Carelogi Oy:n Juha Kukkonen hakee kasvuyrittäjää Valolinnaan

Published by kari@k-systems.fi on

Yrittäjä Juha Kukkonen on vastannut Valolinnan alueen kehittämisestä yli 10 vuotta.

Valolinnan alueen kiinteistöjen nykyinen pääomistaja Juha Kukkonen ja hänen yrityksensä Carelogi Oy näkevät juuri nyt entisen Reumasairaalan alueen olevan tulevaisuuden kasvun äärellä.

– Heinolassa on 32 000 neliömetriä hyväkuntoista toimitilaa, jossa toimii nyt useita hoivapalveluja tarjoavia yrityksiä, nykyaikainen kylpylä ja 75 hotellihuonetta tarjoava hotelli. Lisäksi Valolinnassa on monipuolinen asumisen kirjo: esteettömistä omistusasunnoista vuokra- ja hoiva-asumiseen. Lisäksi kiinteistössä on täydessä valmiudessa oleva neljän salin leikkausosasto, joka olisi valmiudessa tarjoamaan apua leikkausjonojen purkuun.

– Päijät-Hämeessä ja Suomessa haetaan parhaillaan ratkaisua siihen, kuinka valtiovallan asettamat tavoitteet mm. hoitovastuusta saavutetaan. Me voimme tarjota valmiita, juuri hoivapalvelujen toteuttamiseen soveltuvia tiloja, kertoo Juha Kukkonen.

Kukkosen mukaan Valolinnan tiloista on pitkäaikaisesti vuokrattuna palvelujen tarjoajille ja asukkaille nyt hieman alle 60 prosenttia. Tilat ovat hyvässä kunnossa, koska kiinteistön entinen omistaja oli pitänyt kiinteistöstä erittäin hyvää huolta.

– Me olemme jatkaneet samalla toimintaperiaatteella, toimitilat ovat yrityksemme ydinliiketoimintaa ja ne pidetään hyvässä kunnossa alueen oman kiinteistöyhtiön ansiosta. Valolinnan tiloihin Carelogi  on saneerannut useita hoivayksikköjä ja uusia saneerauksia tehdään parhaillaan, mm. päivätoimintakeskus ja yhteisöasumisen siipi ovat kohta valmiina. Yksi osa tiloista on myyty sijoitusyhtiö Titaniumille.

Nowene-kylpylä Valolinnassa.

Kasvuyritykselle tiikeriloikan paikka

Carelogin Oy:n Juha Kukkonen näkee, että nyt on oikea aika hakea alueelle uutta, kasvuhakuista yrittäjää tai yrittäjäryhmää. Juha Kukkonen on ollut Valolinnan kiinteistöjen isäntänä yli 10 vuotta ja hän haluaa vetää henkeä eläkeiän lähestyessä.

– Alueen potentiaali pitää ottaa käyttöön nyt, kun tilanne on otollinen ja uusille palveluille olisi käyttöä. Valolinnan hoivapalvelujen asiakaspaikoissa ja asunnoissa on nyt 260 henkeä. Alueella on käyttämätöntä rakennusoikeutta ja kaavoitus aloitettu, se mahdollistaa lisärakentamisen alueelle.

Olemassa oleviin tiloihin voidaan saneerata asumisen tiloja noin 200 asukkaalle ja täällä voi samaan aikaan vielä tarjota asiakkaille laadukkaita hotellihuoneita ja kylpyläpalveluita. Nowene-kylpylä on tiettävästi maamme ainoa kuuma/kylmäkylpylä, jossa pääsee fiilistelemään saunan jälkeen. -110 asteen pakkasessa, tietää Kukkonen.

Kylpylä toimii nyt tilauskylpylänä, mutta se voitaisiin ottaa myös päivittäiseen käyttöön. Yrittäjä Juha Kukkonen on avoin ehdotuksille kiinteistökaupasta. Hän on myös valmis tarjoamaan mahdollisille ostajille apua käytännön liiketoiminnan haltuunotossa.

Hotelli Valon aulatilat.

Yhteistyötä kaivataan

Juha Kukkonen odottaa, että myös Heinolan kaupunki ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä aktivoituisivat Heinolan hoivapalvelutilojen hyödyntämisessä.

– Alueen hyvinvointiyhtymä on juuri aloittanut työnsä ja se on vielä lähtötelineissä käytännön asioissa ja etenkin tulevaisuuden kehitystyössä. Nyt Heinolalla olisi tuhannen taalan paikka tehdä itsensä tykö esimerkillisenä yhteistyökumppanina maakunnan hoivapalvelujen mahdollistamisessa. Tämä toisi myös paikkakunnalle myös uusia osaajia ja veronmaksajia.

– Tulevaisuuden hoivapalveluiden tarpeisiin pystytään Juha Kukkosen mukaan vastaamaan parhaiten useamman toimijan yhteistyöllä. Siinä voi olla mukana kunta, kuntayhtymä ja yksityisiä yrityksiä. Reumasairaalan uraa uurtava ja vuosikymmeniä kestänyt työ Heinolassa terveyden edistämiseksi ja Valolinnan monipuolinen asumistarjonta tarjoavat hyvät lähtökohdat jatkaa tätä esimerkillistä toimintaa, ehdottaa Juha Kukkonen.

Lisätietoja
Juha Kukkonen, Carelogi Oy
041 4541840

Valolinna verkossa:
valolinna.fi

 

 

 

Categories: Yleinen