Nora Bisi – Mieli Design

Published by kari@k-systems.fi on

Mieli Designin yrittäjä Nora Bisi.

Idyllinen liiketila Kirkkokadulla näyttää nukkuvan päiväunta, vaikka ikkunaa koristaa selvästi uudenkarheat teippaukset. Vaitonainen julkisivu hämää ohikulkijaa. Mieli Design ei nuku, päin vastoin. Liiketilan alakerrassa työskentelevällä yrittäjä Nora Bisillä on takanaan kiireinen vuosi. Hän suunnittelee kankaita sekä ompelee ja työstää ensimmäistä kokonaista lastenvaatemallistoaan. Bisillä on asiakkaita ympäri Suomen – tarkemmin sanottuna, ympäri maailman.

Yrittäjä, suunnittelija, äiti ja sisupussi
Lähihoitajan opintoja Mikkelissä, valmistuminen Heinolan käsi- ja taideteollisesta, sen jälkeen työskentelyä työ- ja yksilövalmentajana.
Yksilövalmennus kävi kuitenkin pienen lapsen äidille turhan raskaaksi ja töitä alkoi tulemaan kotiin taakaksi saakka. Niihin aikoihin Bisi alkoi uudestaan piirtää ja suunnitella kankaita.

– Kun teen, teen niin hyvin kuin osaan ja mitä odotetaan, tunnolliseksi ja sisukkaaksi tunnustautuva Bisi myöntää.

Bisin raikkaat ja persoonalliset kuosit ihastuttivat heti, ja oman toiminimen perustaminen palkkatyön oheen tuli pian välttämättömäksi. Kahden työn välillä tasapainoilu kävi nopeasti mahdottomaksi, ja Bisin oli pakko tehdä valintoja. Hyppy yrittäjäksi ei ollut itsestäänselvyys, mutta se kannatti.

Bisin yrittäjyys alkoi päätöksestä, mutta hän ei kuitenkaan halunnut hoppuilla. Ensin piti kerätä voimia. Bisi antoi yrityksensä lähteä käyntiin omalla painollaan, kiireettä. Luovuudelle oli annettava tilaa. Monitaitoinen nainen halusi myös alussa tehdä kaiken mahdollisen itse. Vaikka vähän väkisin. Nyt töitä ovat saaneet myös alihankkijat.

Uusi työtila – uusi mallisto
Työtilan tuominen pois kotoa kaksi vuotta sitten helpotti Bisin ajankäytön suunnittelua. Sille onkin ollut kuluneena vuonna melkoinen tarve, sillä koronan suljettua käsitöitä tekevät ihmiset koteihinsa, verkon kautta tapahtuva kangasmyynti räjähti. Kasvua on vauhdittanut erityisesti kangasmyyjien kansainvälinen verkosto kuvapalvelu Instagramissa. Bisillä onkin asiakkaita tällä hetkellä ympäri maailman. Yksi suurimmista asiakkaista on Floridassa.

Verkkokaupan ja kivijalkakaupan vuoropuhelun tasapainossa pitämisen vuoksi Bisi on päätynyt hyödyntämään kivijalkakauppaa toistaiseksi Pop up -hengessä, koska liiketila tarjoaa myös sopivat työskentelytilat ja varastointimahdollisuudet. Keväällä Bisin mukana töissä kulki myös oma päiväkoti-ikäinen poika.

– Yrittäjyys mahdollisti sen, että pystyin ottamaan lapsen mukaan töihin. Palkkatyössä sellainen ei olisi onnistunut.

Luovuutta rakkaudesta tekemiseen

Mieli Design on yhtä kuin kaikki se, mitä Nora Bisi osaa. Yrittäjyys, ompelu, verkkokaupan ylläpito, myymälä, asiakassuhteet ja yhteistyökumppanit, ja pieni poika. Miten ihmeessä Bisi voi löytää aikaa luovuudelle ja kuosien ideointiin?

– Ihan helposti! Ei mitään ongelmaa. Luovuutta pitää pikemminkin rajata kuin patistella, Bisi nauraa.

Tällä hetkellä tekeillä on ensimmäinen laajempi vaatemallisto lapsille.
Vaikka kysyntää ja kasvumahdollisuuksia yrityksenä olisi juuri nyt tarjolla kaksin käsin, Bisi haluaa pitää liiketoimintansa sellaisena, että se on sopivaa juuri nyt, juuri hänelle.

– En haaveile suuresta kasvusta. Se tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Ensisijaisesti haluan hyvää elämää yrittäjänä ja äitinä.

Lopuksi on vielä kysyttävä mikä on Bisin menestyksen ja omaa rohkeuden ja yksilöllisyyden kieltään puhuvien kuosien salaisuus?

– Voi en minä tiedä, Bisi parahtaa. Ehkä asiakkaat osaisivat vastata tuohon paremmin, mutta jos jotain, niin ehkä se, että kaikki tapahtui juuri oikeaa aikaan ja omalla painollaan.

Heinolalainen Mieli Design tarjoaa kuvituspalveluita, pinta- ja kuosisuunnittelua sekä graafista suunnittelua.

Suunnittelupalvelun lisäksi Mieli Design tuottaa itse kuosikankaita ja muita tuotteita omaan verkkokauppaan sekä Heinolassa sijaitsevaan myymälään.

Yrittäjä, Nora Bisi (34)
Pienen pojan äiti ja avopuoliso
Täysipäiväinen yrittäjä vuodesta 2018

https://mielidesign.com/

 

 

Categories: Yrittäjät