Mikko Hallikas Käkisalmi museon kahvilayrittäjäksi

Published by kari@k-systems.fi on

Yrittäjä Mikko Hallikas ja Kahvila Käen vastaava Teemu Parikka tutustuvat Kahvila Käen uusiin vitriineihin.

Heinolalainen kahvila-, ravintola-alan yrittäjä Mikko Hallikas tulee Käkisalmi museon museokahvilan yrittäjäksi. Museokahvila on saanut nimekseen Kahvila Käki. Käkisalmi museo ja Kahvila Käki tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä perinnekulttuurin vaalimisessa Heinolassa, karjalaisia perinteitä kunnioittaen.

Käkisalmi-säätiö vastaa museon toiminnasta ja näyttelyistä sekä museotilojen hallinnasta. Kahvila Käki toimii itsenäisenä kahvilana, joka tarjoaa normaaleja kahvilapalveluja talviaikana maanantaista lauantaihin ja kesäaikana viikon jokaisena päivänä. Kahvila on lisäksi aina avoinna, kun museo on avoinna yleisölle.

Museo ja kahvilayrittäjä tulevat järjestämään yhdessä myös pienimuotoisia tapahtumia kuten pienoiskonsertteja, teema- ja tarinailtoja. Yhteistyö museon kanssa on päivittäistä.

–  Tarkoituksena on myös elävöittää Heinolan keskustan elämää, koska paikkakunnan tarjonta varsinkin ilta-aikaan on hyvin ohutta matkailusesonkien ulkopuolella. Kahvilan aukioloaikaa on tarkoitus jatkaa alkuiltaan, jolloin heinolalaisillekin on keskustassa tarjolla paikka viettää yhteistä aikaa kahvilassa, kertoo Mikko Hallikas.

Käkisalmi-säätiölle karjalainen yhteistyökumppani

– Tämä on molemmille osapuolille hyvä ratkaisu. Sanoisin tässä kohtaa Heinolassa vahvana karjalaisena vaikuttaneen Veikko Mykrän sanoin – kassoha sie, asja o selkie, hää o karjalaine, kommentoi Käkisalmi-säätiön hallituksen puheenjohtaja Kari Kaikkonen käynnistyvää yhteistyötä.

– Käkisalmi-säätiö ei harjoita liiketoimintaa. Meidän perustehtävämme on vaalia karjalaisia perinteitä, tukea ja tarjota ihmisille positiivisia kokemuksia arjessa. Se tuntuu varsinkin tässä ajassa sotien keskellä hyvin tarpeelliselta ja tärkeältä.

Käkisalmi-säätiön toiminnan tarkoitus:

”2 § Käkisalmi-säätiön tarkoituksena on vaalia karjalaista kulttuuria ja yhteishenkeä käkisalmelaisten ja muiden karjalaisten ja heidän perillistensä keskuudessa sekä tukea heidän henkisiä ja taloudellisia pyrkimyksiään.”

– Museotoiminnan käynnistäminen ja varsinkin sen ylläpito vaatii paljon resursseja. Tiivis yhteistyö kahvilayrittäjän kanssa on meille todella tärkeää tulevaisuuden kannalta, jatkaa Kari Kaikkonen.

Mitä Kahvila Käki sitten tarjoaa asiakkailleen?

Päivisin Kahvila Käki tarjoaa kahvilavieraille rauhallisen levähdyspaikan kahvien, teen ja maistuvien suolaisten ja makeiden leivonnaisten kera.
– Paistamme aamuisin tietysti perinteisiä Karjalan piirakoita eri tavoin valmistettuna ja tarjoiltuna. Niitä saa tietysti myös pussillisen mukaan. Lisäksi tuomme tarjolle uusia kahvilaherkkuja, joita karjalaisissakin cafetorioissa oli tarjolla, lupaa Mikko Hallikas.

– Kahvila Käki tulee tarjoamaan myös ihanteelliset puitteet yritys- ja perhejuhlien järjestämiseen. Museokahvilaan ja museoon voidaan ottaa yhtä aikaa 60 asiakasta, joille voidaan järjestää esim. ohjelmallinen juhlailta ruokailuineen, sanoo Mikko Hallikas.

– Kahvila Käki voi tarjota myös viihtyisät neuvottelutilat jopa12 hengelle museon neuvottelutiloissa, jossa on mahdollisuus hyödyntää myös etäkokousteknologiaa. Esimerkiksi yritykset voivat aloittaa työpäivänsä aamiaiskokouksella vaikka kukonlaulun aikaan.

Kahvilan päivittäisestä pyörittämisestä vastaa Teemu Parikka, jolla on vuosien kokemus alalta. Kahvilatuotteiden valintaa olemme tehneet huolella ja voimmekin ylpeästi seisoa sen takana. Tulemme tuomaan Heinolaan jotain aivan uutta, Teemu Parikka toteaa.

Kahvila Käki on viimeisiä kalusteita vaille valmis avaamaan ovensa, mutta se odottaa vielä että Käkisalmi museo saa ensimmäiset näyttelynsä esille ja museon julkisivu saadaan esityskuntoon. Tarkoituksena on, että Heinolassa päästään vielä loppuvuoden markkinapäivinä tutustumaan Kahvila Käkeen ja museoon.

Kahvilayrittäjä Mikko Hallikas jatkaa edelleen myös Siltasaaren kahvila- ravintolatoimintaa.

– Keskustassa ympärivuotisesti toimiva Kahvila Käki tarjoaa vahvan tuen pääasiassa kesäaikana toimivalle Siltasaarelle. Voimme jatkossa suunnitella kahviloiden tulevia palveluja ja tarjontaa pitkällä aikavälillä, kiittelee Mikko Hallikas.

Categories: Yleinen