Duunitreffeiltä ryntäys Heinolan kesätyöpaikoille

Published by kari@k-systems.fi on

Vuoden 2024 Duunitreffit keräsivät Heinolan WPK-talolle ennätysmäärän sekä työpaikkoja esitteleviä yrityksiä että työtarjouksiin tutustuvia asiakkaita. WPK-talolla kävi päivän aikana useita satoja työpaikkoihin tutustuvaa asiakasta.
Salpauksen ammatillisen koulutuksen sekä Heinolan lukion ja yläkoulun opiskelijat hakivat kontakteja kesätyöpaikkoihin suurella joukolla.

– Salpauksen Heinolan kampukselta tiedon tai kutsun Duunitreffeille sai kaikki opiskelijat, joita Heinolan kampuksella on kaikkiaan 400 – 500 henkeä koulutusajankohdastavriippuen. Paikalle kutsuttiin myös paikallisia opiskelijoita Lahden kampukselta, kertoo Salpauksen Heinolan kampuksen vastaava Marko Arkko.

Nuorten opiskelijoiden lisäksi paikalla oli myös Heinolan ja Itä-Hämeen kuntien alueella työtä vailla olevia henkilöitä, jotka TE-toimisto oli kutsunut paikalle henkilökohtaisella kutsulla.
Perinteisesti Duunitreffit ovat painottuneet Heinolan seudun kesätyöpaikkojen tarjonnan esittelyyn, mutta nyt mukana oli myös enemmän vakituista työvoimaa tarvitsevia yrityksiä.

Vierumäen Matkakeidas on jatkossakin mukana Duunitreffeillä, lupaa yrittäjä Carita Käkelä.

Hakijaryntäys kesätyöpaikoille

Vierumäen Matkakeidas oli tänä vuonna mukana Duunitreffeillä ensimmäistä kertaa ja yritys yllättyi positiivisesti tapahtuman vaikutuksesta kesätöiden hakuun.

– Tapahtuman jälkeen kesätyöpaikkahakemusten määrä lisääntyi meillä tuntuvasti. Tämä on tarpeen, sillä palkkaamme kesän ajaksi 20-30 henkeä, kertoo Matkakeitaan yrittäjä Carita Käkelä.

– Palkkaamme paljon kesäväkeä, koska Matkakeitaalla on hyvä ja vakiintunut henkilökunta, joka viettää ansaittua lomaa kesällä.

– Me pyrimme tarjoamaan kesäihmisille töitä jo keväällä viikonloppuisin, jotta he pääsevät tutustumaan työhön ennen kesäkautta, sanoo Carita Käkelä.

Heinolan Duunitreffejä Käkelä pitää hyvänä tapana rekrytoida henkilökuntaa. Hän lupaa Matkakeitaan osallistuvan tapahtumaan myös jatkossa.

Heinäsaareen junioreita ja senioreita

Heinolan Heinäsaaren leirintäalueelle palkataan myös runsaasti kesätyövoimaa vilkkaimmalle turistikaudelle, joka alkaa heti koulujen päättymisen jälkeen.

– Me tapasimme Duunitreffeillä todella paljon nuoria kesätöistä kiinnostuneita opiskelijoita. Nyt meille pukkaa hakemuksia sähköpostiin kaiken aikaa, kertoo Heinäsaaren rekrytoinnista vastaava Päivi Naukkarinen.

– Me emme aseta ikärajoja työnhakijoille, meidän henkilökunnan ikähaitari on nyt 14-63 vuotta ja kaikille matkailupalvelutyöhön soveltuville löytyy tekemistä. Eritysesti nuoret työnhakijat ilahduttivat meitä Duunitreffien yrityspisteellä, he olivat aktiivisia ja erittäin halukkaita palvelemaan matkailijoita.

– Me pystymme hyödyntämään nuorten palkkauksessa Heinolassa tarjolla olevia kesätyöseteleitä, joita Jyränkölän Setlementti välittää opiskelijoille, kiittelee Päivi Naukkarinen.

Heinäsaari haki treffeillä kontakteja myös aikuisiin työnhakijoihin, joilla olisi valmiuksia toimia mm. ravintolassa. Tähän tehtävään vaaditaan kielitaitoja sekä mm. hygieniapassi. Tähän tehtävään tarjokkaita ei ollut kovinkaan paljon.

Heinäsaaren yrittäjät Päivi Naukkarinen, Tuula Ihamäki ja Elina Hynninen kutsuvat niin junioreita kuin senioreitakin töihin Heinäsaareen.

EURES kiinnosti

Uutta Heinolan Duunitreffeillä oli myös Euroopan unionin rahoittaman EURES-palvelujen esittely (European Employment Services), joka kiinnosti niin nuoria kuin vanhempia asiakkaita.
EURES on Euroopan työvoimapalvelujen verkosto, joka helpottaa työntekijöiden ja työnantajien liikkuvuutta Euroopan talousalueella. Paikalla Heinolassa oli järjestön edustaja kertomassa EURESin toiminnasta ja hän opasti kuinka verkoston avulla voi käytännössä hakea työpaikkaa Euroopasta. EURES-verkoston portaalissa oli marras-joulukuun vaihteessa tarjolla 3,9 miljoonaa työtehtävää.

Ensi vuonna isompiin tiloihin

Heinolan Duunitreffit2024 tapahtuman järjestivät Heinolan kaupungin työllisyyspalvelut, Koulutuskeskus Salpaus, TE-toimisto sekä Jyränkölän Setlementti ja Heinolan Yrittäjät, joka oli mukana ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestelyissä. Yhdistyksen puheenjohtaja Kati Klinga oli iloinen siitä, että tapahtumaan osallistui kattava joukko yrittäjiä eri toimialoilta.

Klingaa ilahtui siitä, että Duunitreffit sai liikkeelle myös paljon aikuisia työpaikkoihin tutustujia.

– Aiempina vuosina Duunitreffit on profiloitunut ennen kaikkea kesätyönhakuun, mutta nyt halusimme houkutella mukaan laajemmin myös yrityksiä, jotka tarvitsevat myös vakituista työvoimaa, kertoi Kati Klinga.

Heinolan WPK-talo oli koko tapahtuman ajan täpösen täynnä väkeä ja työpaikan etsijät joutuivat jonottelemaan yrityspisteille.
Heinolan kaupungin työllisyyskoordinaattori Tero Auvinen lupaa, että ensi vuonna Duunitreffeille etsitään isoimpia tiloja, koska tapahtuma saa nyt yhä enemmän kävijöitä.

– Me teemme tilaisuuteen osallistuneille yrityksille ja kumppaneille kyselyn, jossa kysymme palautetta tapahtumasta ja pyydämme kehitysvinkkejä tuleville vuosille, lupasi Tero Auvinen.

 

Kuuntele Tero Auvisen haastattelu Duunitreffeiltä.

Categories: Yleinen