Euroopan mestaruusjuhlat Villenkadulla perjantaina 13.10.2023

Published by kari@k-systems.fi on

– Me lähdettiin sinne voittamaan ja voitettiin. Nyt ollaan todistetusti Euroopan parhaita, sitä kuuluu juhlia kotikaupungissamme Heinolassa, fiilistelee Kusmikun yrittäjä Jenita Leppälä.
Kyseessä on tietenkin lokakuun ensimmäisenä päivänä julkaistu European Street Food Awardsien tuote ”Sweet pizza”, joka pyyhki palkintopöytiä kategoriassa paras jälkiruoka. Kisoihin osallistui 16 maata ympäri Eurooppaa ja kilpailu on suurin katuruokakilpailu koko maailmassa. Tuomaristo koostui Michelin-keittiömestareista, ruokakirjailijoista ja muista alan ammattilaisista.

– Makea pizzamme koostuu klassisisesta suomalaisesta makuparista eli lakritsasta ja vadelmasta. Erilaisen tuulahduksen siihen tuo Pekan Leivän kanssa yhteistyössä tehty hapanjuuripohja sekä mascarpone, josta on tuunattu vaniljan ja sitruunankuoren avulla huikea kastike, Leppälä kertoo.

Yleensä mestaruusjuhlat järjestetään klassisesti torilla ja niissä remutaan aurinkolasit päässä. Tällä erää Heinolan tori on kuitenkin remontissa, aurinkolasitkin on vaihdettu sateenvarjoihin,  mutta upea juhlapaikka löytyy Villenkadulta, Pekan Leivän kahvilan edustalta.

– On ollut luonnollista olla Kusmikun matkassa ja tehdä yhteistyötä erilaisissa projekteissa. Pitkä kumppanuus on tulosta samanhenkisestä tekemisestä, kun mennään eteenpäin rennosti pilke silmäkulmassa. Heti ensimmäisessä kilpailutapaamisessa sovittiin, että varman voiton jälkeen juhlat juhlitaan leipomon lastauslaiturilla torin ollessa remontissa. Suurissa suunnitelmissa heitettiin jopa Villenkadun sulkemista, kertoo Pekan Leivän markkinoinnista Pia Teerikangas.

Euroopan mestaruusjuhlat starttaavat perjantaina 13.10. kello 10.00 ja jatkuvat kello 14.00 saakka. Euroopan parasta lakupizzaa on toki myytävänä rajoitettu määrä ja lisäksi ohjelmassa löytyy takuulla kusmikumaisesti jotain kivoja yllätyksiä. Myös Pekan Leipä on varautunut tapahtumaan erilaisin tarjouksin ja tempauksin.

– Myynnissä on muun muassa mestaruuspizzapullien aihioita oman elämänsä lakupizzojen paistajille. Eikä tietenkään unohdeta ämpäreitä.
– Katsotaan millainen yleisöryntäys saadaan yhdessä aikaiseksi. Emme voisi olla ylpeämpiä siitä, miten hienosti Heinolaa ja heinolalaista osaamista viedään maailmalle Kusmikun toimesta, Teerikangas hehkuttaa.

Tapahtumaan on luonnollisesti vapaa pääsy.

 

 

 

Categories: Yleinen