Yrittäjien aamukahveilla monimuotoista rekrytointiasiaa 5.9. Spotissa

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan elinkeinopalvelujen yrittäjien aamukahvitilaisuus palaa Spottiin Torikadulle torstaina 5.9. klo 7.30 alkaen. Teemana aamutapaamisessa on monimuotoinen rekrytointiosaaminen ja kv-osaajien rekrytointipalvelut ja heidän kotouttaminen.
Projektipäällikkö Kirsi Hyväri ELY-keskuksesta kertoo marraskuun alussa käynnistyvästä MORE-hankkeesta eli monimuotoisen rekrytointiosaamisen kehittämisestä ja Piritta Lännenpää TE-toimistosta kansainvälisen rekrytoinnin palveluista.

Henkilöstön monimuotoisuudella tarkoitetaan työntekijöiden keskinäistä erilaisuutta muun muassa, iän, sukupuolen, etnisten taustan, seksuaalisen suuntautumisen, perhetilanteen, vammaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen ja koulutustaustan osalta. Organisaation moninaisuuden edistäminen alkaa yhdenvertaisista ja syrjimättömistä rekrytointikäytännöistä.

Monimuotoisuutta edistäviä rekrytointikäytäntöjä tukevia palveluja ei tunneta hyvin eikä niitä hyödynnetä tai niitä ei ole saatavilla. MORE-hanke pyrkii muuttamaan asenteita jakamalla tietoa monimuotoisen rekrytoinnin keinoista ja käytänteistä sekä alentamaan työnantajan kustannuksia monimuotoisen työvoiman rekrytoimisessa. Tavoitteena onkin mikro- ja pk-työnantajien rekrytointiosaamisen kehittäminen ja työyhteisöjen monimuotoisuusvalmiuksien edistäminen. Hankkeen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti työvoimapulasta kärsivät pienet ja keskisuuret yritykset koko Hämeen alueella.
Hanke toteutetaan ryhmähankkeena, jossa ovat mukana Hämeen ELY-keskus ja LAB-ammattikorkeakoulu Oy. Rahoituksesta vastaa Euroopan sosiaalirahasto.

Lue lisää MORE-hankkeesta tästä linkistä.

Aamukahveilla kuullaan myös Heinolan kaupungin tarjoamista kotoutumisen palveluista. Kotoutumisneuvonnasta yrittäjille kertoo Marianna Kemppi. Julia Kaapro neuvoo puolestaan kuinka yrityksiä voidaan tukea, kun yritys palkkaa kansainvälisiä osaajia yritykseen.
Aamukahvit käynnistyvät perinteisesti aamukahveilla kello 7:30, asiaosuudet käydään läpi klo 8.00–9.00.

 

Categories: Yleinen