Annansilmä Optiikka menestyy henkilökohtaisella palvelulla

Published by kari@k-systems.fi on

Optikko Maria Hyttinen on Business Heinolan elokuun yrittäjäkasvo, paikallinen yrittäjä kivijalkakaupassa Heinolan keskustassa.

Annansilmä Optiikka on heinolalainen yritys, jonka yrittäjänä toimii pääkaupunkiseudulta Heinolaan muuttanut Maria Hyttinen. Hän toimii yrityksessä pääsääntöisesti yksin palvellen henkilökohtaisesti jokaista asiakastaan. Asiakkaiden henkilökohtainen palvelu on Hyttisen mukaan hänen yrityksensä perustava toiminta-ajatus.

– Haluan olla paikallinen, perinteinen yrittäjä, joka on läsnä ja kuuntelee asiakasta. Annansilmässä kohtaan jokaisen asiakkaan henkilökohtaisesti ja tarjoan parasta osaamistani, sanoo alalla yli 20 vuotta toiminut optikko Maria Hyttinen.

Hänen valitsema yrityksen toiminnan motto kantoi Annansilmä-yrityksen myös koronapandemian yli. – Pidin liikettä avoinna myös koko kiivaimman pandemian ajan. Asiakkaat otettiin vastaan ajanvarauksella yksi kerrallaan ja heitä palveltiin henkilökohtaisesti.
– Tarjoamme kaikkia optikkoalan palveluja kaiken näöntarkastuksesta silmälääkärin vastaanottoon ja opastavaan silmälasien valintaan eri käyttötarkoituksia varten, kertoo Maria Hyttinen.

Heinola on ihana paikka asua

Heinola oli Maria Hyttiselle entuudestaan tuttu, koska hän mökkimatkoilla ajoi vanhempiensa kanssa Heinolan läpi ja Heinolan kauniit maisemat painuivat mieleen. Kun Hyttinen miehensä kanssa etsi sopivaa paikkakuntaa omalle kodille, niin Heinola nousi esiin. Heinolan kaupungin sopiva pienuus; lähellä olevat, hyvät palvelut ja ystävälliset ihmiset saivat perheen muuttamaan Heinolaan.

Hyttinen perusti Annansilmä Oy:n vuonna 2006 ja hän pyöritti optiikkaa ensin vuoteen 2011 asti. Tämän jälkeen Hyttinen laittoi liikkeen muutamaksi vuodeksi pöytälaatikkoon ja haki kokemusta optikkona valtakunnallisesta Instrumentarium ketjusta.

Kun Hyttisen perheen kolme lasta kasvoivat kaikki kouluikään, niin Hyttinen avasi uudelleen oman yrityksen Heinolaan vuonna 2019. Nyt yritys toimii Savontiellä aivan keskustan tuntumassa.

– Yrityksemme on mukana Fenno Optiikka-ketjussa, joka tarjoaa meille mm. laadukkaat Rodenstock-tuotteet sekä hyvät mahdollisuudet tehdä yhteistyötä.

Annansilmä haluaa Fenno Optiikan toiminta-ajatuksen tavoin erottautua palvelun ja tuotteiden korkealla laadulla monien optiikka-alan toimijoiden joukossa.

– Vaikeasti tulkittavat alennuskampanjat, valtavat silmälasikehysvalikoimat ja linssien ominaisuuksien kirjo asettavat usein kuluttajan vaikean valinnan eteen.
– Näkemisen hyvinvointi tarkoittaa oikeaa näköratkaisua kullekin asiakkaalle, tämä on myös minun toimintaperiaatteeni.
– Yritystoiminta edesauttaa Heinolassa tilavat ja viihtyisät toimitilat, jonne on helppo tulla. Heinolassa on myös helppo luoda henkilökohtainen asiakassuhde, koska asiakkaiden palveluun voi varata riittävästi aikaa, kertoo Maria Hyttinen.

Hyttinen mukana Heinolan yrittäjissä

Oman yrityksen pyörittämisen lisäksi Maria Hyttinen on mukana Heinolan yrittäjissä, jossa hän toimii aktiivisesti. Kun häneltä kysyy, miksi hän on mukana yrittäjäverkostossa, niin Hyttinen nimeää ehdottomasti konkreettisen yhteistyön yrittäjien kesken.
– Paikallinen yhteistyö muiden yrittäjien kanssa auttaa arjen työssä varsinkin yksinyrittäjiä. Yrittäjäverkosto myös markkinoi yrittäjien palveluita eri toimijoiden kesken ja se on myös hyvä paikka vaihtaa ajatuksia ja kokeilla uutta, tiivistää optikko yrittäjäoptikko Maria Hyttinen.

Annansilmä Optiikka verkossa.

Categories: YleinenYrittäjät