Elinvoimapalvelut torin laitaan

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan elinvoimapalvelut saa syksyllä uudet toimitilat Heinolan torin laidalta Torikadulta, vanhasta Nordean pankkikiinteistöstä. Uusiin tiloihin kootaan kaikki elinvoimapalveluihin liittyvät omat ja kumppanien toiminnot, jotka saadaan nyt myös esteettömän kulun piiriin katutasossa. Samaan tilaan tulee myös elinvoimapalvelujen tarjoama maksuton etätyötila. Muuton myötä elinvoimapalvelut luopuu Wanhan Lehtitalon tiloista.

Elinvoimajohtaja Heikki Mäkilän mukaan noin 800 neliön suuruisiin tiloihin muuttavat elinvoimapalvelujen henkilöstö, työllisyydenhoitopalvelut, TE-toimiston etäpiste, Sote-palvelut ja Jyränkölän toimipiste. Samaan kiinteistöön tehdään niin ikään Heinolan kaupunginmuseon henkilöstölle erilliset toimitilat. Entisen pankkikiinteistön viereiseen liiketilaan sijoittuu Juhla ja Lahja -myymälä, joka toimii nyt Kirkkokatu 9:ssä.

Muuton uusiin tiloihin mahdollistaa Marjatta ja Eino Kolli -säätiön Heinolan kaupungille tekemä lahjoitus. Säätiö ehdotti yhteistyöhanketta, jossa se lupautui lahjoittamaan entisen pankin katutason liiketilan ja kellarin varastotilan hallintaan oikeuttavat osakkeet Heinolan kaupungille. Ehtona luovutukselle oli se, että kaupunki vastaa tulevaisuudessa hallitsemiensa tilojen yhtiövastikkeesta ja juoksevista kuluista.

Toisena ehtona oli se, että kaupunki sitoutuu ylläpitämään lahjoitetussa tilassa teollisuusneuvos Eino Kollin perinnettä kunnioittavaa heinolalaisesta teollisuusperinteestä ja -historiasta kertovaa näyttelyä.

Heinolan kaupunginhallitus hyväksyi yhteistyöehdotuksen ja lahjoituksen tammikuun viimeisessä kokouksessa.

Ennen elinvoimapalvelujen muuttoa Marjatta ja Eino Kollin -säätiö toteuttaa kaupungin toivomat muutokset liiketiloihin sekä järjestää muutostöille rahoituksen.

Entinen pankkikiinteistö uudistetaan myös muilta osin, sillä rakennuksen toisen kerroksen huoneet ja talon ullakkokerros saneerataan asuinhuoneiksi. Asuinhuoneet tarjotaan vuokrattaviksi.

Lisätietoja:
Elinvoimajohtaja

Heikki Mäkilä
044 769 4141

 

Categories: Yleinen