Vidnäsin kartano – koko perheen lomakeskus

Published by kari@k-systems.fi on

Ria-Noore ja Miikka Depner.

Vidnäsin historiallisen 1700-luvun kartanon pihapiirissä tapahtuu. Hiljaiseloa viettänyt miljöö sai uutta pöhinää, kun Miikka ja Ria-Noore Depnerin perhe muutti tilalle Mäntsälästä viime syksynä. Ensimmäisen kuukauden perhe sai lomailla pihapiirin suurimmassa mökissä odotellen kartanon vapautumista. Oli aikaa ajatella, katsella ympärilleen ja suunnitella uutta. Sen jälkeen uudella isännällä ja emännällä onkin ollut kädet täynnä töitä.

Sopivaa kohdetta etsittiin pitkään ja ulkomaita myöten. Vidnäsin kartano löytyi ystävän vinkin perusteella. Romanttinen monien mahdollisuuksien ja rakennuksien miljöö kolahti heti ja tuntui kodilta. Myös perheen lapset ihastuivat paikkaan.

Ajatusta elämänmuutoksesta Depnerit kypsyttelivät pari vuotta. Teurastamoalalla työskennellyt pariskunta halusi löytää yhteisen kiinnostuksen kohteen ja kodin, jossa lapset saisivat uusia kokemuksia ja vanhemmat voisivat työskennellä yhdessä, sieltä kotoa käsin. Vidnäsissä oli kaikki tarvittava sekä lisäksi runsaasti tilaa ideoille ja toiminnan kehittämiselle. Myös puhdasvetinen Ala-Rievelin järvi teki lähtemättömän vaikutuksen.

Kartanon moninaisten töiden työnjako uudella isännällä ja emännällä perustuu siihen, että kaikkea tehdään yhdessä. Käytännössä ehkä kuitenkin hienomekaanikon koulutuksen saanut isäntä työskentelee enemmän koneiden parissa ja siisteyteen ja paperiasioihin liittyvät työt hoitaa emäntä. Siitä molemmat ovat samaa mieltä, että parasta tämänhetkisessä suunnitelmassa on se, että jokainen perheenjäsen voi kantaa kortensa kekoon.

Ideoita paikan kehittämiseksi on jo repullinen, silti tuoreet yrittäjät haluavat suhtautua suunnitteluun maltillisesti. Haaveissa siintää kaikenlaista. Tällä hetkellä työn alla on caravan alue, joka valmistuu uusine sähköpaikkoineen keväällä 2021. Nostalginen Riemuriihi rapsitaan pölystä ja sitä voi kesän tullen vuokrata juhlakäyttöön. Perusteellisen remontin alla on myös pihan legendaarinen kahvila/baari, joka avaa ovensa niin ikään tulevana keväänä.

Perheen pienimpiä ja miksei isompiakin pihapiirissä ilahduttavat sympaattiset aasit Iben ja Bommer. Jossain nurkan takana todennäköisesti temmeltävät perheen koirat, kissat sekä yksi kani.

Ria Depner kertoo haaveilevansa, että Vidnäsin kartanolla voisi koko perhe rentoutua. Aikuinen nauttia omasta ajastaan lasten leikkiessä siinä ihan lähellä valvovien silmien alla. Pariskunta haluaa panostaa aikaa kestäviin ja yksinkertaisiin ratkaisuihin, jotka useimmiten ovat niitä parhaita ilon lähteitä. Pihapiirin satumaiseen rantamaisemaan on suunnitteilla mm. elämyspolku.

Depnerit ovat tunteneet itsensä Lusiin tervetulleiksi. Ilahduttavaa on ollut naapureiden ystävällisyys, sekä lasten uudet helposti löytyneet kaverit. Keskinäinen yhteistyökin rullaa erinomaisesti, kun molemmilla on omat, vähän erilaiset vahvuudet.

Vidnäsin Kartano on Viikinäisissä sijaitseva monipuolinen lomakeskus, jonka palveluvalikoimasta löytyy läpi vuoden vuokrattavissa olevia hirsimökkejä, kesäasuttavia jalasmökkejä, maatilamajoitusta, caravan alue, saunoja, rantakota, Riemuriihi sekä kartanon juhlavat salit.

Kartanon nettisivut: www.vidnasinkartano.fi.

 

Categories: Yrittäjät