Business Finland koordinoi rahoitusta häiriötilanteisiin

Published by kari@k-systems.fi on

Business Finland tarjoaa torstaista alkaen kehitysrahoitusta liiketoiminnan häiriötilanteisiin.

Rahoituspalvelu on tarkoitettu Suomessa toimiville pienille, keskisuurille ja suurille kasvualan (midcap) yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

Rahoituksen haku avataan torstaina 19.3. ja se tehdään Business Finlandin asiointipalvelun kautta. Liitteitä ei tarvita. Linkki asiointipalveluun.

Jos sinulla on kysyttävää ennen hakemuksen jättämistä, lähetä sähköposti osoitteeseen poikkeusrahoitus (at) businessfinland.fi niin olemme sinuun yhteydessä.

Rahoituspalvelujen asiakkaita voivat olla esim. matkailu, matkailun oheispalvelut ja erilaiset luovat toimialat. Rahoitusta on tarjolla myös niille toimialoille, joiden alihankintaketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on jo vaikuttanut tai on vaikuttamassa.

Business Finlandin rahoitusmahdollisuus on vaiheistettu kahdeksi palveluksi: esiselvitysrahoitukseen ja häiriörahoitukseen.

Rahoitus on EU:n säätelemää de minimis -tukea, joka on yrityksille myönnettävää julkista tukea. Sitä säätelee Euroopan komission asetus (EU) Nro 1407/2013.

Tuki voi olla esim. rahoitusta tai muuta etuutta, verohelpotusta, korkotukea, osin tai kokonaan ilmaista koulutusta tai muuta palvelua, joka tarjotaan rajatulle yritysjoukolle.

De minimis -rahoituksen enimmäismäärä on 200 000 euroa kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana. De minimis -tukea myöntävät monet julkiset organisaatiot, esimerkiksi Finnvera ja ELY-keskukset.

Rahoitusta ei voida myöntää maatalouden alkutuotannon tai kalastuksen vesiviljelyn aloilla toimiville yrityksille eikä yksityisille elinkeinonharjoittajille.

Rahoitus voidaan myöntää yritykselle kerran, poikkeustapauksessa useammin.

Lue lisää häiriötilanteiden kehitysrahoituksesta.

 

 

Categories: Yleinen