Faneerin Kiinteistöt Oy – vaneritehtaasta monialaiseksi yrityspuistoksi

Published by kari@k-systems.fi on

Tommolan Faneerin rannalta ponnistaa maailmalle mm. tunnettu palloiluseura Heinola YMCA.

Heinolan perinteisestä vaneritehtaasta Tommolassa on kymmenessä vuodessa muodostunut yksi Heinolan suurimmista yrityskeskittymistä, jossa toimii jo yli 20 yritystä.

Yrityspuiston on rakentanut yrittäjä Martti Kailaheimo, joka osti vaneritehtaan rakennukset ja maa-alueet UPM:ltä vuonna 2016 Faneerin Kiinteistöt Oy:lle. Faneerin Kiinteistöt Oy:n puolestaan omistavat yhdessä Martti Kailaheimo, GYM Productions ja Kuntokeskus GrossGym.

Kiinteistökompleksi muodostuu 23 000 neliömetrin suuruisista lämmitettävistä teollisuus-, tuotanto- ja liiketiloista, joiden ympärillä on aidattu ja vartioitu 15 hehtaarin maa-alue ja 10 hehtaarin vesialue Maitiaislahden rannalla.

Faneerin Kiinteistöt pystyy tarjoamaan yrityksille tilojen lisäksi ympäristöystävällistä lämpöenergiaa biopolttoaineella toimivalla lämpövoimalaitoksella. Yrityspuisto hallitsee myös alueensa sähköverkkoa ja se voi välittää asiakkailleen niiden tarvitseman sähkön.
Tontille tulee 20 kilovoltin sähkölinja ja siellä on kolme 2 megawatin muuntajaa 380 voltin käyttöjännitteelle. Suurena sähköenergian ostajana Faneerin Kiinteistöt pystyy myymään sähkön selkeästi ympäröivää aluetta edullisempaan hintaan.

Lähes sata vuotta yritystoimintaa

Heinolan perinteinen vaneritehdas Heinolan Faneeri oy perustettiin vuonna 1929 ja tehdas valmistui 1931. Sen omistajaksi tuli perustajayhtiön konkurssin jälkeen vuonna 1931 J. A. Zachariassen & Co. Vaneritehdas paloi vuonna 1969 ja se rakennettiin uudelleen heti tulipalon jälkeen.
Vaneritehtaan omistus siirtyi Zachariassenin suvulta vuonna 1975 Enso-Gutzeit Oy:lle ja edelleen vuonna 1990 Schauman Wood Oy:lle. UPM:sta tuli tehtaan omistaja vuona 1996.
UPM lopetti sahaustoiminnan ja vaneritehtaan Heinolassa vuonna 2010 ja tiloja ryhdyttiin vuokraamaan muuhun käyttöön. Vuokraustoiminta ei kuulunut UPM:n perusliiketoimintaan ja se möi vuonna 2016 tehdaskiinteistöt ja maa-alueet Faneerin Kiinteistöt Oy:lle.

– Myyntihetkellä tiloissa toimi jo Peltosen suksitehdas, joka on edelleen yrityspuiston suurin toimija, jolla on käytössään noin 5 500 neliötä, kertoo toimitusjohtaja Martti Kailaheimo.
– Ryhdyimme myös kunnostamaan vapaana olevia tiloja ja räätälöimme yritysasiakkaille tarjottavia oheispalveluja. Yrityspuiston toiminnan kehittämisessä meillä oli merkittävänä apuna Heinolan elinkeinotoimi ja elinkeinopäällikkö Timo Kaattari, kiittelee Martti Kailaheimo.

Toimitusjohtaja Marrti Kailaheimo pyörittää Faneerin rannalla mm. Heinolan suurinta kuntosalia, jolle on varattu yli tuhat neliötä.

