Ajankohtaiswebinaarit: logistiikan tilanne ke 9.3. ja Venäjä-pakotteiden vaikutus to 10.3.

Published by kari@k-systems.fi on

Keskuskauppakamari järjestää kaksi merkittävää ajankohtaista webinaaria keskiviikkona 9.3.klo 14-15.30 ja torstaina 10.3. klo 15-16.15. Keskiviikkona kerrotaan kansainvälisistä logistiikkaongelmista ja torstaina avataan Venäjä-pakotteiden vaikutuksia Suomeen.
Webinaarit ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua etukäteen.

Korona ja konttipula vaivaa edelleen

Koronapandemia hankaloitti logististen ketjujen toimivuutta. Konttipula vaivaa edelleen, maantieliikenteessä on ilmennyt pulaa kuljettajista eri puolilla Eurooppaa sekä sen ulkopuolella. Keskuskauppakamari järjestää yhdessä Metsäteollisuus ry:n kanssa ajankohtaiskatsauksen muuttuneesta tilanteesta.

Pakotteet ja vastapakotteet vaikuttavat lento- ja meriliikenteen lisäksi maakuljetuksiin. Kuljetustoimijat ovat myös ilmoittaneet toimista Venäjälle suuntaavien kuljetusten boikotoimiseksi.

Tilaisuuden avaa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi ja alustajina on mm. tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit, Suomen huolinta- ja logistiikkayritysten liiton toimitusjohtaja Petri Laitinen ja Satamaliiton toimitusjohtaja Annaleena Mäkilä.

Yrityspuheenvuoroja esittävät Fredrik Wildtgrube Finnair Cargosta, Tuomas Timgren, Greencarrierista ja Olli Pohjanvirta, Nurminen Logisticsista.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä: Logistiikan tilanne 9.3. klo 14.

Venäjä-pakotteiden vaikutukset yrityksiin

Tilannetietoa Venäjä-pakotteista ja niiden vaikutuksista yrityksiin webinaarissa keskitytään siihen, mitä pakotteet tarkoittavat ja miten ne yrityksiä velvoittavat. Tilaisuudessa kerrotaan myös, mitä vaikutuksia rahoituspakotteilla on yritysten maksuliikenteeseen.

Tilaisuuden avaa Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka.

Pakotteiden vaikutuksista, toimeenpanosta ja yrityksen vastuusta kertoo Aleksi Pursiainen Solid Plan Consulting-yrityksestä.

Rahoituspakotteiden vaikutuksista yritysten maksuliikenteeseen kertoo puolestaan johtava asiantuntija Mika Linna Finanssialan keskusliitosta.

Ilmoittaudu tästä linkistä: Venäjä-pakotteet 10.3. klo 15.

Categories: Yleinen