Yrittäjä – valmistaudu kustannustuen toiseen kierrokseen

Yrittäjä – valmistaudu kustannustuen toiseen kierrokseen

Yrityksille koronaepidemian vaikutusten korvaamiseen tarkoitettu kustannustuki saa jatkoa loppuvuodesta 2020. Hallitus antoi kustannustuen jatkoa koskevan esityksen eduskunnalle 29.10.2020.

Kustannustukeen ehdotetaan muutoksia, jotta se vastaisi paremmin yritysten tarpeisiin, sillä koronapandemian aiheuttama tilanne on yhä vaikea useilla toimialoilla.

Ensimmäinen hakukierros oli avoinna 31.8.2020 saakka ja sillä tukea jaetiin huhti-toukuun väliselle ajalle. Toisella kierroksella tuettava aikajakso alkaa esityksen mukaan 1. kesäkuuta ja päättyy lokakuun lopussa. Toisella kierroksella myös kustannustuen liikevaihdon minimialaraja poistuu.

Lakiesityksen mukaan kustannustukea voi hakea, vaikka yritys olisi jo saanut muita suoria koronatukia. Jo myönnetyt tuet huomioidaan kuitenkin kustannustuen määrässä siten, että tuet yhteenlaskettuina eivät saa ylittää 800 000 euroa. 

Hakuun kannattaa valmistautua

Valtiokonttori arvioi, että hakemusten käsittely voidaan aloittaa heti, kun laki on hyväksytty eduskunnassa ja valtioneuvoston asetus toimialoista on annettu ja tullut voimaan vuoden 2020 lopulla,

Yritykset voivat valmistautua kustannustuen toisen kierroksen haun käynnistymiseen kokoamalla yrityksestä tarvittavat tiedot hakemuksiin.

Lue lisää Valtiokonttorin palvelusta
Lue Suomen Yrittäjien tietopaketti