Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen: Ladecilta Heinolalle leveämmät hartiat auttaa yrityksiä

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki toteuttaa organisaationsa muutosohjelmaa uudistamalla yrityksille tarjottavia palveluja. Uudistukseen liittyy Heinolan kaupungin kuluvan vuoden alussa tekemä päätös liittymisestä vuoden 2025 alusta Lahden Seudun Kehitys Oy Ladecin palvelujen käyttäjäksi.
Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen pitää LADEC-yhteistyötä isona harppauksena Heinolan elinkeinopalveluissa.
– Me saamme leveämmät hartiat elinkeinopalveluihin. Ladec pystyy tarjoamaan alueelle tuleville uusille yrityksille maksutta hyvät palvelut esimerkiksi yritystoiminnan perustamiseen, yritystoiminnan laajentamiseen ja kansainvälistymiseen.
– Ladecilla on saman katon alalla kokeneet asiantuntijat ja olemassa oleva tiivis yhteistyöverkosto, jossa on mukana mm. LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu, kuvailee Jari Parkkonen.

Yhteistyöhön kuuluu Parkkosen mukaan myös Ladecin hallinnoimien maakunnallisten klusterien hyödyntäminen, ne avaavat ovet heinolalaisille yrityksille mm. vilja- ja meriklusteriin. Erityisesti meriklusteri tarjoaa paljon mahdollisuuksia eri toimialojen yrityksille.

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen avaamassa teknologia-alan yrittäjien InnoHub-tapahtumaa WPK-talolla.

Heinola ei ulkoista elinkeinopalveluja

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen täsmentää, että Heinola ei ole ulkoistamassa elinkeinopalveluja Ladecille.
– Heinola pitää ohjakset omissa käsissä. Meillä on uudistuksen jälkeen edelleen oma elinkeinopäällikkö, Netta Malin. Hän koordinoi käytännön elinkeinopalveluja ja vastaa yrittäjien kysymyksiin ”yhden luukun” periaatteella ja ohjaa niitä oikeiden palvelujen piiriin. Palvelujen tarjonnassa on tarvittaessa mukana mm. maankäytön ja lupamenettelyjen osalta Heinolan kaupungin muu organisaatio.
– Myös Heinolan kaupunki pääsee hyödyntämään Ladecin palveluja. Heinola tulee olemaan mukana Päijät-Hämeen kuntien yhteistyöverkostossa, jossa on jatkuva keskusteluyhteys Ladecin ja sen kumppaneiden kanssa. Heinola pyrkii ennakoimaan maakunnassa tapahtuvaa kehitystä omassa päätöksenteossaan kuten esim. kaavoituksessa, kiteyttää Jari Parkkonen.

Ladec kustantaa 14 euroa asukasta kohden

Ladeciin liittyminen tarkoittaa Heinolalle kaupungin nykyisellä asukasmäärällä noin 250 000 euron vuosittaista kustannusta. Tällä rahalla Heinola voi hyödyntää Ladecin organisaation koko palvelukokonaisuutta, jossa työskentelee useita kymmeniä asiantuntijoita. Palvelutarjottimella on yritysten peruspalvelujen lisäksi myös kysyttyjä asiantuntijapalveluita rahoituksen hankintaan, omistajanvaihdokseen, liiketoiminnan sparraukseen sekä myynnin ja markkinoinnin kehityshankkeisiin.
Ladec-kumppanuuteen kuuluu myös kehitysyhtiön digitaalisten palvelujen hyödyntäminen. Heinola saa käyttöönsä koko Päijät-Hämeen alueen kattavan toimitilapalvelun ja yritys- ja palveluhakemiston verkossa.
Verkossa toimii online-palveluna myös Design Lahti-, yrityksen myynti- ja sukupolvenvaihdoksen tietopalvelu ja mm. innovaatioiden testaamiseen soveltuva Ideanappi-palvelu sekä koko joukko muita verkkopalveluja.

Ladecin kehitys- ja neuvontapalvelujen johtaja Jarno Saarinen ja Heinolan elinkeinopäällikkö Netta Malin yhdistävät voimiaan yrityspalveluiden järjestämisessä.

Vuoropuhelu yritysten kanssa paranee

Heinolan elinkeinopäällikkö Netta Malin uskoo, että yritysten ja kaupungin päättäjien välinen vuoropuhelu lisääntyy uudistuksen myötä.
Elinkeinopalvelut on vastaisuudessa aktiivisesti läsnä kaupunginhallituksen toiminnassa.
– Yrityksiä askarruttavat kysymykset ja ehdotukset päätyvät säännöllisesti suoraan kaupunginhallituksen työlistalle elinkeinopalvelujen ajankohtaisten raporttien myötä. Tämä avaa mahdollisuuden uudentyyppiselle vuoropuhelulle yritysten kanssa. Päättäjät ovat myös paremmin kartalla Heinolan yrityselämässä tapahtuvista muutoksista ja tarpeista, kuvailee elinkeinopäällikkö Netta Malin uudistuvaa työtehtäväänsä.

 

 

Categories: Yleinen