Työttömyys kovistelee maakuntaa ja Heinolaa

Published by kari@k-systems.fi on

Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuussa korkein Heinolassa (13,8 %) ja puolestaan matalin Hollolassa (7,1 %).). Heinolassa työttömyys väheni kuitenkin heinäkuusta 1,7 %. Edelliseen vuoteen verrattuna Heinolan työttömien määrässä oli kasvua 2,4 %.
Työttömien määrä oli Heinolassa elokuussa lomautetut mukaan laskien 1 031 henkeä, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 12 %. Heinolan työttömistä ja lomautetuista alle 25 vuotiaita oli 75 nuorta, jossa kasvua edellisen vuoteen kertyi 7 %.
Pitkäaikaistyöttömyys on edelleen Heinolalle melkoinen haaste, sillä yli vuoden työttömänä olleita henkilöitä oli elokuussa paikkakunnalla 429 henkeä, mikä on 8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Heinolassa oli elokuussa vastaavasti avoimia työpaikkona 43, joka on 74 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Kuluvan vuoden heinäkuusta uusia avoimia työpaikkoja syntyi 20 heinäkuuhun verrattuna.
Heinola ei ole yksin työttömyyden kurimuksen kanssa, sillä Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikissa kunnissa. Työttömyys kasvoi suhteellisesti eniten Padasjoella (+24 %) ja vähiten Asikkalassa (+4 %).

Päijät-Hämeessä oli kaikkiaan 11 364 työtöntä työnhakijaa, mikä oli 1 089 enemmän (+11 %) kuin vuotta aiemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kuitenkin 829:llä (-7 %) heinäkuun lukemista.
Ammattiryhmittäin työttömyys kovistelee Päijät-Hämeessä eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöitä, joita oli 2 108 henkeä. Toiseksi suurin ryhmä oli palvelu- ja myyntityöntekijät, 1908 henkeä. Ammatteihin luokittelemattomien työttömien ryhmässä oli  2 347 henkeä. Myös lomautetuissa suurin ryhmä oli rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden joukko, jossa oli elokuussa Päijät-Hämeessä 283 henkilöä.

Categories: Yleinen