VVR Wood Oy

Published by kari@k-systems.fi on

Ekologista puurakentamista

Heinolan Hevossaaressa toimiva puuelementtien valmistaja VVR Wood Oy on vakiinnuttanut asemansa Suomessa nopeana ja innovatiivisena toimijana. Yritys on perustettu vuonna 2014 kahden puu- ja rakennusalan ammattilaisen toimesta. Yrittäjät Tero Vesanen ja Ville Valve päättivät toteuttaa puurakenteiden suunnitteluun, tuotantoon ja asentamiseen keskittyvän yrityksen.

– Panostamme puurakentamiseen ja erityisesti ammattirakentajien vaativiin rakennuskohteisiin kuten puukerrostalojen ja julkisten rakennusten rakenteellisten elementtien valmistukseen. Tuotteina ovat mm. puiset vaaka- ja pystyelementit, joita voidaan käyttää suurissa rakennuksissa, kertoo toimitusjohtaja Tero Vesanen.

Yrityksen lyhyestä historiasta huolimatta VVR Woodin tekijöillä on vuosikymmenien kokemus puurakentamisesta. Yritys pystyy auttamaan asiakkaita puurakennejärjestelmien vertailussa, voi ehdottaa toimivia rakennetyyppejä ja yksityiskohtia toteutukseen tai tarvittaessa toteuttaa myös tehtävien tuotteiden suunnittelun.

– Toimitamme laadukkaat ja mittatarkat elementit sovittuna aikana. Meillä on kokemusta monista erilaisista puurakennusprojekteista ja voimme auttaa myös esimerkiksi asennuksessa ja sääsuojauksen toteutuksessa, kertoo toimitusjohtaja Tero Vesanen.

– Haluamme edistää suomalaista puurakentamista ja kerromme avoimesti parhaista käytännöistä, koska se on kaikkien etu. Puurakentamisella on nyt vetovoimaa ja se näkyy myös yrityksen tilauskannassa, VVR Woodin toiminta kasvaa voimakkaasti. Rakennamme juuri uutta puukerrostalotehdasta Hevossaareen, sanoo Vesanen. – Heinola sopii hyvin yrityksen toimintaan. Kaupungin sijainti on logistiikan kannalta hyvä ja asiointi kaupungin elinvoimapalvelun kanssa sujuu hyvin.

– Olemme saaneet rekrytoitua myös riittävästi osaavaa henkilöstöä. Lyhyiden välimatkojen vuoksi saamme helposti raaka-ainetta, ja Heinolasta on lyhyt matka toimittaa valmiita tuotteita ruuhka-Suomeen. Meillä on ollut myyntiä mm. Norjaan, mutta keskitymme vielä pääasiassa kotimaan rakennuskohteisiin, sanoo toimitusjohtaja Tero Vesanen.

VVR Wood Oy haluaa lähitulevaisuudessa kasvaa myös verkostoitumisen avulla. Yritys keskittyy mieluusti ydintuotantoon eli puurakenteiden valmistukseen. Tuotteiden asennuksessa olisi mahdollisuus jakaa tekemistä myös mahdollisille yrityskumppaneille.

Puurakentaminen kaipaisi Vesasen mukaan vielä runsaasti uusia, hyviä esimerkkikohteita, joiden avulla puurakentamisen ekologisuus sekä helppous vihdoin huomataan. Monet rakentajat ja rakennuttajat käyttävät vielä perinteistä betoniin perustuvaa elementtirakentamista, kun vaihtoehtona olisi ekologinen puurakentamistapa.

Categories: Yrittäjät