Apua yrityksille koronavirustaistelussa

Published by kari@k-systems.fi on

Team Finland koordinoi koronavirusepidemian aiheuttamien talousongelmien ratkaisussa. TF-verkoston keskeiset toimijat, Finnvera, Business Finland, ELY-keskukset ja TE-toimistot, ohjeistavat ja neuvovat yrityksiä tuen hakemisessa.

Yrityksiltä tulee runsaasti kyselyitä siitä, miten, mistä ja milloin tukea ja apua voi hakea.

Team Finlandin mukaan julkisten toimijoiden ohjeistukset täsmentyvät tämän viikon (viikko 12) ja ensi viikon aikana. Kaikki verkostoon kuuluvat toimijat palvelevat yrityksiä kriisinkin aikana. Tapaamiset pyritään hoitamaan etäyhteydellä ja puhelimella. Parhaiten ajantasaista tietoa saa BF-toimijoiden verkkosivuilta.

Lisätalousarvioesitys – tukea yrittäjille

Hallituksen yrityselämälle lupaama tuki sisältää Finnveran tukimahdollisuuksien lisäksi Business Finlandin ja ELY-keskusten kautta kulkevan avustusmuotoisen rahoituksen pienille ja keskisuurille yrityksille.

Business Finlandin kautta saa tukea muun muassa luoville aloille ja matkailuun, rahoituksen kokonaisvolyymi on 30 miljoonaa euroa.

ELY-keskusten kautta otetaan käyttöön de Minimis -tuki pk-yrityksille. Tätä rahoitusta suunnataan erityisesti palvelualoille, mutta sitä voidaan jakaa myös kaikkien toimialojen toiminnan haittojen vaikutusten hallintaan. Rahoituksen kokonaisvolyymi on 50 miljoonaa euroa. Tuen maksatusta nopeutetaan.

Business Finland tehostaa yrittäjille suunnattua neuvontaa ja jaksamisen edistämistä 0,5 miljoonalla eurolla.

Lisätietoa kriisirahoituksesta ja tuen hakemisesta löytyy alla olevista linkeistä.
Heinolan yritykset voivat ottaa yhteyttä myös Heinolan elinvoimapalveluun:

ELY

  • ELY tiedottaa yritysten kriisirahoitusinstrumentista heti, kun ministeriö saa tarkemmat kriteerit ja ohjeet määriteltyä tällä viikolla (vko 12) tai ensi viikolla.
  • ELY-keskuksen yrityspalvelut, rahoituksen myöntö ja maksatus toimivat normaalisti koko kriisin ajan. Yritykset voivat hakea käynnissä oleviin hankkeisiinsa välimaksatuksia, muutoksia ja hankeajan pidennyksiä kevyemmin kuin normaalisti.
  •  www.ely-keskus.fi

Business Finland

  • BF-kriisirahoitus avautuu yrityksille.
    Lue tarkemmat tiedot.
  • Business Finlandin Yrityspalvelut, rahoituksen myöntö ja maksatus toimivat normaalisti koko kriisin ajan. Yritykset voivat hakea käynnissä oleviin hankkeisiinsa välimaksatuksia, muutoksia ja hankeajan pidennyksiä kevyemmin kuin normaalisti.

Finnvera:

  • Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin.
  • Lue tarkempaa tietoa.
  • Finnveran Yrityspalvelut, rahoituksen myöntö ja maksatus toimivat normaalisti koko kriisin ajan. Yritykset voivat hakea käynnissä oleviin hankkeisiinsa välimaksatuksia, muutoksia ja hankeajan pidennyksiä kevyemmin kuin normaalisti.

TE-toimisto

 

Categories: Yleinen