Eristysvelho Niko Heiskanen teki ammatistaan huippuosaajien yrityksen

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolalainen talotekniikan ja eritysalan ammattilainen Niko Heiskanen on toteuttanut unelmansa kokoamalla talotekniikan huippuammattilaisista yrityksen, jolle riittää kysyntää ympäri Etelä-Suomea.

Heiskanen perusti Eritysvelho Oy:n vuonna 2008, kun laskukausi puristi Suomea otteessaan ja rakennusalan yritykset olivat vaikeuksissa. Talotekniikan ja eristysalan palveluille oli kuitenkin kysyntää ja Heiskanen aloitti rohkeasti yritystoiminnan. Työt hän aloitti ensin yksin ja toimipaikkana oli hänen kotinsa Vierumäellä.
Heiskasen korkealaatuinen työn jälki ja paikkansa pitävät aikataulut toivat niin paljon tyytyväisiä asiakkaita, että Eristysvelho pystyi pian palkkaamaan lisää ammattilaisia toteuttamaan eristysurakoita.

Niko Heiskanen johtaa yritystään edelleen kotitoimistossa Vierumäen Päivämäentiellä, mutta hänen asentajansa liikkuvat työkohteiden mukaan ympäri Etelä-Suomea. Yrityksen liikevaihto on kasvanut ripeästi, viime tilikaudella se kipusi jo kolmeen miljoonaan euroon.

Lupauksista pidetään kiinni

– Lähtökohtana meidän yrityksessämme on se, että olemme velhoja omassa työssämme. Yksinkertaisesti teemme luvatussa aikataulussa sen mitä lupaamme. Nyt meitä velhoja on jo 25 henkeä ja toimialueena on koko eteläinen Suomi Mikkelistä Espooseen, kertoo Niko Heiskanen.

Henkilöstön osaaminen perustuu Heiskasen mukaan yhdessä tekemiseen ja työssä oppimiseen. Kokeneemmat tekijät opastavat nuorempia ja työskentely tapahtuu tiimeissä.

– Panostamme erityisesti työskentelyolosuhteisiin, eikä kaveria jätetä yksin urakoiden kanssa. Käytämme huippuvarusteita ja työkaluja ja raaka-aineina meillä on laadukkaat suomalaiset eristysmateriaalit, kiteyttää Heiskanen Eritysvelhon toimintaperiaatteita.

– Me pystymme nyt jo toteuttamaan niin keskisuuria kuin myös suuria rakennusurakoita. Esimerkkeinä voi mainita mm. Kailaan koulun ja Heinolan uuden lukion sekä Päijät-Hämeen keskussairaalan laajennuksen, kuvaa Niko Heiskanen viimeaikojen rakennuskohteita.

Joustavuutta tarpeen mukaan

– Usein eri rakennuskohteissa aikataulut paukkuvat ja jossakin kohtaa niitä pitää saada kiinni. Me olemme pelastaneet aika monta hanketta myöhästymiseltä. Otimme esimerkiksi Lahdessa eräässä kohteessa aikataulun kiinni, kun toimme työmaalle kahtena viikonloppuna 15 extramiestä töihin. Rakennuttajalta sateli kiitoksia ja rakennus valmistui aikataulussa, kuvailee Heiskanen velhojen työskentelytapaa.

– Talotekniikassa ja erityisesti eristystöissä asennusten aikataulutus sekä hyvin toimiva logistiikka näyttelevät merkittävää osaa urakkakokonaisuuden onnistumisessa. Tämä tarkoittaa hyvää suunnittelua ja eri urakoitsijoiden välistä vuoropuhelua, tiivistää Niko Heiskanen.

Eristyvelho Oy:llä on 11 pakettiautoa, joilla työmaiden perustarvikkeet kulkevat asentajien mukana. Suuremmat materiaalierät tuodaan kumppanien toimesta suoraan työkohteelle juuri silloin, kun niitä tarvitaan.

Niko Heiskanen tekee kotitoimistolla usein pitkää päivää.

Jatkuva kehitys huippuosaamisen takeena

Menestyminen vaatii Heiskasen mukaan myös jatkuvaa kehitystyötä. Siihen liittyy niin materiaalien tuntemus kuin myös työtapojen kehittäminen.

– Käymme tehtäviä asentajien kanssa läpi säännöllisesti ja opimme uusia asioita ja jaamme tietoa yrityksen sisällä.
– Kilpailu on kovaa ja rakennusalan ammattilaisista on pulaa, mutta me olemme saaneet hyvin uusia tekijöitä. Kun olemme ottaneet lomien tuuraajiksi uusia asentajia, niin usein he ovat jääneet meille töihin. Se ehkä kertoo siitä, että teemme joitakin asioita oikein, päättelee eristysvelho Niko Heiskanen.

https://www.eristysvelho.fi/

 

Categories: YleinenYrittäjät