Rakennustoimisto Valve Oy

Published by kari@k-systems.fi on

Tekee sen minkä lupaa

Rakennustoimisto Valve Oy toteuttaa Heinolassa yrityksille räätälöityjä teollisuus- ja liiketiloja avaimet käteen -periaatteella. Tarjolla on myös valmiiksi kaavoitettuja maa-alueita E75-moottoritien varrella, Heinolan pohjoisen liittymän läheisyydessä. Alueella toimii jo nyt Valveen rakennuttama ABC-liikenneasema ja Lähiruokatori Heila. Yritys toteuttaa myös julkisen rakentamisen kohteita ja asuntotuotantoa tarpeiden ja kysynnän mukaan.

Rakennustoimisto Valveen toimitusjohtaja Ilkka Jaakkola kertoo, että he panostavat nyt liike- ja teollisuustilojen rakentamiseen. Rakentaminen voidaan räätälöidä täysin asiakkaan toiveen mukaan tontin koosta ja rakennuksen tilatarpeesta lähtien.

– Yrityksemme vahvuutena on ketterä ja suoraviivainen toteutus. Olemme sopivan kokoinen yritys, joka työllistää viisi toimihenkilöä ja 17 kokenutta rakennusalan ammattilaista. Yritys vastaa myynnistä, suunnittelusta ja hankkeiden toteutuksen johtamisesta.

Myös keskeiset ammattilaiset ovat Valveen palveluksessa. – Tarvittaessa saamme töihin verkostomme kautta lisää rakennusalan ammattilaisia suurempiin hankkeisiin.

Rakennustoimisto Valveen toiminnan vahvuutena on myös se, että yrityksellä on hallinnassaan kymmeniä tuhansia neliöitä valmiiksi kaavoitettua maata Vuohkallion ympäristössä. Tiet ja kunnallistekniikka ovat valmiina tonttien lähietäisyydellä.

Rakennustoimisto Valve tunnetaan Heinolassa rakentajana jo vuosikymmenien takaa. Sillä on myös hyvät suhteet alueen muihin toimijoihin. Myös Päijät-Hämeen kuntien rakentamisen pelisäännöt ovat hyvin tiedossa, mikä helpottaa ja nopeuttaa hankkeiden toteuttamista.

Rakennustoimisto Valve Oy:n perusti kaksi rakennusinsinööriopiskelijaa, Sauli Ylitalo ja Juhani Valve, vuonna 1978. Rakentamisprojektit käynnistyivät uusien yrittäjien vielä opiskellessa. Alkuvuosina yritys rakensi myyntiin omakoti- ja paritaloja. 1980-luvun alkupuolella toiminta laajentui kiinteistöyhtiöihin, ja vuosikymmen lopulla mukaan tuli teollisuustilojen rakentaminen. Sauli Ylitalo jättäytyi pois yrityksestä 1980-luvulla.

Yhtiö kasvoi lamavuosista huolimatta ja vuosituhannen vaihteessa Valve laajensi toimintaansa koko Päijät-Hämeeseen. Vuonna 2017 rakennusliikkeen liiketoiminta siirtyi yrityskaupalla nykyiselle toimitusjohtajalle, Ilkka Jaakkolalle. Entiset omistajat jäivät yritykseen vähemmistöosakkaiksi.

Jaakkola on kokenut rakennusalan ammattilainen. Hän aloitti uransa Valveen yrityksessä ja toimi sekä Suomessa että ulkomailla. Hän palasi juurilleen Heinolaan, jossa haluaa keskittyä laadukkaaseen rakentamiseen. Yrityksen toiminnan mottona on: Teemme sen minkä lupaamme.

Categories: Yrittäjät