Duunitreffit 2022 Heinolassa – yritykset ja tulevaisuuden tekijät kohtaavat

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki järjestää takuuvarmasti koronapandemiasta huolimatta tulevaisuuden tekijöiden ja heinolalaisten yritysten yhteisen tapahtuman 2. helmikuuta 2022 Heinolassa. Tilaisuudessa paikalliset yritykset voivat kertoa oman yrityksensä toiminnasta, työharjoittelu- ja kesätyöpaikoista sekä yleensä yrityksen tarjoamista mahdollisuuksista työllistymiseen.

Heinolan elinvoimapalvelut on jo ottanut yhteyttä osaan paikallisista yrityksistä tulevasta tapahtumasta ja keskustelu yritysten kanssa jatkuu. Yritysten osallistumiseksi Duunitreffeille järjestetään vielä erillinen haku, joka avataan businessheinola.fi -verkkopalveluun tammikuun alussa 2022.

Tapahtumaan voivat osallistua asiakkaina verkon välityksellä Heinolan lukion ja Salpauksen Heinolan koulutuslinjojen opiskelijat. Myös kaikki TE-toimiston heinolalaiset asiakkaat saavat kutsun osallistua Duunitreffeille. Opiskelijoita on Heinolassa yhteensä yli 600 ja kutsuttavia TE-toimiston asiakkaita on Heinolassa 2058, joista työttömiä 973.

Duunitreffien tapahtumakeskus on Heinolan WPK-talolla, josta Duunitreffit ajetaan verkkoon Discord-verkkopalvelun ja Facebookin välityksellä. Tilaisuuteen osallistuvien yritysten edustajat kokoontuvat WPK-talolle eri esittelytiloihin, joista yritysten esittelyt streamataan vuorovaikutteisesti verkkoon tapahtumaan osallistuville.

Heinolan näköinen ja kokoinen tapahtuma

Heinolan Duunitreffit on aiemmin järjestänyt Hämeen TE-toimisto. Viime vuonna tapahtuma jäi koronan vuoksi pitämättä.

Nyt tapahtuman vetovastuu on annettu Heinolan kaupungille, jolla on hyvät paikalliset kontaktit niin yrityksiin kuin myös oppilaitoksiin. Heinolassa tapahtumaa ovat toteuttamassa kaupungin puolesta elinvoima- ja työllisyyspalvelut sekä joukko yhteistyökumppaneita. Myös TE-toimisto on järjestelyissä edelleen vahvasti mukana markkinoimassa tapahtumaa omille asiakkailleen ja tarjoamassa TE-toimiston palveluja yrityksille.

Tapahtuma alkaa yritysten osalta WPK-talolla keskiviikkona 2. helmikuuta kello 12 ja kello 13-16 välisen ajan Duunitreffeistä tehdään suoraa verkkolähetystä useasta eri teemasta.

Opiskelijat eivät tunne vielä yrityksiä

Heinolan elinkeinopäällikkö Liisa Koski-Lukkari kertoo, että yritysten ja paikallisten nuorten opiskelijoiden kohtauttaminen on tärkeää kaikille osapuolille.

– Etenkin nuorilta on saatu palautetta, etteivät he tunne paikallisia yrityksiä saati minkälaisia työmahdollisuuksia yrityksissä on. Salpauksen opiskelijoita kiinnostaa kesätöiden lisäksi mahdollisuudet myös oppisopimuskoulutukseen, tarkentaa Liisa Koski-Lukkari.

Salpauksen Heinolan kampukselta tulee Duunitreffeille opiskelijoita mm. auto-, kone- ja tuotantotekniikan sekä rakennus-, sähkö- ja turvallisuusalan linjoilta. Tavattavissa on myös kaupan ja hallinto sekä ravintola- ja catering-alan opiskelijoita sekä media-alan nuoria osaajia.

Lisätietoja Duunitreffeistä

Tero Auvinen
Heinolan kaupungin työelämäpalvelut
044 769 4250

Liisa Koski-Lukkari
Heinolan kaupunki elinkeinopalvelut
044 797 6230