Vaatelainaamo Vaatepuu – arjen luxusta kaupunkilaisten yhteisestä vaatekaapista

Published by kari@k-systems.fi on

Vastuullinen lifestyle- ja second hand -market sekä paikallinen vaatelainaamo.

-Ja paikka, jossa voi tavata uusia tuttavuuksia ja olla kuin kotonaan, yrittäjä Pirke Hilkemaa-Kivioja täydentää ja esittelee eri väristen mekkojen, puseroiden ja housujen täyttämää liiketilaa, joka henkii kodinomaisuuden lisäksi trendikkään showroomin tunnelmaa. Värien ja asujen kirjosta huomaa heti, ettei kyseessä ole perinteinen vaatekauppa.

Maaliskuussa naistenpäivänä avajaisia viettäneen Vaatepuun konseptin on kehittänyt Hilkemaa-Kiviojan serkku Soile-Maria Linnemäki, joka perusti Suomen ensimmäisen Vaatepuu vaatelainaamon vuonna 2013. Linnemäen liiketoimintaa alusta saakka seurannut Hilkemaa-Kivioja näki Heinolassa Vaatepuun kokoisen mahdollisuuden, eikä aikaakaan, kun putiikki oli pystyssä.

-Olen aina ollut kiinnostunut vaatteista ja bileissä serkun kanssa onkin vitsailtu, että alkaisinko minäkin Vaatepuu-yrittäjäksi. Marraskuussa päätös mielessäni vahvistui ja helmikuussa 2022 sovimme Soile-Marian kanssa, että alan yhteistyökumppaniksi!

Vaatepuu vaatelainaamoja on Heinolan lisäksi tällä hetkellä Järvenpäässä, Helsingissä ja Turussa. 

-Kaupungin yhteisen vaatekaapin idea on, että sieltä löytyy erilaisia mausteita omaan vaatekaappiin ja samalla jokainen asiakas saa hyviä kohtaamisia, kannustusta ja hienoja oivalluksia, hyväntuulinen yrittäjä jatkaa.

Paljetteja, silkkiä ja trikoota

Vaatepuun valikoimasta löytyy useita kotimaisia brändejä ja se valikoituu kestävän periaatteen mukaisesti. Vaatteiden tulee olla laadukkaita, ajattomia ja tyyliltään mahdollisimman monelle sopivia.

Asiakas voi tutustua valikoimaan myös verkon kautta vaatepuu.fi -sivustolla, jossa näkyy kaikki vaatteet sekä koot, joita on löytyy runsaasti. Sivustolta voi myös tarkistaa, mitä vaatteita on tällä hetkellä saatavilla ja missä ne sijaitsevat.

Vaatepuu haluaa palvella asiakasta kaikessa, mikä liittyy vaatelainaukseen.

-Asiakkaiden toiveet huomioidaan, kuten myöhäinen aukioloaika ja tarvittaessa autamme vaatteiden valinnassa, Hilkemaa -Kivioja vinkkaa.

Uutuuksia vaatelainaamojen yhteismallistoon saapuu viikoittain. Heinolan valikoimaa pyöräytetään toisen toimipisteen valikoiman kanssa muutaman kuukauden välein. Valikoiman uudistuminen on tärkeää, jotta jäsenyyden hankkineille asiakkaille on tarjolla jatkuvaa vaihtelua ja uusia vaihtoehtoja.

Lainan jälkeen vaatteet huolletaan ja varmistetaan, että ne ovat hyvässä kunnossa ja seuraavalle lainaajalle miellyttävä kokemus.

Vaatepuu haluaa laittaa hyvänkierteen pyörimään

Kestävän kehityksen lisäksi Vaatepuun arvoihin kuuluu paljon muutakin. Vaatepuu kokee tärkeänä olla mukana niin ikään kehittämässä omaa toimialaansa ja että se voi osallistua kaupungin elävoittämiseen tarjoten samalla ihmisille arjen luxusta.

“Jokainen ihminen on seikkailu, kohtaamme jokaisen ihmisen siinä hetkessä!” -Vaatepuun arvojen huonetaulu.

Vaatteiden lisäksi Vaatepuu haluaa laittaa hyvän kiertämään myös asenteissa. Positiivisuuten, kannustamiseen, hyväksyvään kohtamiseen sekä tasa-arvoisuuteen perustuvat palveluarvot löytyvät huonetauluina jokaisesta Vaatepuu-myymälästä.

Kaupunkilaiset ovat ottaneet uuden vaatelainaamon kiinnostuksella vastaan ja hyvää palautetta on tullut niin jäsenyyden hankkineilta kuin myös kertalainaajilta.

-Jäsenyyden ostaneet asiakkaat ovat rohkaistuneet kokeilemaan erilaisia vaatteita kuin aiemmin. Ostamalla jäsenyyden, vaatteita on käytössä yli 3500, Hilkemaa-Kivioja kertoo innostuneena ja muistuttaa, että kaikkia vaatteita ei ole pakko omistaa.

-Tämä on yksi tapa pukeutua!

Vaatepuu vaatelainaamo palvelee Heinolassa osoitteessa Kauppakatu 16, 18100 Heinola

www.vaatepuu.fi

Categories: Yrittäjät