Liikuntapalveluja kuluttajille ja yrityksille

Martti Kailaheimon omille yrityksille, kuntoilulaitteita valmistavalle GYM Productionsille ja Kuntokeskus GrossGymille tehtiin Faneerin rantaan omat tilat.
GYM Productions suunnittelee kuntosaleja sekä myy- ja huoltaa kuntosalikalusteita. Kuntokeskus GrossGym on Heinolan suurin kuntosali, jossa asiakkaat voivat kohottaa kuntoaan kuntosalissa, spinning-tilassa, harjoittaa GrossFittiä tai jumpata ryhmäliikuntatilassa virtuaaliohjaajan ohjauksessa. GrossGym-salilla asiakkaat voivat palkata itselleen myös oman Personal Trainerin.
Kuntosalia voi käyttää ympäri vuorokauden ja käyttöoikeuden salin käyttöön voi ostaa verkossa GrossGymin verkkopalveluissa.

Faneerin Kiinteistön tiloissa toimii myös kori- ja sulkapalloiluun keskittynyt Heinolan YMCA.  YMCA toteutti Tommolaan huippunykyaikaisen palloiluareenan, jossa se järjestää säännöllisiä harjoituksia ja toimintaa ympärivuotisesti.

– Meillä on hyvät oheispalvelut liikunta-alan toimijoille. Vanerin tehtaan sosiaalitilat on kunnostettu palvelemaan sekä  naisia että miehiä. Käytössä on myös solarium. Yrityspuistossa toimii lisäksi kaksi hieronta-alan yritystä, joiden palveluja voi hyödyntää kaikki asiakkaat, kertoo Martti Kailaheimo.

Faneerin rannalla on vielä tarjolla ympärivuotiseen käyttöön n. 7 000 neliötä lämmintä hallitilaa.

Varasto- ja tuotantotiloja räätälöidään asiakkaiden tarpeisiin

Faneerin Kiinteistöjen tilojen käyttöaste on nyt noin 95 prosenttia. Kiinteistössä toimii itsepalveluperiaatteella myös Heinolan Varastohotelli Oy, jossa voi vuokrata käyttöönsä tilaa 2-150 neliömetriä. Tilavuokraus tehdään verkossa, jolloin saa käyttöoikeuden tunnukset varastotilan käyttöön heti.
Faneerilla on vielä varattu noin 7 000 neliötä kausisäilytykseen. Kausisäilytys on Kailaheimon mukaan toteutettu niin, että esimerkiksi asunto-auton tai -vaunun voi ottaa käyttöön myös talvella ja tuoda takaisin lämpimään säilöön käytön jälkeen.

– Kausisäilytys on hyvä palvelu veneilijöille ja karavaanareille sekä motoristeille, mutta yritystoiminnan kannalta se on haasteellinen, koska tilat ovat tyhjinä kesäaikaan. Siksi haemme tiloille myös ympärivuotista käyttöä.
– Meillä on hyvät valmiudet toteuttaa erilaisia tiloja niin pienille kuin isommillekin yrityksille, joten kannattaa kysyä, jos yrityksellä on tilatarpeita, ehdottaa Martti Kailaheimo.

Lue lisää Faneerin Kiinteistöt Oy:n toimijoista

https://www.faneerinkiinteistot.fi/
https://www.kuntokeskuscrossgym.fi/
https://www.gymproductions.com/
https://www.heinolanvarastohotelli.fi/

Faneerin rannan yrityksiä
Faneerin Kiinteistöt Oy, Eltel Network Oy, Peltonen Ski, YMCA Training Center, Reissueväs, Etelä-Suomen lattiapinnoite, Trendi Fitness Oy/Kuntokeskus CrossGym, Gym Productions Oy, Heinolan Varastohotelli, Pelkkakivi, Heinolan Hierontapiste, Welness by Inka, Pronor Control, Nordic Deco Oy, Koskisen Oy, Heinolan kaupunki, NP-Forest, Urakointi E. Piiroinen, T:mi Petri Hilberg, Rakennusliike Aapo Jyrkinen, LVI-Eristys M Stenroos Oy, TuuliPro Oy, T:mi Pienapu Holmberg, Kati Klinga Oy, MTC Flextek Oy, Simpan Pulkka Oy, T:mi Paintbusters/Muuttola, Paint Ball Ry., Lähitaitajat Osuuskunta.

Categories: Yleinen