Vierumäen Matkakeidas

Published by kari@k-systems.fi on

Vierumäen Matkakeidas Oy Salpauselän harjulla Heinolassa pysäyttää matkailijat moottoritien varrella viihtyisyydellä ja laadukkailla palveluilla. Liikenneasema avasi ovensa keväällä 2013 Suomen vilkkaimman liikenneväylän E75-moottoritien varteen. Jo aloitusvuotenaan Matkakeidas valittiin Suomen parhaaksi taukopaikaksi, ja sama tunnustus tuli sille myös vuonna 2016. Erityisen suosituksi on tullut runsas ja laadukas ruokatarjonta.

Vierumäen Matkakeidas on järjestyksessä toinen Asikaisen yrittäjäperheen liikenneasema. Erkki ja Pirjo Asikaisella on alalta jo yli 30 vuoden kokemus. He rakensivat ensimmäisen Matkakeitaan Kausalaan valtatie 12:n varrelle.

Vierumäen Matkakeidas Oy:n toimitusjohtajana ja yrittäjänä toimii Erkki Asikaisen poika Eero vaimonsa Hannan kanssa. Erkki ja Pirjo ovat jääneet aktiivityöstä jo ansaitulle eläkkeelle.

Eero ja Hanna vetävät Vierumäellä sesongin mukaan 42–60 henkeä työllistävää kokonaisuutta, joka palvelee asiakkaita joka päivä aamukuudesta keskiyöhön. Vierumäen Matkakeitaalta löytyy kahvila, ravintola, Hesburger, Kotipizza, Neste-huoltoasema ja myymälä, jossa voi kerryttää K-pluspisteitä.

Itsenäisyys antaa vapauden toimia

Vierumäen Matkakeidas Oy on täysin itsenäinen yritys. Se on Eero Asikaisen mukaan liikenneaseman ehdoton vahvuus.

– Toimimme voimakkaasti kilpailluilla markkinoilla ja asiakkaat täytyy ansaita joka päivä. Kiinteistö, tuotteet ja palvelut ovat kaikki meidän omissa ”käsissämme” eikä tekemistä ohjata ketjuorganisaatiosta. Me voimme toteuttaa palvelut juuri Vierumäen toimipisteen tarpeiden mukaan. Tuote- ja palvelutarjontaa voidaan muuttaa ja kehittää tarvittaessa nopeallakin aikataululla, kertoo Eero Asikainen.

Tärkein kriteeri tekemisessä on laatu, jonka tulee Asikaisen mukaan näkyä niin ruoassa, palvelussa kuin ympäristössäkin.

– Meidän kohderyhmämme on ohikulkevat matkailijat, jotka liikkuvat joko yksin, perheiden kanssa tai bussilla, sekä työmatkoilla liikkuvat henkilö-, paketti- ja rekka-autoilijat. Kiinnitämme huomiota myös paikallisten asukkaiden tarpeisiin. Haluamme, että asiakkaat viihtyvät vaikka vierailu voi olla hyvinkin lyhyt, kertoo Eero Asikainen.

Heinolassa on Asikaisen mukaan hyvä ja helppo yrittää. Heinolan seudulla on tarjolla hyviä tavarantoimittajia ja yhteistyö sujuu mainiosti niin yritysten kuin kunnallisten toimijoiden kesken.

Categories: Yrittäjät