo löytää kaupungista paljon hyvää ja erityisesti hienoja paikkoja. 

-Heinola on yksi Suomen kauneimpia kaupunkeja ja monella tapaa ominaisuuksiltaan ”mini-Lappi”. Mielestäni oli hauska homma, kun istuin terassilla oluella ja kaupungin kello oli pysähtynyt. Se hyvällä tavalla kertoi siitä kiireettömästä tunnelmasta mikä täällä Heinolassa vallitsee. Olen usein kuvaillut ystävilleni, että vaikka teen saman verran töitä kuin ennenkin, tuntuu että olisin koko ajan myös mökillä samaan aikaan. 

Yrityksen Facebook-sivu

Categories: Yrittäjät